Fra Sydenliv i Norge til sommerferie i Kina

 

Oslo og Norsjø i Telemark, mai, juni og juli 2018

Altså, jeg hadde aldri trodd at Syden ville flytte til Norge. Tenk å få oppleve reprise på reprise på reprise med dette hver helg!

Grybetrotter til Jobetrotter sånn cirka 2018 ganger i løpet av de tre siste månedene.

Det er nemlig ingenting som gleder Grybetrotter mer enn tropevarme. Og for første gang i den delen av historien som Grybetrotter kan huske har det aldri vært så lenge sammenhengende tropevarme i Oslo og omegn (og da glemmer vi dagen i dag og de ti dagene i begynnelsen av juni, da det kun var «norsk sommer»). 2018 går inn i historien som det året vi egentlig droppa våren, og gikk rett fra vinter til sommer.

Noe som medfører ønskerepriser av sydenliv både hverdag som helg. Og reprisene Grybetrotter refererer til er blant annet dette:

Hverdagsettermiddagene i Syden

På samme måte som jeg i vinter følte meg fanget i en marerittaktig drøm jeg aldri kom ut av, der de endeløse snøhaugene aldri forsvant og yr.no uke etter uke aldri lovet varmere temperaturer enn minus 10 grader,  er jeg nå i en omvendt drøm jeg overhodet ikke vil våkne fra, der værvarselet aldri viser under 25 grader.

Sitat Grybetrotter noen ganger i mai.

Sydenhelger på Norsjø Ferieland

Etter 17. mai har drømmehelgene bare fortsatt, stort sett i sommerresidensen vår på Norsjø.

Norsjø Ferieland, 7. juli 2018

Sommerhuset som ble kjøpt på impuls for fem år siden, hang riktignok i en tynn tråd i begynnelsen av mai. Grunnet mindre tid enn vi skulle ønske til å bruke det har vi de to siste årene snakket om å selge. I fjor var det Grybetrotter som ikke klarte å kvitte seg med det. Jobetrotter reiste derfor opp alene for å klargjøre villavogna for salg den første helga i mai, slik at Grybetrotter ikke skulle overtale han til å beholde den. Men på årets første ordentlige sommerhelg, endte Jobetrotters salgsplaner slik:

Heller ikke Jobetrotter klarte å selge husvogna vår på Norsjø da det kom til stykket. Det fine sommerværet ødela planene totalt. Her en kopi av hans screenshot fra Facebook

 

Noe som har gjort at vi helg etter helg har kunnet oppleve dette:

 

Norsjø ferieland 8. juli 2018

På vei til Kina

Neste helg blir det imidlertid ingen reprise på syden i Norsjø. Da går turen nemlig til Kina, nærmere bestemt Beijing. Et land Grybetrotter har utsatt å reise til av den enkle grunn at man må møte opp på ambassaden for å søke visum. Og alt Grybetrotter og Jobetrotter ikke kan fikse på internett, har en tendens til å bli utsatt.

Og med visum i boks, kan vi glede oss til Kina-ferien. Hvem vet. Kanskje blir det også en tur til Shanghai?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *