Fra Sydney til Perth. Om rettssak og mediesak på camping i Ledge Point

Dette er innlegg 23 av totalt 26 i føljetongen Australia 2017-2018

Ledge Point, Vest-Australia,  onsdag 17. til lørdag 20. januar 2018

Australia på kryss og tvers, dag 32 til  og med dag 34

Det var en gang en Grybetrotter og en Jobetrotter som kjørte rundt i Australia. Fra Sydney til Perth gikk ferden. De kjørte langt og lenger enn langt, både omveier og strake veier. På sin vei møtte de mange slags mennesker.

Etter å ha tilbakelagt 7 250 km, nådde de Perth på den 32. dag. – Men vi skal da ikke stoppe her enda, sa Grybetrotter. – Det stemmer, svarte Jobetrotter. Og dermed ignorerte de hele målet sitt og kjørte videre. Nærmere bestemt 117 km lenger nord. Til campingplassen Ledge Point Holiday Park på det bittelille feriestedet med samme navn.

 

Sett på vei til Ledge Point – Gravitasjonsmuseet

Hva kan du gjøre i Ledge Point?

Ledge Point var en voksende, men likevel ganske så død ferieby. Med null internettdekning var det egentlig bare et par ting å gjøre her:

  1. Slappe av på campingen når sola og varmen endelig kom tilbake

2. Gå tur de 700 meterne det var fra campingen til sentrum av Ledge Point

Campinglivets kuleste campingvogn

Prisen for feriens kuleste campingvogn stakk helgepappaen og datteren hans på campingplassen i Ledge Point av med. De hadde nemlig en campingvogn som kunne åpnes bakfra med rampe inn til. Den var det mulig å få med alle hjelpemidler inn i, eller som i dette tilfellet, en firehjuls motorsykkel. Grybetrotter likte innretningen. Jobetrotters bein hadde nå hatt denne stillingen i sola ganske lenge. Det synes ikke på bildet enda, men begge knærne ble etterhvert godt overstekt i sola med denne sittestillingen.

Feriens mediesak

Et par dager før Grybetrotter og Jobetrotter reiste til Australia, nærmere bestemt 14. desember, var Grybetrotter i rettssak i Oslo tingrett. Mot staten. Etter at hun mistet synet  på venstre øye etter en ulykke i 2015, på grunn av feil på gåstolen hun hadde fått utlånt fra hjelpemiddelsentralen, hadde hun saksøkt staten på objektivt ansvar.

Dette betyr at hun mener at staten er nærmest til å bære ansvaret for skaden, uten at noen er skyld i det som skjedde. Selv om reisen til Ullevål sykehus og de påfølgende operasjonene er beskrevet utførlig på bloggen, har Grybetrotter valgt å ikke beskrive rettssaken like detaljert, i håp om å faktisk vinne den. Det gjorde hun dessverre ikke. Etter å ha ankommet Ceduna 8. januar, fikk hun dommen som fastslo at staten ble frifunnet for objektivt ansvar. Noe som selvsagt la en liten demper på ferien akkurat da. Men likevel ikke på Grybetrotters kamplyst.

Hun kontaktet straks de instansene som var viktig å kontakte, det vil si Funksjonshemmedes fellesorganisasjon, Handikapforbundet, sin egen interesseorganisasjon Norsk Forening for Osteogenesis Imperfecta og  Handikapnytt for å be om hjelp til å vurdere dommen for en eventuell anke. Fredag 19. januar kom artikkelen som handikapnytt laget om henne. Og selv om vi var utenfor internetts rekkevidder på denne tiden, fikk Grybetrotter informasjon fra hjemlandet om at artikkelen var publisert.

Jobetrotter tar seg en velfortjent øl og et pust i bakken etter at vi begge hadde informert våre venner og familie i Norge om artikkelen til Handikapnytt og bedt om at de delte den videre på sosiale medier.

Etter at vi kom hjem fra Australia fulgte også det riksdekkende mediet Dagsavisen opp med en egen artikkel om saken. Og til informasjon: Oppmerksomheten rundt saken, og kontakten med brukerorganisasjoner hjalp, og dommen er nå anket til lagmannsretten.

Snipp snapp snute….

Med denne siste kvelden i Ledge Point var også bobileventyret ute. Men Australiaeventyret var på langt nær over. I de neste blogginnleggene kan du lese om hva vi gjorde den siste uka av ferien, da vi endelig fikk tilbrakt tid på reisens siste feriemål Perth.

Series Navigation<< Fra Sydney til Perth. Havbølgesteinen og jakten på den bortgjemte stranda.Late dager i Perth >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *