Da Grybetrotter og Jobetrotter fór til Mexico – dag 4

Dette er innlegg 4 av totalt 10 i føljetongen Mexico 2015

Tilbake til Tulum og Akumal – Tulum nasjonalpark

IMG_2755

Tulum, Mexico –  1. februar 2015

IMG_2763 (2)

Etter gårsdagens totalbom på tiden, var Grybetrotter og Jobetrotter fast bestemt på å kjøre tilbake til Tulum for å se borgen vi gikk glipp av. I tillegg fristet paradisstranda i Akumal igjen. Marentrotter og Fredriktrotter var ikke like hypp på å ta samme turen en gang til, så de ble hjemme.

IMG_2731

Grybetrotter er superklar for ny biltur etter at Jobetrotter hadde bygd opp setet med en av Julios digre sofaputer.

Kl 8.30 kjørte vi ut av parkeringsplassen. Denne gangen sto vakta klar, og geleidet Jobetrotter ut en annen utkjørsel. En som hadde porter som åpnet seg sidelengs istedenfor fremover mot bilen. Han hadde nok sett hva som skjedde dagen før. Utkjøringen vår foregikk derfor uten uhell denne gangen.

Klok av skade fra dagen før valgte vi å dra rett til borgen med en gang, for å være sikker på at den ikke stengte foran nesa på oss. Kl. 10.30 var vi tilbake på parkeringsplassen foran Hotel Aquario Tulum. Der ble vi møtt av samme parkeringsvakt som dagen før. Han smilte overrasket, og spurte om vi skulle gå enda en tur ned til borgen. Etter å ha forklart at vi istedenfor å gå til borgen hadde brukt opp all tiden på restaurant, lo parkeringsvakten godt. Han ga oss like gjerne «andredags»-rabatt på parkeringen, sammen med en ny forklaring på hvordan vi skulle komme oss ned til borgen.

IMG_2733

Vi er tilbake på samme parkeringsplass som dagen før.

Den kjente borgen, som også kalles «El Castillo» ligger egentlig sammen med ruinene i en tidligere mayalandsby som er samlet i Tulum Nasjonalpark. I nasjonalparken finnes også de kjente ruinene fra «The temple of descending gods» og «The temple of the frescoes».

På vei til billettluken passerte vi et par vakter som bar på en iguana. De tilbød oss å holde den mens de tok bilder, og vi lot oss friste. Det resulterte i dette bildet for 50 pesos (ca 26 kroner):

IMG_2737

Jobetrotter og en lettere skrekkblandet frydrammet Grybetrotter hilser på Herr Iguana.

Underveis på turen gikk vi imidlertid på flere ville iguanaer, og kunne ta bilder selv:

IMG_2745

IMG_2749

IMG_2748

Også skilpaddene gikk fritt rundt. Her får Jobetrotter hilse på en.

Etter ti minutters gange kom vi inn til bymuren der de kjente ruinene er samlet.

IMG_2752

Grybetrotter og Jobetrotter på vei inn bymuren

IMG_2753

På vei inn til ruinene.

Det var korrekt at det gikk an å komme frem med rullestol, men veiene var veldig variable. På veien trillet vi på alt fra glatt fin asfalt, til humpete grusveier fulle av steiner som stakk opp av bakken.

IMG_2750

De hadde forsøkt å gjøre det så rullestolvennlig som mulig inn til nasjonalparken. Der hvor det var trapper var det også en rampe. Rampen var av tre, og selv om den var noe bratt, gikk det fint an å trille på den.

Innenfor selve bymuren, der alle ruinene lå var det imidlertid veldig fine grusveier å trille på, uten humper. Det var likevel ikke mulig å komme seg så veldig nære den kjente borgen, fordi det var trapper uten ramper opp til dem. For Grybetrotter var det egentlig helt greit. Vi fikk se den på avstand, sammen med mange av de andre kjente ruinene.

IMG_2770

Jobetrotter med El Castillo i bakgrunnen. Noe særlig nærmere kom vi ikke, da det var trapper opp til borgen.

IMG_2776

Vi fikk imidlertid nærkontakt med flere andre ruiner, og det var gøy å gå rundt i den gamle mayalandsbyen og lese om hvordan de hadde levd og hvordan bygningene opprinnelig hadde sett ut.

Etter en times spasertur i solsteken mellom ruinene i den gamle mayalandsbyen, sa vi oss fornøyd og dro tilbake til stranda i Akumal. Denne gangen leide vi myke solmadrasser på hotellområdet som tilhørte stranda, der vi også kunne bestille fantastisk reketaco og guacamole til lunsj.

2015-02-01 13.38.01

Jobetrotter og Grybetrotter er tilbake på Akumal beach. Denne gangen spiste vi også lunsj mens vi lå og daffa oss. Her med en liten lunsjsseflie.

Og også denne dagen ble det 40 minutters bad i det varme karibiehavet. Alt i alt var vi fornøyd med reprisen vår fra dagen før (i omvendt rekkerfølge). Ved solnedgang returnerte vi tilbake til Cancun, der vi spiste quesadillas fra take-away stedet med samme navn i leiligheten sammen med Marentrotter og Fredriktrotter.

Series Navigation<< Da Grybetrotter og Jobetrotter fór til Mexico – dag 3Da Grybetrotter og Jobetrotter fór til Mexico – dag 5 >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.