Om Gangnam style, World Trade Center og parken på taket

Dette er innlegg 7 av totalt 9 i føljetongen Sør-Korea 2015

Høydepunkter fra Seoul, del 4

IMG_3551

Seoul, Sør-Korea 10 og 13. juni 2015

Jobetrotter: Nå har jeg svaret på det koreanske alfabetet!

Grybetrotter: Å, dere tenker på sånne intellektuelle ting dere? Jeg er ikke helt der jeg…

Og med de velvalgte ordene gikk hun tilbake til sin lille powernap på t-banen.

Gangnam style og World Trade Center

IMG_3520

10. juni: Vi startet dagen med å ta t-banen til nasjonalforsamlingen før vi begynte vandringen gjennom byen.

IMG_3534

På veien kom vi gjennom en idyllisk park, som vi selvfølgelig ikke husker navnet på. Men skilt med rullestolvei var det der…

IMG_3539

Det var en fin dag for en tur i parken, som kunne minne litt om Central Park i New York.

Dagens severdigheter ble konsentrert rundt i Gangnam-distriktet.

Som nevnt i tidligere blogginnlegg er Gangnam den mer snobbete bydelen i Seoul, og kan sammenliknes med Frogner og Majorstua i Oslo. Det er her alle de store shoppingsentrene befinner seg, og her hastet de busy og mest velstående menneskene forbi på vei til et eller annet forretningsmøte. Det var også i Gangnam det var mest moderne fortau, og dermed naturlig nok enklest å trille med rullestol.

IMG_3549

Trump hadde sine tårn godt plassert på veien til Gangnam.

I Gangnam ligger blant annet Seouls versjon av World Trade Center. WTC åpenbarte seg som en stor åpen plass med flere fancy bygninger rundt og med noen fossefall her og der.

IMG_3567

Vi har ankommet World Trade Center Seoul

IMG_3566

Jobetrotter beundrer den snertne kunstfiguren på World Trade Center.

IMG_3571

Grybetrotter likte seg umiddelbart i World Trade Center, med alle fossefallene og de fancy bygningene rundt den åpne plassen. Bak henne ser vi forretningsbygget Glass Tower. Hovedbygnignen i World Trade Center er The Trade Tower, men det tok vi visst ikke bilde av.

Grybetrotter likte seg på den store plassen, og var på jakt etter en anbefalt restaurant vi hadde funnet i guideboka vår. Etter mye leting rundt forskjellige bygninger, fant vi til slutt den riktige. Inne i en overdådig skyskraper dekket med marmor og fliser fra gulv til tak, så det overhodet ikke ut som om det var noen restaurant å oppdrive. Noe det heller ikke var. Vakten som møtte oss, fortalte at restauranten var lagt ned for et års tid siden. Nå var det kun kontorer der.

IMG_3574

Den anbefalte restauranten på World Trade Center var lagt ned, men isteden kunne vi valgt å «fika lite» (ta en kaffe) på den helsvenske restauranten FIKA. Etter som ingen av oss drikke kaffe, nøyde vi oss med bildet.

IMG_3575

I steden ble det koreansk te og noen usedvanlig spesielle kaker til snobbepriser på toppen av luksushotellet Park Hyatt Seoul.

2015-06-10 19.09.17

Og noen hadde øl hvis de heller ville ha det….

Parken på taket

IMG_3562

Hyundai er et merke Grybetrotter hovedsakelig forbinder med Jobetrotters konebil. Men i Sør-Korea kommer de også som kjøpesentre. Veldig store som sådan. Ved siden av World Trade Center lå det, og måtte selvfølgelig utforskes.

2015-06-10 18.14.24

Utsikt fra heisen i Hyundai department store.

IMG_3564

Grybetrotter, som ikke er spesielt opptatt av shopping, syntes selvfølgelig at høydepunktet på Hyundai shoppingsenter var parken på taket.

13 juni – Lunsj i Gangnam style

Vi vendte også tilbake til Gangnam på feriens siste dag, da vi hadde invitert husverten vår Sue ut til lunsj. Grybetrotter ville ha koreansk grill, og Sue viste vei til en restaurant hun visste om.

IMG_3685

13. juni: De tre trotterne er på vei til en overpriset lunsj. Lunsjen kostet tre ganger så mye som alle andre måltider vi hadde hatt i løpet av ferien. Men smakte likevel ikke tre ganger så godt.

IMG_3691

Den fancy restauranten hadde selvfølgelig egen hage med fossefall, gullfisker og det hele.

IMG_3688

Sue fortalte for øvrig at det var asiaterne som var mest redd for MERS. Hun hadde fått flere avbestillinger fra asiatere de neste ukene fremover, mens europeere og amerikanere holdt på reiseplanene sine.  Hun fortalte videre at til tross for at viruset nå var i omløp hadde vi vært ganske «heldige» som var her på denne tiden. Folk holdt seg nemlig mest hjemme, og vanligvis ville gatene vært mye mer overbefolket og køene til turistattraksjoner adskillig lenger.

Og joda, det var akkurat det Grybetrotter hadde registrert. Hun hadde nemlig umiddelbart undret seg over hvor god plass det var i gatene i en by som egentlig har nærmere 10 millioner innbyggere…

IMG_3687

13. juni: Vi spiser lunsj Gangnam style med Sue. Selv om lunsjen var i overkant dyr ut fra koreanske priser, var den koreanske grillen fortsatt i særklasse god, og selskapet var veldig hyggelig. Og da Sue oppdaget prisen, ville beklagelsene ingen ende ta. Hun visste ikke at de hadde satt opp prisene så til de grader der…

I det neste blogginnlegget fortsetter vi å fortelle om høydepunkter fra Seoul. Følg med videre…

Series Navigation<< Om jakten på Nord-Korea og tre trottere som dumper oppi homsefestivalNasjonalmuseet og Bukchon Hanok Village >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *