Fra Singapore til Karibien, via Oslo

2016-01-17 14.22.12Oslo lufthavn Gardermoen, søndag 17. januar 2016

– I Oslo er det litt kaldere enn i Dubai, fortalte den norske kapteinen over høyttaleren, i det Emirates-flyet gikk inn for landing på Gardermoen. Det var en mild underdrivelse. I Dubai hadde det vært i underkant av 20 grader da flyet tok av fra flyplassen. Gradestokken på Gardermoen viste det samme, men i minus. Og for oss som kom fra 30 plussgrader i Singapore, var kuldesjokket desto større.

2-2016-01-16 23.26.22

Grybetrotter og Jobetrotter koste seg til og med på flyplassen i Singapore. Det var jo teknologi vi kunne leke med her. Her er «The Social tree of life», der vi kunne ta bilder av oss selv og sende til bekjente på e-post. For så å bli plassert på det sosiale treet som lyste opp på flyplassen, sammen med alle andre som hadde gjort det samme. Bildet som er ringet rundt (ringen har vi redigert i etterkant) er av Grybetrotter og Jobetrotter.

Men 50 negative graders forskjell og snø til tross. Da flyet nådde bakken, gikk ikke Grybetrotter selv i den av depresjon, slik man skulle tro. Årsaken til det er enkelt. Vi skulle bare oppholde oss i vinterhelvetet i to små uker, før turen igjen går til varmere strøk.

Oslo, lørdag 30. januar 2016

2016-01-30 09.48.30

Grybetrotter og Jobetrotter er på reisefot igjen. Og tradisjonen tro har vi ikke lest en side i reiseguiden vår. Det venter vi med til vi sitter på flyet.

I morgen, søndag 31. januar, setter vi oss på Dreamlineren til Norwegian med kurs i motsatt retning av Singapore, nærmere bestemt til Puerto Rico i det karibiske hav. Det er første gang vi prøver oss på drømmelinja, men det er også nytt av vintersesongen at Norwegian flyr direkte til karibien fra Oslo. Vi håper Tor er ferdig med å blåse Norge over ende til da, så ikke det blir noen forsinkelser.

Med i bagasjen er rikelig med myggspray, for nå er det visst ikke sola vi skal passe oss mest for. I likhet med da vi reiste til Sør-Korea, er det utbrudd av et eller annet merkelig virus på vår feriedestinasjon. Denne gangen er det det nye Zikaviruset som skaper overskrifter. Viruset smitter gjennom mygg, og er kun påvist å være farlig for gravide. Eller rettere sagt fostrene til gravide. Vi er derfor ikke veldig engstelige. Ingen av oss er gravide, og vi har ikke for vane å bli smittet av mystiske tropesykdommer, så det er bare å pakke kofferten og komme seg avgårde….

Vi gleder oss til å tilbringe de to neste ukene ved vårt private basseng i villaen vi har leid gjennom airbnb sammen med Marentrotter og Fredriktrotter (som du kanskje husker at vi fòr til Mexico med for et år siden). Heldigvis ble villaen betalt for over et halvt år siden, før krona sank enda mer i kurs mot dollaren.

Som vanlig kan du med ujevne mellomrom lese hvordan reisen forløper. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *