Om et kongelig palass, elvevandring og flytende øyer

Dette er innlegg 4 av totalt 9 i føljetongen Sør-Korea 2015

Høydepunkter fra Seoul

IMG_3347

Seoul, Sør-Korea 8. juni 2015

– Steinartrotter, vis vei! Grybetrotter la som vanlig all sin tiltro til Steinartrotter når det gjaldt å finne fram i en ny by. Steinartrotter har enda bedre stedsans enn Grybetrotter har dårlig, og etter å ha memorert bykartet kan han fint benyttes som GPS på ferier i ukjente byer. Heller ikke denne gang sviktet GPS-en, og Grybetrotter og Jobetrotter strenet etter Steinartrotter på vår vei gjennom Seoul.

IMG_3283

Steinartrotter studerer kartet før byvandring i Seoul.

IMG_3290

Grybetrotter har startet byvandringen i Seoul. Her ved noen dekorative vannelementer midt i byen.

IMG_3306

Skyskraperne var høye også i Seoul – noen av de var til og med delt.

Foruten å registrere at mye rundt oss var veldig forskjellig fra det vi er vant til, kom vi også over en del severdigheter på veien.

Gyeongbokgung

IMG_3333

Grybetrotter og Jobetrotter har ankommet det som i følge guideboka Topp 10 Seoul er den viktigste attraksjonen i byen – nemlig Gyeongbokgung.

Gyeongbokgung er et kongelig palass , og kan i følge Wikipedia og guideboka vår oversettes som «palasset som er velsignet fra himmelen».  Gyeongbokgung var det største av fem palasser som ble eid av Joseondynastiet i den perioden Sør-Korea hadde kongedømme. Gyeongbokgung var hjemmet til kongen og hans tjenere, samt regjeringen.

IMG_3342

Grybetrotter har kommet seg inn inngangsportene, og inn på en åpen plass mellom flere palasser.

IMG_3345

Her lå også Gwanghwamun, som regnes som et av Seouls viktigste landemerker. Bygningen har vært ødelagt og gjenoppbygd mange ganger. Og heldigvis med rampe opp, så det var mulig å komme seg videre innover.

IMG_3348

Steinartrotter er på vei bort til Geunjeongjeon-bygningen, det tidligere tronerommet i palasset.

IMG_3349

Grybetrotter derimot, holdt seg på behørig avstand og fokuserte på å ta mobilbilder og selfie, etter som det ikke var ramper inn i Geunjeongjeon.

2015-06-08 14.31.50

Jadda, blir så fin med selfien sin så…

IMG_3351

Sånn så det ut inni Geunjeoungjeoun.

IMG_3355

Tronen var på plass. Jobetrotter fikk assosiasjoner til filmen «Den siste keiser» da han så rommet.

IMG_3357

Palassområdet hadde som palasser selvfølgelig bør ha, rikelig med hager og små smug mellom bygningene. Det var ramper til de stedene der turistløypa gikk.

IMG_3360

Det var mange rom i palasset, og noen var innredet. Her er terommet.

IMG_3362

Grybetrotter i en av de mange hagene.

IMG_3364

Fra deler av hagen var det utsikt til dagens moderne Seoul.

IMG_3367

I palasset holdt også koreansk folkemuseum til. Her kunne vi få et innblikk i Koreas historie og kultur.

Stengte dører ved Changgyeonggung-palasset

IMG_3376

Etter å ha besøkt Gyeongbokgung vandret vi videre til vi etter hvert kom  forbi det andre av Seouls fem palasser, nemlig Changgyeonggung.

IMG_3377

Men det var mandag… Noe som for så vidt var helt greit egentlig. Vi hadde brukt ganske lang tid i Gyeoungbokgung, og hadde egentlig fått palasskvota vår for denne gang.

Flytende øyer på gåtur langs Hangangelva

IMG_3398

Grybetrotter går elvelangs. I bakgrunnen skimtes Seoul tårn.

IMG_3397

Og sånn gjør Jobetrotter det når han spaserer langs Hangangelva.

Den første hele dagen i Seoul ble utnyttet til det fulle, og utpå ettermiddagen avsluttet vi byvandringen ved Hangangelva. Elva strakte seg langt og lenger enn langt, og vi gikk i flere kilometer…

IMG_3409

Jobetrotter og Grybetrotter promenerer på godt trilleunderlag….

IMG_3402

På veien langs elva passerte vi også de flytende øyer, som var omtalt i Seoul Topp 10-boka vår. De flytende øyene ble åpnet i 2011, og består hovedsakelig av forretningsbygg, konferansesaler og noen kafeer. Egentlig ikke så spennende som Grybetrotter trodde på forhånd, men det var nå greit å ha gått forbi…

IMG_3406

Guideboka lokket også med at de flytende øyene var tilknyttet flytende parker som var fine å gå i. Men det var da den lille gutten på bildet sa nei. Der var det stengt gitt…

IMG_3412

Gåturen endte på en t-bane med retning leiligheten vår, der vi på en restaurant i nærheten avsluttet dagen med et bedre måltid koreansk grill selvfølgelig.

Flere høydeunkter fra severdigheter i Seoul kan du lese om i neste blogginnlegg.

Series Navigation<< Du vet du er i Sør-Korea når (fortsettelse)…Om et koreansk gruppebilde og en (over)dose kjærlighetserklæringer >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *