Gjensyn med gamle stjerner, et digert kjøpesenter og jakten på 90210

Dette er innlegg 4 av totalt 8 i føljetongen Californiaturne 2023

Los Angeles, California, USA, 10. og 11. oktober 2023

– Altså, seriøst? Grybetrotter grøsset høyt over den enorme reklameplakaten som raget over trafikken. Jada, noen er ekte allergisk mot melkeprodukter, men å lage en diger propagandaplakat for hvor farlig kumelk er generelt, og nå kan ungen din bli den neste, blir for dumt. – Heller i meg noen glass til jeg, tenkte hun. Og la dette til dagens kvote for paranoide amerikanere. 

Høydepunkter fra Los Angeles, del 3 – i nesten kronologisk rekkefølge slik Grybetrotter liker det

Hollywood Walk of Fame

At livet, verden og USA er fullt av kontraster fikk vi enda et eksempel på tirsdag 10. oktober. Etter å ha sett noe av det tristeste USA har å by på i MacArthur park tidligere på morgenen, gikk nå turen videre til det helt motsatte. Nå var det tilbake til Hollywoods glamour og rikdom… For oss som var priviligerte nok til det.

Vi begynte riktignok med en mer jordnær brunsj på fortauskafeen Tiago kaffebar rett utenfor hovedattraksjonene i Hollywood. I California kan man nemlig få tak i god og relativt sunn frokost. Her med en frokostbowl fylt med masse godsaker, inkludert flere grønnsaker. Og de solgte til og med kumelk på kafeen…

TLC Chinese Theater

Hollywoods eldste og mest kjente kino ble selvfølgelig beæret ett besøk av oss.

Grybetrotter på TLC Chinese Theater tirsdag formiddag.

Bak og på siden av kinoen er det også støpt ned flere hånd- og fotavtrykk og hilsener til den opprinnelige initiativtakeren og en av eierne Sid Grauman. Hilsnene er fra ulike kjendiser opp gjennom tidene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Gjensyn med stjernene

Hollywood walk of fame har et utall med stjerner med kjendisers navn på, og det er umulig å ta bilde av alle. Naturlig var det da at Grybetrotter og Jobetrotter valgte å stille seg foran disse stjernene:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Og vi ser at vi ikke var stort bedre i 2009:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Utsikt til Hollywood-skiltet og amerikansk mobilabonnement

I Hollywood benyttet Jobetrotter også anledningen til å kjøpe seg et amerikansk sim-kort til mobilen sin. Han, som hittil hadde proklamert at han ikke hadde behov for datatrafikk på mobilen sin utenom hotellets Wi-fi, fikk nå plutselig et behov likevel. Og med det er Jobetrotter kun å nå på et amerikansk ukjent nummer på resten av oppholdet vårt, men han har fri datatrafikk hele tiden da. Grybetrotter har allerede kjøpt seg datapakke på sitt norske mobilnummer, og trengte dermed ikke noe amerikansk abonnement (noe som ikke var like enkelt på Jobetrotter sitt abonnement).

Det eksklusive kjøpesenteret The Grove

Etter en rask svømmepause tirsdag 10. oktober, gikk ettermiddagen med på å ta naboen vår nærmere i øyesyn. Det vil si det eksklusive kjøpesenteret The Grove og dets tilhørende promenade.

The Grove består av flere kjente butikker.

Grybetrotter som egentlig hater å shoppe, ble så inspirert av noen av butikkene at hun like gjerne kjøpte seg tre nye gensere. Det var riktignok på høy tid, etter som hun bare kjøper klær sånn cirka hvert femte år.

The Grove kino – som vi ikke gikk på. Det er da alt for fint vær til slikt.

 

Jobetrotter på The Grove

Barnes & Nobles hadde også etablert seg med det som så ut som et av verdens største bokhandlere. Her kunne du få alt du ville i alle sjangre….. til og med vinylplater.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Kjøpesenterpromenader med respekt for seg selv setter selvfølgelig opp gamle historiske trikker slik at kundene kan fraktes fra butikk til butikk….

Det var jammen bra vi fikk tatt kjøpesenteret såpass nøye i øyesyn denne tirsdags ettermiddagen, for dagen etter var hele området stengt av, og vi måtte gå omveier for å komme oss til middagsstedet vårt Old Farmers Market. Da skulle Taylor Swift ha premiere på filmen sin nemlig. På akkurat dette stedet.

Det var ikke akkurat overfylt av folk som ville se henne, men noen var det som hadde stilt seg opp for å få et glimt. Som akkurat her. Vi gadd ikke, og strenet videre etter et obligatorisk stemningsbilde. Så vi fikk dessverre ikke noen glimt av en kjendis denne gangen heller.

Kjent fagforening

Fagforeningen til manusforfatterne i Hollywood ligger også rett ved The Grove. De som har vært i søkelyset de siste månedene på grunn av streiken i Hollywood. Og som akkurat den dagen vi så opp på dem, det vil si 11. oktober, avsluttet streiken som hadde vart siden juli. – Dette må være den desidert største fagforeningsbygningen jeg har sett, gliste Jobetrotter. Altså, den er jo mye mer gigantisk enn LO sin.

Jakten på 90210

Beverly Hills i 2009

I 2009 kjørte vi bare kjapt forbi. I en stressende og masete turistbuss. Nå ville Grybetrotter se det på nytt. Og kanskje gå mer rundt i området.

Og det gjorde vi onsdag 11. oktober. Etter å ha parkert ved Rodeo Drive var veien kort til Beverly Gardens Park der vi endelig kunne stille oss opp under Beverly  Hills-skiltet:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etterfulgt av en kort gåtur rundt i det fasjonable nabolaget på rette behagelige fortau uten humper.

Grybetrotter, som bare elsker å gå rundt i nabolag og se på hus generelt, ble ikke noe mindre happy av å gå her. Dette til tross for at vi verken møtte på Brenda, Brandon eller noen av de andre fra Beverly Hills 90210. 

Verdens kuleste kunstmuseum

I det vi trodde ettermiddagen snart var over, og vi bare skulle en rask vindusshopping tilbake i Rodeo Drive, nærmest datt vi over det som for oss viste seg å være verdens kuleste museum. Hva det var kan du lese om i neste blogginnlegg…

 

 

 

 

Series Navigation<< Lov og (u)rett i L.AEn unik kunstopplevelse og solnedgang i eksklusive omgivelser >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *