Da mammatrotter fylte 60 år i New York

Dette er innlegg 4 av totalt 8 i føljetongen New York 2014

IMG_0666

Frihetsstatuen, Ellis Island, Wall Street og Ground Zero – en 60 årsfeiring i bilder..

New York, mandag 2 juni 2014

Mandag 2. juni var vi endelig kommet til dagen vi var her for å feire – nemlig mammatrotters 60 årsdag. Dagen hennes begynte med billig vin (som var det eneste vi klarte å oppdrive på et av matbutikk/apotekene i nærheten) og gaveåpning i juniorsuiten til Steinartrotter, Jobetrotter og Grybetrotter.

IMG_0630

Mammatrotter åpner gave fra Jobetrotter og Grybetrotter – Gaven besto av billetter til Les Miserables på Broadway dagen etter. Noe som falt i smak. Mammatrotter hadde nemlig pratet om at dit ville hun hver gang vi gikk forbi de første dagene – og vi hadde iherdig forsøkt å late som vi ikke var interessert. En gedigen suksess med andre ord.

Etter at gaveåpningen var overstått gikk vi og spiste frokost på en ny frokostrestaurant. Deretter var planen å hilse på Frihetsstatuen og utforske Ellis Island. Båten ut dit går fra Battery Park, og for å komme oss dit tok vi t-banen.

IMG_0644

Jobetrotter i Battery Park

 

IMG_0648

Jobetrotter stiller seg i kø for å kjøpe billetter. Noe han for øvrig ikke trengte å gjøre lenge. Med rullestolen til Grybetrotter ble vi geleidet gjennom køen og fikk kjøpt billetter på en-to-tre. Deretter ble vi dytta fremover for å få komme først ombord i båten. Det er med andre ord mange fordeler å sitte i rullestol…

 

IMG_0657

Grybetrotter og Steinartrotter klare for avgang med båten fra Battery Park. Denne dagen var tropevarmen kommet for fullt, og det er ikke fordi det var kaldt at Grybetrotter har på seg ullgenseren sin over den ene armen. Derimot er det for å beskytte armen, som ble relativt solbrent på uterestaurant dagen før.

IMG_0660

Vi seiler ut fra Manhatten

IMG_0664

Vi nærmer oss frihetsstatuen

IMG_0670

Grybetrotter og Jobetrotter har gått i land, klare for å ta en nærmere titt på Frihetsstatuen.

IMG_0676

Dette var imidlertid det nærmeste vi kom frihetsstatuen. For å få gå oppe på verandaen, måtte man kjøpe ekstrabilletter. Og for å få komme inn i krona, måtte man forhåndsbestille billettene på internett. Noe vi ikke hadde gjort.

IMG_0689

Grybetrotter og Jobetrotter med utsikt mot Manhattan

 

IMG_0704

Vi ser over til vårt neste stopp – Ellis Island

IMG_0706

Båten går videre til Ellis Island

IMG_0710

På Ellis Island fikk vi på museet et møte med historien rundt innvandringen til USA.

IMG_0726

Tilbake på Manhattan var det tid for en bedre lunsj i Battery Garden.

IMG_0729

Før turen gikk videre til Wall Street og New York Stock Exchange. Som navnet på denne vinbutikken tilsier, kan det ikke være langt unna nå…

IMG_0741

Grybetrotter foran New York Court House

IMG_0743

Vi er midt i kapitalismens mekka – nærmere bestemt utenfor børsen i Wall Street.

IMG_0747

Jobetrotter lot seg fascinere av reglene på Manhattan Plaza. Dette er rett og slett en bitte liten åpen steinbelagt plass foran Chase (bank) sin skyskraper.

IMG_0748

Sååååååå høye er bygningene……

 

IMG_0752

Og så kom vi til Ground Zero. Bygningen bak er bygget til minne om 9/11, men er ikke åpnet enda.

IMG_0767

På Ground Zero er det laget to store, veldig fine minnesmerker med fontener der de to tårnene pleide å stå.

IMG_0770

Navnene på alle de som omkom står skrevet langs kantene av minnesmerket. Og de står naturlig nok oppført ut fra hvilket tårn de var i. Vi gikk lenge rundt og så på minnesmerket, men droppet 9/11-museet som også var på plassen.

IMG_0778

60-årsdagen ble avsluttet med hyggelig middag på en italiensk restaurant rett ovenfor hotellet.

Series Navigation<< Søndagstur i parken og ettermiddag i HarlemNew York-eventyret fortsetter >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *