Påsken i Toscana avsluttes

Dette er innlegg 4 av totalt 4 i føljetongen Toscana 2018

Capannori og Pisa, Italia, fra påskeaften til 2. påskedag 2018

Etter tre relativt opplevelsesrike dager, var det tid for å roe ned litt i det digre feriehuset vårt i Toscana. Mens deler av reisefølget reiste til en utilgjengelig grotte på påskeaften, ble Grybetrotter og Jobetrotter igjen i Capannori med en værmelding som lovet grått, kaldt og regn hele dagen.

Her er høydepunktene fra de tre neste påskedagene i Toscana: 

Det søte bakeriet i Segromigno

Påskeaften 31. mars gikk Grybetrotter og Jobetrotter en tur i nærområdet, i det kalde, overskyede været. Ca 20 minutters gåtur unna Sandra ligger landsbyen Segromigno in Monte. Her var det i utgangspunktet ikke mye som skjedde, og det var nok ekstra dødt nå i påsken.

 

Påskegris på påskeaften

Det ble mange velsmakende fellesmåltider i feriehuset, ikke minst på påskeaften. Selv om påskelammet var byttet ut med påskegris, var det ikke en dårlig erstatning.

 

Besøk i Villa Torrigiani

1. påskedag var stort sett alt stengt i Italia. Dette med unntak av vår nærmeste nabo, Villa Torrigiani. Det historiske slottet som vi hadde gått forbi på veien til vinsmaking tre dager tidligere, holdt åpent, og dit tok reisefølget turen på ettermiddagen. Slottet som er fra slutten av 1500-tallet og har byttet både fasade og hagestil flere ganger etter dette, er i dag i privat eie av en rik familie, som sper på inntektene sine med å åpne opp første etasje for omvisning til turister.

Det beste med slottet var nok den enorme hagen som igjen besto av småhager, labyrinter og fontener, der både små og store kunne boltre seg. Sola hadde kommet tilbake igjen, og det var en fin dag for uteaktiviteter.

Grybetrotter likte særlig godt alle de ulike små, «hemmelige» hagene.

På baksiden av slottet med en litt mindre fasjonabel entrè, humpet vi inn et par trappetrinn for guidet omvisning i første etasje. Her fikk vi innføring i slottets historie, på så dårlig engelsk at Grybetrotter egentlig ikke skjønte så mye. Men det var spennende å se likevel.

Det skjeve tårnet i Pisa

På 2. påskedag, mandag 2. april, tok Grybetrotter og Jobetrotter turen inn til Pisa for å gjøre det så mange andre turister har gjort før oss. Nemlig mislykkes i å forsøke å rette opp det skjeve tårnet de har der.

Både Grybetrotter og Jobetrotter prøvde fra ulike vinkler, uten hell «å rette opp» tårnet. Eller, som det heller heter – stille oss i verdens minst originale fotomotivposisjon, sammen med de ti tusen andre turistene denne dagen.

Bak (eller foran avhengig av hvilken vei du kommer fra) det skjeve tårn ligger kapellet Battistero di Giovanni. Området utendørs på plassen der katedralen, det skjeve tårn og kapellet ligger var for øvrig godt tilgjengelig for rullestoler, med glatt underlag å trille på og slake ramper inn og ut av bygningene.

 

2. påskedag er tydeligvis en familiedag i Italia. Over alt på plenen rundt det skjeve tårn og katedralen krydde det av italienske familier som koste seg med piknik, ballspill eller bare sosialt samvær.

Påsken avsluttes 

Påsketuren ble avsluttet på den lokale restauranten I Diavoletti, som lå 20 minutters gåtur fra huset vårt. I Diavoletti serverte fantastiske italienske retter, til akseptable priser (i hvert fall etter norsk standard), og her tilbrakte vi to helaftener, både 1. og 2. påskedag.

2. påskedag: Jobetrotter, Grybetrotter, Thomastrotter og Trinetrotter avsluttet påskeferien med en selfie, i trivelige omgivelser på restauranten I Diavoletti, som lå en kort gåtur unna huset vårt. Restauranten var svært populær til tross for sin ikke helt sentrale beliggenhet, og vi forhåndsbestilte bord der begge dager.

Dagen etter bar det hjem til kalde Norge, der vi ble møtt av minusgrader og snøvær. Men heldigvis ligger snøen i litt mindre mengder enn tidligere. Og med bedre håp enn på lenge om snarlig smelting og varmere temperaturer, går vi våren gladelig i møte.

Series Navigation<< En lang fredag i Firenze

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *