Vinsmaking i Toscana

Dette er innlegg 2 av totalt 4 i føljetongen Toscana 2018

Toscana, Italia, skjærtorsdag 29. mars 2018 

– Her tror jeg det er mulig å bade, sa Einartrotter da vi gikk forbi denne fossen. – Ja, antakeligvis, svarte Jobetrotter. Det er jo godt tilrettelagt for bading med trapp ned til vannet og greier. Kanskje vi skal prøve på vei tilbake?

Skjærtorsdag var viet vinsmaking for de voksne på en vingård i nærheten av huset vårt i Toscana. Grybetrotter hadde gjennom Danitalia som vi leier huset av, også forhåndsbestilt lukket omvisning, vinsmaking og lunsj på en vingård med gåavstand til. Danitalia hadde til og med (på eget initiativ) opplyst at vingården var rullestolvennlig, og frarådet et par andre alternativer vi også hadde ønsket.

Det var flere store, fancy hus i nabolaget vårt i Segromigno in Monte.

Grybetrotter og Jobetrotter hadde lokalisert vingården dagen før, og visste at det var ca 20 minutters spasertur fra huset vårt. Dermed vandret syv av de voksne i reisefølget avgårde fra Sandra til vingården Bordocheo skjærtorsdag formiddag.

På veien, kun noen minutters gåtur fra huset vårt, passerte vi et digert herskapelig slott, som også er åpent for publikum. Vi gikk ikke inn der nå, men bestemte oss for å spare omvisningen til en annen gang. På bildet står Grybetrotter oppstilt sammen med Trinetrotter, Einartrotter og Thomastrotter.

Sånn cirka tre kvarter før tiden ankom vi vingården. Nå gjaldt det å finne ut hvor vi egentlig skulle møte opp.  Det hjalp heller ikke å ringe telefonnummeret til det italienske selskapet som sto oppført på bekreftelsen vår. Damen som Jobetrotter snakket med i telefonen hadde aldri vært på vingården og visste ikke hvilken vei vi skulle.

Da klokka endelig var 12.30 kom det imidlertid ingen for å møte oss. Guiden sto selvfølgelig på det stedet vi ikke trodde vi skulle til. Men det hele løste seg, og vi møttes til slutt, fikk omvisning på gården og var endelig klar for vinsmakingen.

Vi fikk informasjon om både produksjonen og lagringen av vinen på vingården. Som for øvrig var ganske øde og stengt nå utenfor sesongen, men som var åpnet kun for oss denne dagen.

Vinsmakingen ga absolutt valuta for pengene. Til 374 norske kroner pr. person fikk vi smake fem ulike viner i store vinglass. Vinen var produsert på vingården, og til hver vin ble det servert en italiensk tapasrett. Vinene besto av to hvitvin, to rødvin og en dessertvin. Grybetrotter og Jobetrotter har shoppet med seg to flasker hvitvin hjem.

Den allerede gode stemingen ble fort enda bedre, og alle trotterne var godt fornøyd med påskens vinsmaking. Og Danitalia hadde rett. Vingården var tilgjengelig for rullestolbrukere. Det var et lite trinn inn i vinkjelleren, men trinnfritt inn i bygget vi spiste og drakk i, med et stort tilgjengelig toalett. Og Grybetrotter er igjen imponert over at det går an å få det noenlunde tilgjengelig selv i utilgjengelighetslandet Toscana.

Resten av dagen besto av mer vin, middag og Millionær-spillet på huset, og Grybetrotter var enig i at alle måtte være enig i at det hadde vært en svært vellykket vinsmakingsdag.

 

 

 

 

Series Navigation<< Påske i ToscanaEn lang fredag i Firenze >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *