På topp i Los Christianos

Los Christianos, Tenerife, 25. november til 2. desember 2018

I utkanten av Los Christianos, eller der Los Christianos begynner om du vil, ligger Arona Gran hotel. Dette hotellet hadde vi valgt å ta inn på under årets sydenferie, først og fremst fordi hotellet har 18-årsgrense.

Etter som Grybetrotter nå reiste med foreldretrotterne sine, hadde vi bedt om å få oppgradering til et større rom med to bad. I oppgraderingen lå det tilfeldigvis også en VIP-pakke, kalt «Up!», som medførte tilgang til et eget basseng med fantastisk sjøutsikt på taket, tapas og servering gjennom hele dagen og gratis drinker. Og slik gikk det til at Grybetrotter tilbrakte det meste av årets sydenopphold på toppen av  Arona Gran hotel. 

Og med det har vi egentlig oppsummert sydenferien 2018 til Tenerife enkelt og greit. Grybetrotter har beskrevet Los Christianos i blogginnlegg fra tidligere opphold der, og byen har ikke endret seg på fem år. Hun følte derfor ikke behov for å bevege seg nevneverdig fra taket der vi hadde absolutt alt.

Grybetrotter likte spesielt:

 • At alle dager så slik ut:
 • At bassenget var akkurat stort nok til at Grybetrotter kunne trene halvannen time i det hver dag, men ikke stort nok til at andre gadd å tilbringe for mye tid i det. Hun hadde derfor bassenget for seg selv store deler av tiden.

– Livet er ikke veldig ille når man kan svømme rundt i sitt semi-private basseng, med fantastisk sjøutsikt, sol og vindstille hver dag, tenkte Grybetrotter mens hun gjorde nettopp dette.

 • At nevnte basseng (og for øvrig også et av de større bassengene nede) var oppvarmet til 32 grader, så det gikk an å bo i det, uansett temperatur utendørs.

 

 • At vi ikke hørte norsk i det hele tatt i løpet av oppholdet vårt på taket. 80 % av turistene på hotellet var fra England. Resten var fra Tyskland.
 • At det ble servert sunne, smakfulle og forskjellig typer tapasretter hver dag.

Her er noen av tapasrettene mandag 26. november

 

 • At menyen på ettermiddagen ble endret til lekre kaker eller andre søtsaker (også det varierende hver dag)

Dagens dessert lørdag 1. desember.

 • At man plutselig kunne få servert champagne og russisk kaviar ved bassengkanten

Denne rosècavaen var riktignok ikke champagnen og kaviaren vi fikk servert ved bassengkanten onsdag 28. november, men så måtte man ikke nødvendigvis vente på champagnen for å få seg noe å drikke på taket heller.

 • Solnedgangen på taket
 • At det i VIP-pakka var inkludert en fem-retters gourmetmiddag en kveld på hotellet – som også skulle vise seg å bli feriens beste måltid smaksmessig.
 • At man på hotellet kunne spise frokost utendørs, uavhengig av om man hadde VIP-pakke eller ikke.

Grybetrotter liker best å spise utendørs i varme land, og både frokosten og utsikten på Arona Gran hotell var upåklagelig. Her fra første frokost mandag 26. november.

Grybetrotter likte ikke:

 • Trappa opp til bassenget på taket
 • Beste feriedrink

Cava-Sangrian var årets beste sydendrink, og ble servert på Arte del Gusto i Los Christianos sentrum på kvelden onsdag 28. november.

 • Beste dessert

Fantastisk hjemmelaget is, også den servert på restaurant Arte del Gusto onsdag 28. november. Istedenfor flere kuler med forskjellige issmaker, ble ønskede smaker mikset sammen i en herlig smaksbombe.

Så, ville vi gjort tatt samme turen igjen? Helt klart. Så klart at Grybetrotter nå snuser på intet mindre enn en langhelg på samme tak igjen i løpet av vinteren…. Men før det går turen til Singapore. For tredje gang. Blir alle gode ting tre?  Det gjenstår å se…..

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *