New York-eventyret fortsetter

Dette er innlegg 5 av totalt 8 i føljetongen New York 2014

IMG_0799

Oslo, 28. juni 2014

Det er snart tre uker siden vi kom hjem fra New York. Minnene lever fortsatt i beste velgående, men Grybetrotter har  dessverre ikke blogget så hyppig som hun burde. Dette skyldes at vi innimellom masse jobbing, sommervarme og husvognturer til sommerresidensen vår i Norsjø, rett og slett ikke har hatt tid. Men nå har vinterliknende temperaturer kommet tilbake og helgens hyttetur er avlyst (vi orker ikke å sitte der og fryse i regnet). Så mens vi venter på tropevarmen igjen skal melde sin ankomst, er det tid til å gjøre seg ferdig med blogging fra New York. De neste dagene kommer derfor andre halvdel av New York anno 2014. 

New York, tirsdag 3. juni 2014 – Top og the rock og Les Miserables

IMG_0803

Tirsdag 3. juni hadde Grybetrotter bestemt seg for å ikke ha planer. Denne morgenen skulle vi ta det med ro og se hvor vi havnet. Mammatrotter og pappatrotter var sendt avgårde til Empire State Building. Der hadde vi andre vært før, og hadde dermed ikke det store behovet denne gangen.

Da vi endelig kom oss ut var det blitt sen formiddag, og vi startet dagen med brunsj på Metro Deli utenfor metrostasjonen på Rockefeller Center. Rockefeller Center ligger ca 15 minutters gangavstand fra hotellet vi bodde på.

IMG_0782

Vi spiser brunsj på Metro Deli. Temperaturen ga løfter om tropevarmen Grybetrotter drømte om. Og endelig skulle temperaturen krype opp mot 30 grader.

Etter at den brune risen, suppa, wrapsen og salaten var fortært, beveget vi oss noen hundre meter, mens vi fascinert observerte hvor lite hjelpsomme bilene i New York er med å slippe forbi ambulanser under utrykning:

IMG_0780

Ambulansen bak den sølvgrå bilen hadde slitt i flere minutter med å komme seg forbi alle bilene….. Det var ikke mye hjelp å få av verken drosjene eller de andre bilistene her nei…

Selv om vi hadde vært i Empire State Building tidligere, hadde vi lyst til å få utsikt over Manhattan også på dette besøket. Denne gangen falt derfor valgte på Observation Deck i GE-bygningen på Rockefeller Center – også kalt «Top of the Rock».

IMG_0786

Forrige gang vi var her, hadde vi sightseeing i NBC-studio. Denne gangen tok vi turen opp til Obeservation Deck isteden.

Der fikk vi blant annet nyte denne utsikten:

IMG_0787

Utsikt over Central Park

IMG_0791

Utsikt over Manhatten – til Chrysler bygningen og Empire State Building

IMG_0798

Sikkert greit å kunne puffe golf på taket – for de som gidder det…

 

IMG_0812

Jobetrotter svetter i den stekende sommervarmen mens han løfter Grybetrotter opp for romantisk parbilde, med Manhattan i bakgrunnen…

Utsikten var fantastisk, varmen var formidabel, og Grybetrotter var fornøyd. Vel nede på bakkeplan tok det ikke lang tid før vi satte oss ned på nærmeste uterestaurant for litt forfriskninger. Etter å ha sikret oss en diger sofa med nok skygge, ble vi like godt sittende i flere timer. Sånn ca helt til vi skulle møte foreldretrotterne til middag. Og «forfriskningene» kept coming………

IMG_0821

Steinartrotter er vel plassert i skyggen i en sofa på uterestaurant på Rockefeller Center

IMG_0819

Det var såpass mye sol denne dagen, at Jobetrotter fant det fornuftig å bestille opptil flere «Sun Block»

IMG_0822

IMG_0784

Det ble et gledelig gjensyn med Rockefeller Center både for Grybetrotter og Steinartrotter….

Etter middag, som denne dagen faktisk ble fortært såpass tidlig som kl 17, var det klart for kveldens store begivenhet: Les Miserables på Imperial Theatre på Broadway. Forestillingen begynte kl 19, noe som forklarte vår uvanlig tidlige middagstid.

Verken Grybetrotter eller Jobetrotter var særlig kjent med hva Les Miserables faktisk handler om, og begge hadde store ambisjoner om å lese seg opp før forestillingen. Det glemte vi i det varme slaraffenlivet i sofaen på Rockefeller Center, og først ti minutter før vi skulle gå til Imperial Theater klarte Grybetrotter å lese seg gjennom 2 av 5 kapitler. Noe som medførte at hun forsto 2/5 av handlingen.

IMG_0829

Jobetrotter kikker ivirig gjennom programmet før forestillingen begynte – som dog kun inneholdt informasjon om skuespillerne og oppsetningen, men ikke selve handlingen.

Som kjent er jo ikke Grybetrotters hørsel av de beste, og selv om handlingen foregikk på engelsk var det umulig å høre hva de sa. Men det var gøy likevel, og vi forsto såpass mye at vi skjønte at forestillingen var veldig bra.

Etter at forestillingen var ferdig, var Grybetrotter og Jobetrotter for en gangs skyld ganske våkne, og sammen med Steinartrotter gikk turen videre til baren XVI Lounge som lå tvers over veien for hotellet vårt. Utenfor sto det at takterrassen var åpen, og vi hadde store forhåpninger til å kunne sitte ute i sommervarmen. Vi ble møtt to dørvakter, som på avstand så litt skumle ut. Grybetrotter var usikker på om dette var en lukka klubb, siden dørvaktene tydeligvis tok jobben sin alvorlig. Og også om de hadde heis helt opp. Men da vi kom nærmere myknet inntrykket opp, dørvaktene smilte brddt og virket ikke like skumle på nært hold som på avstand. De slapp  oss rett inn. I og med at vi var i USA var alt selvfølgelig tilgjengelig, med heis helt opp, og uten store dørterskler.

IMG_0832

Grybetrotter digga de lange, mørke korridorene, kun opplyst av neonskilt som viste vei til heisen. Det er jo tross alt sånn man ser fra amerikanske serier..

IMG_0835

Oppe på taket var det en ganske så kul bar. I hvert fall utseendemessig. Drinkene der kunne de spart seg for. Og som vanlig når vi er i New York, var det varmere ute enn inne. New Yorkerne bare elsker å kjøre på med full aircondition – totalt unødvendig selvfølgelig.

IMG_0839

Kvelden ble avsluttet i lystig lag på toppen av XVI Lounge på Manhattan

Series Navigation<< Da mammatrotter fylte 60 år i New YorkFra MoMA til Greenwich Village >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *