Grybetrotter på tur i 2018 – en årskavalkade


Altså Grybetrotter, det er egentlig bra du får maten før meg, for jeg har jo spist opp min innen du er ferdig med å snappe din. Den lattermilde påpekingen kom fra Katitrotter en dag i Singapore i desember. Og Katitrotter hadde jo rett. Når Grybetrotter er på reise går snapchat varm. Reisen til Singapore var årets siste reise for Grybetrotter.

Grybetrotter nyter et glass iskald hvitvin i varmen i Singapore lørdag 15. desember.

Nok en gang er det nyttårsaften, og igjen har det vært et innholdsrikt reiseår både for Grybetrotter og Jobetrotter. Dette fortjener selvfølelig sin egen årskavalkalde, og her er en (kort?) oppsummering av reiseåret 2018:

Januar: På kryss og tvers i Australia

Året startet på en campingplass langt uti ingenmannsland i Australia, nærmere bestemt Kulgera i Nordterritoriet. Der var det verken nyttårsraketter ved midnatt eller særlig mange folk, men til gjengjeld var de som var der både sosiale og gjestfrie, og både Grybetrotter, Jobetrotter og Steinartrotter fikk en fin nyttårsfeiring.

Jobetrotter og Grybetrotter ønsket 2018 velkommen på en pub i Kulgera.

Resten av januar besto av det ene høydepunktet etter det andre, fra spektakulære Uluru og ørkenhete i Alice Springs til strandliv og kenguruer i Esperance.

Grybetrotter og Jobetrotter klapper kenguruer i Lucky Bay

Australia på kryss og tvers ble rundet av med feiring av nasjonaldagen 26. januar i Perth.

Selv om nyttårsrakettene i bushen i Australia ikke var mye å skryte av, skuffet i hvert fall ikke rakettene på den australske nasjonaldagen. De satte et verdig punktum for Grybetrotter og Jobetrotters Australiaturne.

Mars: Påske i Toscana

I påsken gikk turen til Toscana med familien til Jobetrotter, i anledning onkeltrotters 70-års jubileum. Til tross for en sen og kald vår i Italia, var det ikke fritt for høydepunkter på denne turen heller, med alt fra vinsmaking på vingård til en lang fredagstur til Firenze. Vi klarte til og med å være skikkelige turister, og late som vi forhindret det skjeve tårnet i Pisa i å bikke helt over.

Det var god stemning blant de eldste i reisefølget til Tottistrotterne på vinsmaking i Toscana i påsken.

Mai, juni og juli: Sydenliv i Norge og bryllup i Bodø

Sommeren 2018 ble rekordsommer i Norge. Aldri før har Grybetrotter opplevd å kunne gå i sommerkjoler fra morgen til kveld i nesten tre måneder på rad. Og aldri før har Grybetrotter vært i så sammenhengende godt humør grunnet den norske tropevarmen.

Til og med i Saltstraumen utenfor Bodø opplevde vi tropevarmen – og ikke minst tropenatt, i forbindelse med bryllup til en av Grybetrotters venninner 28. juli. Denne reisen er det ikke skrevet et eget blogginnlegg om, men bildene lever evig…
Mens Grybetrotter var forlover (og helt tilfeldigvis hadde matchet fargen på kjolen sin med den andre forloveren), var Jobetrotter fotograf i bryllupet til Lenatrotter og Vigdistrotter i Saltstraumen 28. juli.
En litt overopphetet Grybetrotter og Jobetrotter etter bryllupfeiring i Saltstraumen 28. juli. Det var alt for varmt med både smoking og gallakjole denne dagen.

Juli: Kina

I midten av juli gikk turen vår for første gang til Kina, nærmere bestemt Beijing. Heller ikke det var noen nedtur, og høydepunktene sto som vanlig i kø, denne gangen blant annet med besøk til den kinesiske mur, Den forbudte by, og ikke minst kinesiske matgilder.

Grybetrotter og Jobetrotter vet å kose seg på ferie, og i juli stortrivdes vi i Beijing.

Oktober: Ny bursdagsfeiring i Alicante

I oktober gjentok Grybetrotter suksessen fra i fjor, og la nok en gang bursdagsfeiringen sin til Alicante. Det skjedde i langhelgen 17.-21. oktober, og denne gangen var Jobetrotter med. Steinartotter ankom også seint torsdag kveld. Etter som Grybetrotter hadde vært i Alicante bare ett år tidligere, følte hun ikke for å skrive noe blogginnlegg denne gangen. Nå er tiden kommet for å likevel dele noen bilder fra årets tur:

Denne gangen bodde vi, slik Grybetrotter hadde lovet i blogginnlegget i fjor, på Melia hotel. Hotellet hadde en fantastisk beliggenhet rett ved havet, men vi kunne ikke annet enn å synes det var i overkant overpriset, tatt i betraktning at utendørsbassenget og flere av balkongene lå i skyggen det meste av dagen. Hotellet hadde en fin solterasse full av nordmenn. Grybetrotter oppdaget nemlig til sin store fortvilelse at det var her alle nordmennene holdt til. I fjor hadde vi jo kun hørt norsk en gang i løpet av hele langhelgen.

Også i år besøkte vi Castillo de Santa Bárbara, men med Jobetrotters bærehjelp fikk også Grybetrotter sett utsikten fra toppen denne gangen.

November: På topp i Tenerife

I november var det duket for årets sydentur for Grybetrotter og foreldretrotterne hennes, og denne gangen var hotellet så fint og vannet så varmt at Grybetrotter bare ble værende på takterrassen hele ferien:

Desember: Alle gode ting er tre – Singapore er nettopp det

Årets siste reise ble foretatt sammen med Grybetrotters venninne Katitrotter. Og for tredje gang på tre år gikk reisen til en av hennes favorittdestinasjoner Singapore.Også her har Grybetrotter vært julesløv og ikke skrevet noe eget blogginnlegg i etterkant. Men Singapore hadde ikke forandret seg stort, og Grybetrotter kunne gledestrålende konstatere at hun fortsatt blir like glad hver gang hun ser utsikten på bildet over.

Hun var ikke like imponert over at heller ikke den lite innbydende heisen til kjøpesenteret ved hotellet hadde endret seg stort. Noe som selvfølgelig måtte snappes til Steinartrotter.

Andre høydepunkter fra årets tur til Singapore:

Skydeck: Grybetrotter og Katitrotter fikk en pangstart på ferien søndag 9. desember, da vi begynte med en Singapore Sling oppe i Skydeck på toppen av Marina Bay Sands hotel

Gardens by the bay i mørket

For tredje gang returnerte Grybetrotter til Gardens by the bay bak Marina Bay Sands hotel. Men det var første gang hun avla hagen et besøk i mørket. Det var minst like spektakulært som på dagen, med alle lysene som lyste opp.

Middager på samme restaurant på Marina Bay

Tre middager inntok vi med den spektakulære utsikten på Marina Bay.

Forsinket bursdagsfeiring på Raffles hotel

Grybetrotter hadde i forsinket bursdagsgave ønsket seg en svindyr Singapore Sling på Raffles hotel. Og dit dro vi tirsdag 11. desember. Her gjenfortalt fra Snapchat.

Sentosa Island

Julepyntet Singapore

De er opptatt av jul i Singapore også, og i følge en singaporsk dame vi pratet med i en taxikø, bytter myndighetene i Singapore ut julepynten hvert år. I år er de offisielle julefargene blå, turkis og sølv. Riktignok så vi ikke dette over alt, men det var i motsetning til mange andre steder i verden faktisk ganske smakfullt i Singapore.

Og med dette ønsker vi alle våre (tre eller fire) lesere et riktig godt nyttår, og ser frem til et nytt begivenhetsrikt reiseår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *