Påske i Toscana

Dette er innlegg 1 av totalt 4 i føljetongen Toscana 2018

Toscana, Italia, 27. og 28. mars 2018

– Du vet du er i Italia, når du blir forbikjørt i 60 km i timen i 30-sonen, ikke bare av en bil, men gjentatte ganger, gliste Jobetrotter i leiebilen vår mens den ene bilen etter den andre suste forbi oss.

Påsken 2018 er viet Tottistrotterne, i anledning 70-årsfeiringen til Jobetrotters onkeltrotter. Siste gang Tottistrotterne reiste sammen på familieferie var da Jobetrotter ble kidnappet til Island i anledning sin 40-årsdag. Denne gangen skulle vi til Toscana, der været var meldt omtrent like oppløftende som det vi hadde på Island.

Ankomst Pisa

Feriehuset Sandra

Siden forrige tur har familien økt. Med 10 voksne og fem barn  var det behov for et digert hus. Det hadde vi funnet langt utpå landet i Toscana, nærmere bestemt utenfor landsbyen Segromigno in Monte, ca 40 minutters kjøretur fra flyplassen i Pisa.  Det er nesten umulig å finne rullestolvennlige hus for så mange personer i Toscana, men Jobetrotter hadde etter iherdig googling en sommerkveld i fjor funnet frem til feriehuset Sandra. Sandra har ett soverom og bad i første etasje, og fem soverom og tre bad i andre etasje. Oppholdsrommene var nede, slik at alt Grybetrotter trengte var så godt som på ett plan.

Grybetrotter foran feriehuset i Toscana. Hun har stort sett kun oppholdt seg innendørs etter tilbakekomsten fra Australia for syv uker siden, og hadde dermed egentlig ikke akklimatisert seg ordentlig fra den australske varmen. Hun syns dermed det var kaldt i bare 14 grader, og pakket seg inn med både Mariusgenser og boblejakke.

 

 

Dagstur til Lucca onsdag 28. mars

Lucca er byen som ligger nærmest feriehuset vårt. Byen med 390 000 innbyggere besøkte vi dagen etter ankomst. Det tar ca 25 minutter å kjøre fra feriehuset til Lucca.

Byen er blant annet kjent for sin historiske bymur, og etter å ha kløna litt med å finne parkeringsplass, fant vi en ved togstasjonen, på den andre siden av bymuren.

 

Lunsjen ble inntatt på Piazza Anfiteatro:

Før turen gikk videre til tårnene Guinigi og Torre delle Ore:

 

Det var mange spennende trange gater og fine plasser å se i Lucca. Her er Jobetrotter, Thomastrotter og Trinetrotter foran en av dem.

Mens Jobetrotter var opptatt av Iphonen til Trinetrotter tok Grybetrotter bilde av dem alle ved siden av statuen av den for henne ukjente kompnosten Giacomo Puccini, naturlig nok født i Lucca for en evighet siden.

 

Vi var godt fornøyd med besøket vårt i Lucca. Her er tre trottere på vei tilbake til parkeringsplassen, med bymuren i bakgrunnen.

Series NavigationVinsmaking i Toscana >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *