Fra Sydney til Perth på 43 dager. Første dag i Sydney

Dette er innlegg 2 av totalt 26 i føljetongen Australia 2017-2018

Sydney, Australia, mandag 18. desember 2017

Oj, nå kom jeg jammen i julestemning, erklærte Jobetrotter nesten helt uten ironi, da han så dette nydelige juletreet på Barangoo Quay i Sydney.

Etter som Grybetrotter og Jobetrotter har vært i Sydney to ganger tidligere (en gang i hver ende av vår bryllupsreise i desember 2010 og januar 2011), har vi ikke satt av veldig lang tid i Australias største by denne gangen. Men med Steinartrotter med som reisefølge på deler av årets tur, må vi selvfølgelig ha litt tid til å få med oss de viktigste severdighetene. Våre to første dager på denne reisen til Australia er derfor satt av til Sydney.

Også i 2010 var det mulig å finne mye stygg julepynt i Sydney. Her sto Jobetrotter foran tre-cycling 7, desember 2010.

Dagen startet for Grybetrotter kl 03.30 sharp. Etter bare fire timers søvn, var hun lys våken, og jetlagen gjorde sitt til at hun da var klar til en ny dag. Jobetrotter klarte derimot å strekke søvnen sin til en litt mer normal tid å våkne på, og kl 7 var vi begge klare for 40  minutters morgentrim i Meritons iskalde innendørs basseng.  Og kl 7 om morgenen hadde vi hele bassenget for oss selv.

Vårt tilholdssted i Sydney denne gangen har et kjempefint, tilgjengelig innendørs basseng, som attpåtil var enkelt å gå til med gåstol fra rommet vårt. At det ikke var spesielt supervarmt i vannet gjorde bare treningen mer effektiv. For Grybetrotters del var det deilig å starte dagen med å bevege seg, etter som resten av dagene blir relativt stillesittende.

Etter svømmeøkten møtte vi Steinartrotter, og satte kursen mot operaen. Planen var nemlig å gjøre dette til vårt første stoppested på sightseeingturen vår.

Sydney er imidlertid fullt av høydepunkter, og med mange distraksjoner på veien tok det tid før vi kom dit. Her er noen av distraksjonene vi møtte på:

Frokost ved Hyde Park

Hyde Park i Sydney er faktisk som navnet tilsier oppkalt etter Hyde Park i London.  Her med Sydney Tower i bakgrunnen.

Vi fikk oss en trivelig tur gjennom parken før vi mellom parken og Sydney Tower fant en koselig liten fortauskafe hvor vi kunne innta dagens første måltid.

Høydepunktet i parken var imidlertid denne plakaten, som advarte mot at trærne kan rase ved kraftig regn. Noen mente at faren for dette var noe overdrevet, og hadde derfor klistret opp et «alt er farlig»-klistremerke under advarselen. – Det er som jeg skulle satt det opp selv, humret Jobetrotter fornøyd. Han likte det siste klistremerket.

Grybetrotter og Jobetrotter delte en fantastisk god toast, innsmurt med most avokado, fetaost og olivenolje, og supplert med ruccola salat og balsamicoeddik. Mens Jobetrotter gikk for den vanlige feriedrikken øl, nøyde Grybetrotter seg med en nesten like god ferskpresset og hjemmelaget eplejuice.

Sydney Tower

Sydney Tower var lokalisert i et av de mest snobbete kjøpesentrene vi kan finne i Sydney, midt blant alle Gucci-solbrillene, Versace-skjerfene, Burberry-veskene og det som dyrere var.

Etter som vi var rett i nærheten, bestemte vi oss for å ta turen opp til Sydneytårnet samtidig. Tårnet skryter av å være det nest høyeste tårnet på den sydlige halvkule, og åpnet for publikum i 1981.

Etter en obligatorisk filmsnutt med en tre minutters reklame for Sydney, ble vi loset gjennom sikkerhetskontrollen sammen med en haug med stressa japanske, koreanske og kinesiske turister, og fikk endelig komme opp til utsikten.

På bildet til venstre kunne vi så vidt se ned til operaen. Bildet til høyre viser utsikten ned til Darling Harbour.

Botanisk hage

Fra Sydney Tower gikk gåturen videre mot operahuset gjennom botanisk hage.

I botanisk hage var Grybetrotter mest opptatt av å finne igjen fotomotivet fra 2010, der hun hadde operaen og Sydney harbour i bakgrunnen. Dette fant hun ikke, og måtte derfor nøye seg med et kjipere motiv. Bildet til høyre er fra botanisk hage, med den perfekte bakgrunnen, 7. desember 2010.

Sydney operahus og Sydney Harbour bridge

Fra botanisk hage gikk veien videre på en idyllisk promenade langs vannet. Promenaden kunne vært enda mer idyllisk dersom vi ikke måtte manøvrere oss gjennom alle byens joggere som fylte opp i alle retninger. Også de likte tydeligvis promenaden.

Og så i det fjerne kunne vi endelig skimte Sydneys verdensberømte landemerke.

Planen var å kjøpe billetter til en forestilling samme kveld eller dagen etter. Den planen gikk i vasken. Det var ikke flere tilgjengelige billetter igjen.

Da Grybetrotter og Jobetrotter var i Sydney i desember 2010 fikk vi billetter til Nøtteknekkeren. Denne gangen var det ingen nøtteknekker-forestilling eller flere billetter igjen å oppdrive. Vi nøyde oss derfor med å ta bilder av og rundt operaen isteden.

Fra operaen er det også god utsikt til et annet av byens landemerker, nemlig Sydney Harbour Bridge.

Og med den kjente broa i bakgrunnen fant vi oss en kafe der vi feiret sommeren med et glass prosecco. For ordens skyld. Grybetrotter tok ikke med jakka hun har slengt over armen fordi hun var redd det skulle bli kaldt. Det var mer for å beskytte skuldrene mot å bli solbrent.

Sydneys «Sørenga»

På vår vei rundt i byen oppdaget vi plutselig en ny bydel, som minnet veldig om Sørenga i Oslo. I bydelen Walsh Bay var gamle lager- og havnebygninger gjort om til fancy leiligheter og restaurantområde, og det var innrammingen av det hele som minnet om Sørenga.

På restauranten Hickson’s Izakaya tok vi en pause med et par japanske tapas.

 

Sydney akvarium

Dersom du har lyst til å besøke et akvarium, er Sydney Sea Life Aquarium på Darling Harbour absolutt stedet.

Vi avla akvariet et besøk rett før stengetid mandag ettermiddag.

Her kan du gå gjennom digre tuneller mens haiene og piggrokkene (fisken som drepte den australske dyrevennen og TV-kjendisen Steve Irwin i 2006) svømmer over deg.

Og ikke minst kose deg med å lese de morsomme navnene på fiskene i akvariet.

Koreatown

Ikke langt fra hotellet vårt ligger Koreatown. Etter at vi var i Sør-Korea i 2015 har vi lagt vår elsk på Sør-Koreansk mat, og kvelden på naturlig nok avsluttet med bibimbap,  kimchi og koreansk vin på en koreansk restaurant.

 

Andre høydepunkter fra første dag i Sydney

Mest passende kunstutstilling midt i en rundkjøring….

Stiligste brannhydrant

Mest julepyntede trapp..

Mest traumatiske opplevelse den første dagen i Sydney:

– Altså må jeg virkelig minnes på at det finnes snø og is i verden, på et sted det aldri er is og snø, utbrøt Grybetrotter surt da vi gikk forbi denne butikken, som i Sydney er ganske eksklusiv. Her vi sprader rundt i sommerklærne våre i 26 grader, føles tanken på å måtte forholde seg til vinterklær ganske så fjern for Grybetrotter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Series Navigation<< Fra Sydney til Perth på 43 dager. Reisen til sommerenFra Sydney til Perth, dag 3. Manly Beach, Darling Harbour og jakten på den perfekte takterrasse >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.