Hvordan slå i hjel en helg i Praha – fredag kveld

Dette er innlegg 1 av totalt 3 i føljetongen Praha 2015

IMG_4698

Praha, Tsjekkia – 23. til 25. oktober 2015

I sommer hadde Grybetrotter reiseabstinenser. Grunnet den pågående øyesituasjonen ville hun imidlertid ikke bestille flere lange ferier før til vinteren. Isteden klekket hun ut den geniale ideen å gi Jobetrotter en helgetur til Praha i bursdagsgave. Jobetrotter har bursdag 19. juli.

-Det var nå vel så mye gave til deg som til meg da, kremtet Jobetrotter da han åpnet utskriften av flybillettene og hotellreservasjonen – men han fulgte selvfølgelig lydig med på turen, og var ikke direkte misfornøyd selv heller. Både Jobetrotter og Grybetrotter har vært i Praha tidligere, men aldri sammen.

Etter arbeidstid fredag 23. oktober var Grybetrotter og Jobetrotter på reisefot igjen. Kl. 19.25 tok Norwegians direkterute av til Praha. De gledet seg. De hadde tross alt ikke vært ute og flydd siden Sør-Korea-ferien i juni.

Slik kan du tilbringe en fredagskveld i Praha:

1. Drikk øl

IMG_4472

Øldrikking er egentlig ikke Grybetrotter sin greie. Hun liker best vin og rosa drinker. Men veldig mange reiser til Praha for å drikke øl. Både på grunn av pris og utvalg. Og Jobetrotter lar seg selvfølgelig ikke be to ganger.

Straks etter at vi hadde sjekket inn på hotellet, gikk vi ut. Det var seint, klokka var 22.45, og selv om vi regnet med at ølserveringen ikke var stengt, var Grybetrotter usikker på om vi ville få servert noe å spise i det hele tatt. Bekymringen var ubegrunnet. Praha er en livlig europeisk storby, og tre hundre meter fra hotellet og fem minutters gange fra Karlsbroa dumpet vi inn på en koselig restaurant/pub.  Restaurant U Schnellů tilhørte tilfeldigvis også et hotell, men prisene var ikke avskrekkende. Her kunne du få øl fra 10 NOK og oppover.

IMG_4465

Her – på restaurant U Schnellů tilbrakte Grybetrotter og Jobetrotter fredag kveld.

Kveldens øl ble Hoegaarden Witbier. Halvliteren kostet 25 NOK, og smaken sto til terningkast 5 mente Jobetrotter.

IMG_4471

Jepp, ølen Hoegaarden Witbier var så god at selv Grybetrotter tok noen slurker av den.

IMG_4478

U Schnellů serverte middag til langt på natt, og Grybetrotter og Jobetrotter gikk for Tsjekkiske spesialiteter – gryteretter av ulike slag. Middagen var også veldig god – desserten (eplestrudel og pannekaker) sto ikke i samme stil dessverre.

IMG_4488

Sånn så det ut utenfor U Schnellů i strålende solskinn på dagtid.

2. Bo sentralt og fasjonabelt

Jada, du kan bo grisebillig i Praha. Men dersom du er i jobb og/eller sitter i rullestol, så kan det også være digg med litt standard, samt å vite at du kommer inn i hotellet. Og for å få et handicapvennlig hotell, så må man nok opp i både stjerner og pris. Men selv et fem-stjerners hotell i Praha er mye billigere enn tilsvarende standard i Norge.

IMG_4485

Grybetrotter utenfor Best Western Royal Palace hotel.

Valget vårt denne gangen falt på hotellet med det korte og enkle navnet  Best Western Premier Royal Palace hotel. Hotellet lå ca 6 minutters gange unna både Praha slott (også kjent som Prahaborgen) og Karlsbroa. Til torget i gamlebyen var det 12 minutter å gå.

2015-10-23 22.12.55

Lobbyen i Royal Palace hotel.

Hotellet lå som alt annet i området i en gammel ærverdig bygning, og har offisielt fem stjerner. Og mottakelsen vi fikk da vi ankom hotellet var virkelig fem-stjerners. Her ble vi møtt i døra i det vi kom ut av drosja med et smilende «er vi The Grybetrotters»? Jepp,  bekreftet vi og vips var bagasjen vår tatt hånd om og Grybetrotter geleidet inn i en liten miniheis som skulle ta henne forbi de tre trappetrinnene som selvfølgelig var plassert fra inngangsdøren opp til resepsjonen.

2015-10-23 22.13.02

Fra inngangsdøra og opp til resepsjonen var det tre trappetrinn. Men på venstre side i bildet ser du en liten heis.

 

IMG_4483

…som faktisk funka kjempefint til tross for at den så litt gammel og skranglete ut. Og det spratt alltid en dørmann som betjente heisen frem når vi skulle ut og inn, så det var egentlig minimalt med bry for å komme inn og ut. Dørmannen måtte også rydde vekk matta hver gang døren til heisen skulle åpnes, for døren var så lav at den ikke lot seg åpne ellers…

Etter å ha vist passene våre, fylt ut diverse skjemaer om hvor vi kom fra og gitt bort kredittkortnummeret vårt som depositum, fikk vi beskjed om at vi kunne velge mellom et stort rom med dusj og et litt mindre rom med badekar. Etter å ha sett rommet med badekar prioriterte Grybetrotter badekaret, og så var vi endelig sjekket inn.

2015-10-23 22.23.54

Jobetrotter er innlosjert i rom 404 i Royal Palace….

2015-10-24 00.55.37

Royal Palace var et stilfullt hotell, som Grybetrotter egentlig bare kalte «lysekronehotellet». Denne korridoren minnet henne imidlertid mest om de lange korridorene fra filmen «The Shining» (Ondskapens hotell).

2015-10-23 22.24.49

Selv nattbordslampa var i krystaller og lysekronestil på Royal Palace hotel.

Hvordan vi brukte lørdagen i Praha kan du lese mer om i neste blogginnlegg…

Series NavigationHvordan slå i hjel en helg i Praha – lørdag dagtid >>