Om et koreansk gruppebilde og en (over)dose kjærlighetserklæringer

Dette er innlegg 5 av totalt 9 i føljetongen Sør-Korea 2015

Høydepunkter fra Seoul del 2

IMG_3487

Seoul, Sør-Korea 9. juni 2015

Etter feriens første hele dag i Seoul var Grybetrotter egentlig utslitt. Vi hadde jo tross alt trasket rundt i det som føltes som hele Seoul i evigheter på mandagen, og slukt til oss masse nye inntrykk. Etter som Seoul er en gigantisk by, så var det riktignok bare en brøkdel av den vi hadde sett. Tirsdag 9. juni gikk i litt roligere tempo, og fokuset ble rettet inn mot en attraksjon – nemlig Seoul tårnet. Seoul tårn ligger i Namsan.

IMG_3420

Det var fullt mulig å gå fra leiligheten til Seoul tårn – noe vi også gjorde.

IMG_3425

For å komme opp til området rundt tårnet kunne de sprekeste gå stiene opp og ned. Vi fant ikke det fullt så praktisk og valgte løsningen med taubane isteden. Men også opp til taubanen var det bratt. Her er Grybetrotter og Jobetrotter i heisen opp til taubanen.

IMG_3422

Og vi venter på taubanen. Som for øvrig var helt tilgjengelig for rullestoler, med egen inngang og minimal glippe mellom vogn og bakken.

IMG_3433

Steinartrotter og Grybetrotter har kommet til Seoul tårn.

Det første som møtte oss ved inngangen til tårnet var en koreaner som presenterte seg som en ansatt i firmaet som hadde bygget tårnet. Han var tydeligvis stolt av det etter som han nevnte det sånn tre ganger i løpet av den korte samtalen. Han lurte samtidig på om ikke han kunne få ta bilde av oss sammen med kollegaene sine. Jøss, hva skal du med det, spurte Grybetrotter. Men mannen hørte ikke spørsmålet. Han var mest opptatt av å rope på kollegaene for gruppebilde. Jaja, tenkte vi, og stilte oss lydig opp som de nordmennene vi er. Gruppebilde ble det.

IMG_3434

Grybetrotter vile ikke være noe dårligere enn koreanerne, og fikk selvfølgelig også tatt et gruppebilde med sitt eget kamera.

Etter at bildet var tatt stakk mannen til oss visittkortet sitt, og forsikret oss om at vi bare måtte ta kontakt med han hvis det var noe vi lurte på eller støtte på noen problemer i tårnet. Noe vi ikke gjorde. Så etter det så vi ikke mer til han. Grybetrotter venter imidlertid i spenning på om hun dukker opp i koreanske reklamer for tårnet en gang i fremtiden….

Seoul tårn er 236 meter høyt, og nok en heis måtte benyttes for å komme opp til utsikten. Vi startet like gjerne med dagens første måltid på uterestauranten høyt der oppe, med utsikt over byen.

IMG_3437

Jobetrotter koser seg med hamburger og øl mens han nyter utsikten ut av de noe skitne vinduene i Seoul tårnet.

IMG_3451

Inne i tårnet var det mer utsikt, selv Grybetrotter også her mente de kunne vært nøyere med vindusvasken.

IMG_3462

Og hva er vel mer naturlig enn å plassere en falsk kjærlighetsbrønn som du kan kaste kjøpte mynter i midt oppi utsikten?

IMG_3461

Instruksjoner fulgte med…

IMG_3464

Og skulle du være i det riktige sentimentale hjørnet, kunne du kjøpe små firkantede fliser, skrive en kjærlighetserklæring til kjæresten, tårnet eller deg selv og feste de på skilleveggene rundt – slik mange allerede hadde gjort. Grybetrotter koste seg for øvrig med å lese bamseskiltet. Skilleveggene ble brukt til å stenge ut områder som ble renovert,  derav bamsens melding om at området var «under check».

IMG_3471

Heller ikke områdene ute var fri for kjærlighetsklisjeer.  Jobetrotter har kjøpt oss is der han hviler på benken foran kjærlighetstreet.

IMG_3430

Og bare for å få en skikkelig overdose kjærlighetserklæringer, kan du også i likhet med i Paris, lenke fast kjærligheten din i et stygt gjerde.

IMG_3488

Den fineste utsikten over Seoul var imidlertid ikke inne i tårnet syntes Grybetrotter. Her er vi i parken utenfor tårnet, og kunne se mye bedre enn ut av de skitne vinduene inni tårnet.

Sør-Koreas første homsefestival

Senere på kvelden kom vi tilfeldigvis over det som viste seg å være Sør-Koreas første homsefestival. Hvordan det forløp kan du lese mer om i neste blogginnlegg.

 

 

 

Series Navigation<< Om et kongelig palass, elvevandring og flytende øyerOm jakten på Nord-Korea og tre trottere som dumper oppi homsefestival >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *