Fra MoMA til Greenwich Village

Dette er innlegg 6 av totalt 8 i føljetongen New York 2014

IMG_0843

New York, onsdag 4. juni 2014

Det eneste Grybetrotter angret på fra forrige gang vi var i New York i 2010 var at vi ikke hadde vært på MoMA (Museum of Modern Art). Heldigvis fikk vi en ny sjanse, og denne onsdagen i juni tok vi turen dit.

Også denne morgenen brukte vi tid på å komme oss ut. Etter at Grybetrotter endelig hadde fått publisert sitt første blogginnlegg fra New York, var vi klare for dagens utflukter. Mammatrotter og pappatrotter hadde allerede trålet New York rundt i noen timer, men møtte oss til frokost.

IMG_0842

Dagens frokost ble inntatt utendørs i nærheten av Rockefeller Center. Jobetotter er her ivrig opptatt med å få ut siste rest.

Deretter gikk turen til MoMA, som selvfølgelig også bare lå et kvarters gåtur fra hotellet vårt.

Vårt forhold til moderne kunst fra tidligere har vært alt fra å lete etter peniser og vaginer på Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo til Centre Pompideu i Paris. Mens Astrup-Fearnley museet er relativt vulgært og passer best til utdrikningslag (og det er da også det Grybetrotter har brukt det til tidligere), har Pompideu imponert oss og vekket interessen for moderne kunst. Dessverre fikk vi alt for lite tid på museet i Paris, og denne gangen hadde vi tenkt å gjøre det grundigere.

IMG_0844

Grybetrotter nærmer seg MoMA

Brosjyra vi fikk utdelt ved inngangen anbefalte oss å begynne i 4 og 5. etasje. Heldigvis hadde Jobetrotter vett nok til å skjønne at det var i 3. etasje vi burde starte. Det var her de kule dupedittene og lekene befant seg. Her er de største høydepunktene:

IMG_0855

Klassiske dataspill fra svunne tider, bl.a  Tetris, Pong og Space invaders… Disse anses nå som kunst. Og her kunne vi spille det så mye vi orket…

IMG_0853

Klassis industridesign: Her er det den berømte «google maps pin» (i kjempeformat) som vises frem.

IMG_0845

Forslag på ulike måter å designe rullestolskilt på – der poenget var å utfordre stereotypene mange har av rullestolbrukere. Mens tradisjonelle rullestolskilt kun viser statiske bilder av rullestoler som indikerer at rullestolbrukere kun sitter passivt i rullestolen rett opp og ned, skulle disse skiltene vise at rullestolbrukere også er i bevegelse.

IMG_0848

Jobetrotter falt for denne dronen

I de anbefalte 4 og 5. etasjene var det stort sett vanlig kunstbilder og noen skulpturer, og som de kunstelskerne vi ikke er så var dette naturlig nok bare noe vi bare gikk raskt gjennom. Imidlertid var det enkelte høydepunkter også i disse etasjene, i tillegg til 2 etasje:

Beste kunstverk:

IMG_0856

Kunstverket Grybetrotter har valgt å kalle: «Grybetrotter glir rett inn». Bildet over møtte oss på vei ut av heisen. Tilfeldigvis og uten å egentlig oppdage det selv hadde Grybetrotter tatt på seg matchende kjole til.

Opplev kunsten:

IMG_0858

Foran denne «opplevelselskunsten» var det eviglang kø. Her kunne du oppleve å bli gjenfødt ved først å gå inn i et rom fullt av ballonger (på venstre side). Deretter skulle man stå litt i det gjennomsiktige plastteltet på midten (en vagina?), før man til slutt skulle inn i rommet til høyre, der innhold for oss var ukjent. Jobetrotter stilte seg i kø for å oppleve, men etter et kvarter med nesten ingen fremgang, ga vi opp og konkluderte med at det nok egentlig ikke var så ekstremt spennende, bare litt teit.

Kuleste bilder:

IMG_0861

De berømte suppebildene…

Kuleste skulpturer

IMG_0863

Største hengekøye:

IMG_0865

Denne hengekøya var hakket større enn den Grybetrotter og Jobetrotter har på verandaen hjemme…

Største rose

IMG_0873

I bakhagen på MoMA var denne rosa stilt opp… Ikke ulike Arbeiderpartirosa, dog i en litt større versjon.

Andre høydepunkter fra bakhagen:

IMG_0869

IMG_0874

Utsikten i bakhagen på MoMA

Da vi hadde sett oss fornøyd på MoMA tok Grybetrotter, Jobetrotter og Steinartrotter fatt på en ny lang gåtur nedover Manhattan.

IMG_0879

Gatelangs Manhattan

Målet denne gang var Greenwich Village. Vi brukte ca en time, men stoppet opp innimellom, for blant annet å oppleve dette:

Ekte gatekjøkkenmat i New York:

IMG_0877

På veien ville Grybetrotter prøve en Beef Pastry fra en av de mange gatekjøkkenbodene. Hun ble ikke skuffet..

Gjensyn med Empire State Building

IMG_0883

Vi gikk riktignok ikke opp for å se på utsikten denne gangen, men nøyde oss med å ta bilde inne i lobbyområdet.

New Yorks eldste skyskraper

IMG_0886

Flatiron Building er kjent for å være en av New Yorks første skyskraper, og ble bygget i 1902

The Wasington Square Park

IMG_0888

Jobetrotter har ankommet inngangen – ikke til triumfbuen, men til The Washington Square Park.

IMG_0889

Grybetrotter i The Washington Square Park

IMG_0890

I parken var det ikke lov til å bade i fontena….

IMG_0891

….noe ingen så ut til å bry seg nevneverdig om!

Greenwich Village

IMG_0893

Grybetrotter i Greenwich Village. Som for øvrig minnet mye om London

IMG_0895

Steinartrotter og Jobetrotter tar seg en velfortjent drikkepause etter en lang gåtur.

IMG_0901

Og før vi tok en gul drosje tilbake til hotellet, stoppet vi innom Dunkin’ Donut for litt ekte amerikansk sukkeroverdose.

Middagen denne kvelden ble inntatt på den japanske restauranten AOKI, som lå vegg-i-vegg med hotellet.

IMG_0908

Det var tid for sushi til middag denne dagen. Og sushien skuffet ikke.

IMG_0909

Jobetrotters laksetartar med russisk kaviar på toppen.

Kvelden ble avsluttet på samme sted som dagen før, nemlig på takterrassen på XVI Lounge. Denne gangen møtte vi Espentrotter, en kollega av Jobetrotter. Han hadde sin siste kveld i utlandet etter å ha trottet rundt i tre måneder både i Australia, Canada og USA. Og hva var vel bedre enn å avslutte jordomreisen sin med oss? I hvert fall når både Steinartrotter og Grybetrotter på sjarmerende vis klarte å sovne pladask i sofaen på takterrassen…

IMG_0910

Espentrotter hadde mye spennende å fortelle etter tre måneder jorda rundt. Vi avsluttet kvelden sammen med han oppe på et tak på Manhattan…

 

 

Series Navigation<< New York-eventyret fortsetterStore gutter, store gleder….. >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *