Singapores lysende høydepunkter

Dette er innlegg 8 av totalt 8 i føljetongen Singapore 2016

IMG_5200Singapore, januar 2016

– Grybetrotter, dette er den perfekte byen for deg. Dette er bare den ultimate Grybetrotterbyen, utbrøt Jobetrotter gledesstrålende etter bare noen timer i Singapore.

IMG_5071

Det var ikke bare Singapores rullestoltilgjengelighet og høye temperaturer døgnet rundt som gjorde den til den pefekte Grybetrotterbyen. Det er også fordi Grybetrotter elsker lys. Særlig utelys. Og helst lys som skifter farge. Som det er masse av. Men ikke for masse. Bare akkurat passe. Og som er stilige uten å være harry. Det er en hårfin balanse å finne akkurat passe mengde lys.

Den balansegangen hadde de klart i Singapore. Over alt hvor vi gikk lyste det opp, og alle broer var pyntet med lyseslanger med ledlys som i et behagelig og diskrè tempo skiftet farge med noen minutters mellomrom. Det er mye lys i andre sydenland også, men i Singapore var det i motsetning til andre steder like stilig nesten over alt.

Her er noen av de lysende høydepunkter:

IMG_5073

Grybetrotter digga selvfølgelig den ultimate «homsebroa», med alle sine regnbuefarger.

IMG_5084

Her litt nærmere.

Clarke Quay

IMG_5088

Denne broa, for øyeblikket i rosa, førte over til Clarke Quay. I bakgrunnen  kan vi se en opplyst del av Clarke Quay, designet med et knallkult tak formet som gedigne parasoller.

IMG_5089

Og sånn så det ut inne i Clarke Quay.

IMG_5092

Fortsatt i Clarke Quay- Grybetrotter koser seg i de lysende fontenene midt i veien.

Suntec hagebar

Onsdag 13. januar

På et av de tre kjøpesentrene som lå nærmest hotellet vårt, nemlig Suntec City Mall ligger Suntec Garden. En hage på taket av kjøpesenteret.

IMG_5186

Denne lange, opplyste (selvfølgelig) rulletrappa førte opp til Suntec Garden. Det var heldigvis også mulig å entre hagen via en heis, som da naturlig nok lå på andre siden av kjøpesenteret.

IMG_5188

Og også hagen var godt opplyst.. Suntec City Sky Garden besto av flere restauranter, men vi gikk rett i baren.

IMG_5193

Akkurat i Skybaren var kanskje lyssettingen overdrevet litt. Det bikket litt over til å bli tacky, og kunne på en dårlig dag minne om en bar på Kanariøyene. Legg også merke til akvariumet uten fisker…

IMG_5198

Men drinker og vårruller ble det likevel.

2016-01-13 21.34.49

Og sååå blide ble vi av de rosa drinkene.

En fargesprakende avslutning

IMG_5455

Lørdag 16. januar 2016

Lørdag var det tid for hjemreise tilbake til kalde Norge, der vi kunne se frem til en temperaturforskjell på 50 grader kaldere enn det vi hadde vendt oss til i Singapore. Flyet gikk egentlig ikke før natt til søndag, og da vi på lørdag kveld var på vei tilbake til hotellet for å sette kursen nordover, stoppet vi opp i Merlion Park .

Rundt oss hadde en haug med andre folk samlet seg også, og felles for alle var at de så opp fra selfiestengene sine og bort på Marina Bay Sands. Dette tydet på at noe skulle skje. Og det gjorde det.

Plutselig åpenbarte det seg et ti minutters fargesprakende og spektakulært lysshow fra det gedigne hotellet. Grybetrotter fikk umiddelbart assosiasjoner til nyttårsaften på Copacabana, selv om sammenlikningen er noe overdrevet. Jobetrotter påpekte at det kanskje ikke helt kan sammeliknes med to stappfulle lektere med ekte fyrverkeri på stranda, selv om det var det kuleste lysshowet vi noen gang hadde sett.

Uansett, det var en ytterst passende markering av avslutningen på vårt like fargesprakende og vellykkede opphold i en av verdens beste byer:

Series Navigation<< På toppen av Singapore i et nøtteskall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *