Grybetrotters julekalender. En årskavalkade. Luke 6

Dette er innlegg 7 av totalt 25 i føljetongen Grybetrotters julekalender 2020

Luke 6: Til minne om Kjetil

Klokka var 19 i Singapore da telefonen til Jobetrotter ringte på hotellrommet lørdag 4. januar. I den andre enden på den andre siden av jorda fikk han en trist beskjed om at lillebroren hans Kjetil var blitt akutt syk og lå i koma. Dette er ingen enkel telefon å få for noen, og det gjorde det ikke noe enklere at vi var så langt unna Bærum sykehus det var mulig å komme.

Etter flere telefoner til og fra Norge, der det fortsatt var midt på dagen, og etter å ha kommet gjennom rådvillheten som naturlig nok grep oss i timene etterpå, fikk vi i rekordfart booket om flybillettene til neste fly som lettet bare noen få timer senere. Vi forlot reisefølget vårt i hui og hast, og under ett døgn senere var vi tilbake i Oslo. En uke tidligere enn planlagt. – Heldigvis er verden blitt så liten at det faktisk er enkelt å komme seg hjem på kort varsel under en krise, tenkte vi den gang.

Hjemreisen skulle vise seg å være en klok avgjørelse. Kjetil sovnet dessverre stille inn på Bærum sykehus på kvelden mandag 6. januar, bare 42 år gammel. Han våknet fra koma i en halvtime slik at Jobetrotter fikk pratet med han en siste gang. Til stede var både Jobetrotter, Grybetrotter og resten av den nærmeste familien, i tillegg til flere av det fantastiske personalet som jobbet i boligen hans og som hadde kjent han siden han flyttet inn der for rundt 20 år siden.

Luke nummer 6 har vi valgt å dedikere til Kjetil, her med bilder fra 40-årsdagen hans i Oslo, 15. mai 2017.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Series Navigation<< Grybetrotters julekalender: En årskavalkade. Luke 5Grybetrotters julekalender: En årskavalkade. Luke 7 >>

One thought on “Grybetrotters julekalender. En årskavalkade. Luke 6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *