En unik kunstopplevelse og solnedgang i eksklusive omgivelser

Dette er innlegg 5 av totalt 8 i føljetongen Californiaturne 2023

Los Angeles, California, onsdag ettermiddag, 11. oktober 2023

– Altså, dette greiene i vinduet her ser så kult ut erklærte Jobetrotter mens vi i sakte fart spaserte nedover Rodeo Drive. Den meget kjente handlegata i Beverly Hills. – Hva ER dette for noe? Vakten som sto i døra rett foran oss nikket anerkjennende. – Would you like to come in? It’s a museum. It’s really cool. And it’s all for free. 

Sure, why not, tenkte vi. Det skader jo ikke å ta en rask kikk. Gikk inn. Og ble der i en time, til vi ble kastet ut på grunn av stengetid. 

Høydepunkter fra Los Angeles, del 3 – i nesten kronologisk rekkefølge slik Grybetrotter liker det

Mr. Brainwash Art Museum

Grybetrotter, som overhodet ikke forstår seg på kunst, ble nesten euforisk i det hun gikk inn i museet. – Se der har han kødda med «Skrik«, nærmest ropte hun over seg. For er det noe både hun og Jobetrotter liker, så er det å tulle med etablerte institusjoner og «sannheter».

Munchs mann i «Skrik» var satt inn i en hypermoderne el-variant av luksusbilen Bentley på Mr. Brainswash Art Museum.

Og det var ikke bare «Skrik» som var pyntet på. Her er et bittelite utvalg av kjente kunstverk i modernisert versjon:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Og ikke minst høydepunktet – Gå rett inn i «Soverommet i Arles» av van Gogh.

Jobetrotter entrer soverommet…

Litt optisk illusjon var også på sin plass. Her skjønte vi først ikke at denne speilsalen med blomster faktisk var gjennomgående.

Mr. Brainwash vasker selvfølgelig hjerner:

På vei til heisen kom vi over denne nedtaggede t-banestasjonen. Som vi først ikke skjønte var en del av kunstustillingen og rommet selveste heisen. Dette var ikke bare et søplete lager.

Selv utgangen var tulla med. «Exit through the gift shop» var selvfølgelig ikke utgangen. Men det er jo stort sett det på andre museer.

 

Med noen google-søk ser vi at Mr. Brainwash er en ganske anerkjent kunstner som har hatt masse kunstutstillinger tidligere. Men dette var vårt første møte med han, og vi ble umiddelbart bestevenner. Dette var tidenes kunstutstilling for vår del, og her har vi bare vist en brøkdel av alt det rare man kan se. Ikke minst er det en gratis aktivitet på ellers så overprisede Rodeo Drive. I hvert fall er det gratis hvis du snubler over det en time før stengetid som vi gjorde.

Figuren på bildeter plassert utenfor museet, og er også et hint om at det innenfor dørene utfolder seg en spesiell utstilling.

Vindusshopping i Rodeo Drive

Etter besøket i museet hadde vi så absolutt fått valuta for pengene vi ikke brukte, og kunne spasere videre ned den eksklusive handlegata. Uten å bruke en eneste dollar her heller.

Ettermiddagssol i Rodeo Drive – her med nok et kunstverk av Mr. Brainwash.

Gryberotter i Rodeo Drive. Her med luksusbutikkene bak seg. Heldigvis er ikke vi opptatt av merkeklær, merkevesker eller merker i det hele tatt, og bryr oss ingenting om å kjøpe noe her. Men safari i de eksklusive strøk er alltid gøy.

Solnedgang over Mulholland Drive

Vi var her i 2009, da i dagslys. Grybetrotter ville hit igjen. Det vil si til utkikkspunktet over hele Los Angeles ved Mulholland Drive. I 2009 var vi her i dagslys. Denne gangen rakk vi det akkurat i det sola gikk ned. Ganske så passende denne siste kvelden vår i englenes by.

Dessverre er ikke iPhone-kamera til Grybetrotter supert i mørket, så bildet av solnedgangen ble ikke akkurat minneverdig. Men heldigvis var det fint i virkeligheten, selv om vi nesten ble blåst overende av vinden som følte for å gi seg til kjenne akkurat da. En passende avslutning på Los Angeles-oppholdet vårt i 2023 syntes vi…

Utsikten anno 2009

Utsiktsbildet kom bedre til sin rett i dagslyset vi hadde da vi var på samme sted i 30. oktober 2009.

Men hva med Universal Studios?

Grybetrotter og Jobetrotter i Universal Studios 29. oktober 2009.

Been there, done that. I 2009. Besøket var skuffende og i et heseblesende tempo der vi knapt fikk med oss noenting. Derfor gjorde vi det ikke igjen i år.

– Dessuten vet vi jo ikke lenger hvem kjendisene egentlig er og hvilke filmer som er populære, mente Jobetrotter. Etter som vi aldri går på kino mer.

Grybetrotter og Jobetrotter i Universal Studios rett før Halloween 29. oktober 2009.

Roadtripen starter på ordentlig – torsdag 12. oktober 2023

Dagen etter ble vi ønsket god tur videre av den hyggelige resepsjonisten på Park Plaza Lodge. – Men vær forsiktig i San Fransisco, advarte hun. Der er det skikkelig farlig nå. Ikke parker på offentlige parkeringsplasser. Det kan komme gjenger om natta og stjele alt.

Med disse oppløftende ordene satte vi kursen videre nordover i California torsdag 12. oktober….

Vi vinket til Netflix på vei ut av L.A. torsdag 12. oktober.

Series Navigation<< Gjensyn med gamle stjerner, et digert kjøpesenter og jakten på 90210Tre dager i Las Vegas – eventyrlandet for voksne >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *