Sydenliv på Gran Canaria – Fra Meloneras til Playa del Inglés

Dette er innlegg 2 av totalt 2 i føljetongen Gran Canaria 2015

IMG_4946

Meloneras og Playa del Inglés, 13. desember 2015

Du vet du er i Playa del Inglés når:

Du har kommet til den norske puben Nye Trollstua

IMG_4943

  • Som ligger ved siden av Sosialkontoret

IMG_4944

  • Samtidig som du selvfølgelig kan ta deg en tur inn på Hurtigruta

IMG_4945

Grybetrotters inntrykk av Playa del Inglés var fra ti år tilbake, da hun var på ferie i Bahia Feliz med en venninne, og så vidt stakk innom Playa del Inglés en kveld. Og det hun husker av det var et digert stygt og nedslitt kjøpesenter i bæsjerosa farge, og ikke så mye mer. Derfor var det spennende å se om inntrykket ville endre seg når hun nå skulle gå strake veien fra Meloneras.

Å si at det går strandpromenade fra Meloneras til Playa del Inglés var kanskje en mild overdrivelse. Det var Grybetrotter som på forhånd trodde det gikk strandpromenade fordi mammatrotter og Steinartrotter hadde gått til Playa del Inglés tidligere. Bare deler av veien var strandpromenade. Men det var riktig at det gikk an å gå hele veien fra Meloneras til Playa  del Ingles. Og det begynte med strandpromenade.

IMG_4929

Det er bare noen hundre meter fra Meloneras til Maspalomas. Her ser vi hvor Maspalomas begynner.

IMG_4930

Fra Maspalomas til Playa del Ingles strekker deg seg lange strender og store stranddyner. Men selve strandpromenaden her var ikke like enkel å gå på. Den var fin frem til Maspalomas, men så ble plutselig strandpromenaden redusert til en haug med treplanker fulle av sand.

IMG_4933

Etter hvert ble de sandfylte plankene så umulig å trille på, at vi måtte gå gjennom gågata i Maspalomas isteden.

IMG_4937

Etter Maspalomas gikk veien utenom stranda, men fikk fikk da sett litt natur i det minste. Over denne broa kunne vi se ned på den knusktørre bakken uten en dråpe vann.

IMG_4957

Etter en drøy times gåtur gjennom både boligområder og naturområder, kom vi til de store sanddynene i Playa del Ingles. Disse er egentlig et naturreservat og strakte seg kilometervis bortover.

IMG_4955

Og fra sanddynene kunne vi også skimte hotellet vårt i Meloneras langt der i det fjerne.

IMG_4951

Grybetrotter langs sanddynene i Playa del Inglés. Inntrykket av stedet var langt bedre denne gangen enn for ti år siden.

IMG_4958

Og så – endelig fikk Grybetrotter gjensyn med det bæsjegrønne kjøpesenteret. Men vi kom fra oversiden, og det viste seg å være «feil side». Det vil si at det kun var trapper for å komme ned dit. Etter å ha gått og gått i timesvis orket vi ikke å finne veien rundt for å komme ned til senteret, og etter å ha sett ned på senteret tok vi drosje tilbake til Meloneras.

 

 

Series Navigation<< Sydenliv på Gran Canaria – sommer i desember

One thought on “Sydenliv på Gran Canaria – Fra Meloneras til Playa del Inglés

  1. Ååhh, sol, ser deileg og tilgjengeleg ut. Må bruke din blogg no til research. Må jo reise masse sidan eg har uansvarleg lite bustadlån 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *