Tre museer, en katedral og andre høydepunkter fra Malaga

Dette er innlegg 3 av totalt 3 i føljetongen Malaga 2014

IMG_0111

Malaga, 2 til 5 mars 2014

I tillegg til Puerto de Malaga, var det helt klare høydepunktet i Malaga å vandre rundt i gamlebyen. Gamlebyen er likevel ikke så gammel at det er helt umulig å kjøre rundt med rullestol der. Tvert i mot ser det ut som spanjolene har rustet opp byen de siste årene og lagt på nye marmorheller, som gjør det helt fantastisk å kjøre rullestol på. Leiligheten vi bodde på ligger midt i gamlebyen, og det var kort avstand til alle severdigheter som var verdt å se. Her er noen av de vi så: 

Picasso-museet

IMG_0098

Grybetrotter besøker Picasso-museet 2. mars

Etter som Picasso ble født i Malaga, og tilbrakte mye av barndommen sin der, var det naturlig å ta et besøk innom Picasso-museet under vårt besøk i Malaga. Museet var digert med flere etasjer, og vi gikk fort og kjapt gjennom det, som de kunstelskerne vi er….

Museet for glass og krystall

IMG_0193

Museet for glass og krystall er av en eller annen grunn rangert på topp av alle attraksjoner man bare må se når man er i Malaga. Grybetrotter innbiller seg at det er Malagas svar på Hadeland glassverk, og ser ikke helt hvorfor det er attraksjon nummer 1. Men vi gikk jo forbi det en dag vi vandret rundt i gamlebyen. Museet ligger i den eneste delen av byen som ikke er særlig rullestolvennlig, og antakeligvis i det som må være den eneste gata som hadde brostein som var kjip å trille på.

IMG_0205

Denne gata førte til glassmuseet, og hadde mildt sagt jævlige brosteiner. Men dette var også den eneste gata så langt Grybetrotter kan huske å ha sett som ikke hadde perfekte, glatte marmorheller.

Museet lå inne i et hus som visstnok også skulle være verdt å se (uten at vi så hva som var verdt å se på). Huset var gammelt, og hadde trapper, og dermed ble det ikke til at vi gikk inn for å se på alle glassene og krystallene. Så Malagas turistattraksjon nummer en er også en av de få som ikke er tilgjengelig for rullestoler i Malaga.

IMG_0192

Grybetrotter utenfor Malaga Glassmuseum 4. mars

CarmenThyssen museum

Et annet museum som derimot var tilgjengelig var CarmenThyssen-museet. Også det kjent for kunstverk av kjente, spanske malere. Museumsbygget minnet om Picasso-museet, og maleriene var mange….

IMG_0207

Grybetrotter utenfor CarmenThyssen-museet i Malaga 4. mars

Malagakatedralen

Katedralen i Malaga ble avlagt et besøk søndag 2. mars. Slik så den ut:

IMG_0106

Det var flott og fint inni katedralen i Malaga, og Grybetrotter syns det minnet mye om Katedral La Seu på Mallorca

IMG_0103

Inni Malaga Cathedral

IMG_0107

Steinartrotter og Grybetrotter utenfor inngangen til Malaga Cathedral

IMG_0185

Det var ikke bare inni katedralen det var fint. Det var også en perfekt plass å spise på – her spiser vi lunsj onsdag 4. mars.

IMG_0187

Mens Steinartrotter satt i t-skjorte og nøt solen, beholdt Grybetrotter Mariusgenseren på. Det blåste nemlig, og det var viktig å ikke fryse!

Alcazaba Teatro Romano

IMG_0078

Heller ikke her gikk vi inn, da det så ut som det var trapper rundt det meste av festningen og den gamle teaterplassen. Det kunne imidlertid kanskje vært mulig å gå inn en annen inngang for rullestoler. Men vi gadd ikke. Plassen var fin å se på fra utsiden, og vi trengte ikke mer..

IMG_0083

Grybetrotter og Steinartrotter foran det gamle romerske teateret

IMG_0135

Også på plassen foran Alcabaza of Malaga var det fint å spise. Her spiser vi frokost 3. mars på restaurant El Pimpi.

 Castillo de Gibralfaro MalagaIMG_0137

Etter å ha spist frokost foran Alcabazo of Malaga 3 mars gikk vi oppover mot Gibralfaro-slottet. Vi hadde hørt at det var heis opp dit, og startet på bakkene oppover mot slottet i håp om å finne heisen. Den fant vi ikke.

IMG_0138

Vi er på vei oppover mot slottet

Heldigvis var det fine veier å trille på selv om det gikk oppover, så vi gikk så langt vi kom.

IMG_0144

Da vi hadde kommet ca halvveis, stoppet den tilgjengelige veien, og trappene tok over. For Grybetrotter sin del gjorde det egentlig ingenting.

IMG_0145

Steinartrotter forlot reisefølget en liten stund og trasket opp alle trappene opp til slottet. Der fikk han også se inni festningen, samt se utsikten fra toppen. Steinartrotter opplyste at det går bilvei helt opp til toppen og at man også kunne ta buss opp dit. Grybetrotter var imidlertid fornøyd med å sitte i sola i en time.

Steinartrotter startet oppstigningen på trappene, mens Grybetrotter og mammatrotter den neste timen satt og solte seg og nøt denne utsikten:

IMG_0146

Fra utsiktspunktet vårt så vi blant annet ned på tyrefekterarenaen i Malaga

IMG_0148

…og ut mot sjøen…..

IMG_0141

Utsikt over Malaga. Grybetrotter kan forresten berette om at hun mens hun ventet for første gang kastet av seg Mariusgenseren og faktisk satt uten Marius og solte seg i en hel time denne mandagen…

Reisen hjem

Og hvordan gikk det med reisen hjem på formiddagen 5. mars? Joda, her kan vi rapportere at reisen hjem gikk knirkefritt. Ingen heiser sto, ingen heiser gikk til steder de ikke skulle, ingen forvilla seg rundt på flyplassen og Grybetrotter fikk ikke skylda for å forsinke Norwegian-flyet. Som denne var i rute – i hvert fall nesten… :).

IMG_0210

Siste middag i gamlebyen 4. mars.

Series Navigation<< Apartamentos Unisierra og Puerto de Malaga

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *