Da Grybetrotter feiret bursdag på Mallorca

Dette er innlegg 1 av totalt 3 i føljetongen Mallorca 2013

IMG_3950

Mallorca, 17. oktober 2013

På Grybetrotters bursdag den 17. oktober var det klart for en ny utenlandstur. Billetter var allerede bestilt til Palma de Mallorca. Mallorca kan brukes til mer enn bare ukesturer for barnefamilier i sommerferien. Den spanske øya passer også perfekt for en langhelg på storbyferie hvis man ønsker seg et lite varmt avbrekk i høstmørket. Norwegian har direkte flyvninger fra Gardermoen, og flyturen tar ca. 3 og en halv time. Kun en halv time lenger enn til Barcelona med andre ord.

IMG_3887

Oversikt over gamlebyen fra takterrassen på hotellet vårt. Over byen rager katedralen La Seu

Jobetrotter hadde aldri før vært i «Syden», og nå skulle han for første gang få oppleve dette sammen med  Grybetrotter. 

IMG_3880

Jobetrotter utforsker bassengområdet i syden

Når Grybetrotter feirer bursdag nøyer hun seg ikke med en liten diskrè feiring. Neida, ofte blir det både tre og fire feiringer. I år har Grybetrotter like siffer-jubileum, attpåtil med tallet alle-gode-ting-er-tre (altså 33). Dermed var det helt naturlig å ha en større feiring. Det hele startet med en hei dundranes fest med venner lørdagen i forveien. Festen var kombinert med feiring av Grybetrotter på tur (bloggen altså) sin ettårsdag.

17. Gry og Jo

12. oktober 2013: Grybetrotter og Jobetrotter feirer bursdag

På selve bursdagen den 17. oktober var vi igjen klare for utenlandsreise. Med på reisen var også mammatrotter, pappatrotter (Grybetrotters foreldre) og Steinartrotter.

For at ikke Sydenfølelsen skulle bli for overveldende, hadde vi valgt å tilbringe tiden på Mallorcas hovedstad Palma de Mallorca. Her kunne vi kombinere storby og sol, noe som viste seg å fungere helt etter planen.

Drosjeturen inn fra hotellet gikk knirkefritt. Vi ble fraktet avgårde i en drosje med rullestolrampe, helt uten at vi hadde bestilt det på forhånd. Grybetrotter hadde som vanlig med seg sin manuelle og ikke elektriske rullestol på ferie, og er dermed strengt tatt ikke avhengig av å få tak i en drosje med rullestolrampe. Likevel var det interessant å se at det faktisk er mulig å ta med elektrisk rullestol til Mallorca uten å stresse vettet av seg for å forhåndsbestille tilgjengelige drosjer. Begge veier til og fra hotellet fikk vi nemlig drosje med rampe, helt uten å forhåndsbestille det. Ikke ba vi om det heller. Likevel var rullestoldrosjene på omtrent samme størrelse som en vanlig drosje (men hadde stort bagasjerom som fikk plass til rullestol), slik at det ikke kostet noe særlig mer enn en vanlig drosje.

Etter et kvarters kjøretur ankom vi Hotel Saratoga.

IMG_3885

Steinartrotter og Grybetrotter nyter livet på takterrassen på hotel Saratoga

Hotellet var stort og fint og hadde perfekt plassering i nærhet til gamlebyen. Inngangspartiet hadde avrundet fortauskant inn til resepsjonen, og det var ingen trinn ut til verken bassenget på takterrassen eller bassenget på bakkeplan. I tillegg hadde hotellet også heis, da selvfølgelig av minimal størrelse, men så moderne at den var stor i forhold til mange andre heiser i Spania. Grybetrotter pleier sjelden å be om handicaprom på utenlandsferier, da de fleste hotell uansett har det trinnfritt inn på badet. Heller ikke denne gangen hadde vi bedt om handicaprom. Dermed fikk vi tildelt rom i første etasje med fire trinn opp. Før det hadde Grybetrotter avslått tilbudet om å oppgradere rommet til et større rom med boblebad og balkong for 55 Euro pr. natt. Da vi fikk tildelt rommene med trappetrinn informerte hun om at det ikke ville bli aktuelt å komme inn på et slikt rom. Dermed fikk vi byttet rom, og endte likevel opp med både boblebad og balkong. Grybetrotter var som vanlig strålende fornøyd.

Mammatrotter startet ferien med å hoppe ut i bassenget på takterrassen. Vi andre satt og dingla med beina nedi det iskalde, men forfriskende vannet mens vi nøt solen som stekte fra klar himmel. Det viste seg å være både varmere og tørrere enn det som er normalt på Mallorca denne helga. Gradestokken tippet over 30 grader hele helga og vi så ikke en regndråpe. Noe som ikke bare var fantastisk, men også en klar forandring i forhold til andre ferier Grybetrotter og Jobetrotter har regnet bort i.

IMG_3891

Grybetrotter og Jobetrotter dingler med beina på takterrassen

Så var det klart for å bursdagsfeiring på byen. Planen var å gå ned til strandpromenaden og spise på en restaurant langs stranda. Den planen gikk i dass. Riktignok kom vi til en slags strandpromenade, men vi så kun sperringer og forberedelser til det som skulle være Startours (!) maraton på søndag. I tillegg var det kun en haug med bilveier og biler som kjørte forbi. Ingen restauranter var i sikte.

IMG_3933

Langs strandpromenaden

IMG_3928

Katedralen La Seu syntes godt fra de fleste hjørner av byen. Her er vi rett nedenfor La Seu

I ettertid viste det seg at vi ikke gikk langt nok, og at restaurantene lå rett rundt neste hjørne. Men så tålmodig var ikke Grybetrotter denne ettermiddagen, og hun hadde sett flere hyggelige smårestauranter i smågatene i gamlebyen. Derfor tok vi veien inn i gamlebyen igjen.

IMG_3918

Steinartrotter i gamlebyen på Palma de Mallorca

IMG_3920

Grybetrotter og Jobetrotter i gamlebyen på Palma de Mallorca

Til slutt endte vi opp på en ikke fullt så llten, men likevel veldig hyggelig og god restaurant i en av hovedgatene i Palma. Gata heter Passeig des Born, og restauranten lå i nummer 8. Den hadde dermed logisk nok tatt navnet Born 8. Likevel tok det oss døgn før vi skjønte hvorfor restauranten het det. Restauranten hadde uteservering og tapas. Grybetrotter bestilte omtrent alle tapasene på menyen, og tapasene ble delt mellom oss i et salig tapasgilde. Hver bit smakte bedre og mer spennende enn den andre, og flere tapas ble bestilt og hentet til bordet. Det hele var riktig så festlig, og kan anbefales.

IMG_3947

Tapasgildet med familien Trottis på Haugen…

Grybetrotter avsluttet bursdagsfeiringen med familien Trottis på Haugen på jazzklubben i etasjen under takterrassen på hotellet.

IMG_3945

Jobetrotter koser seg inni et gammelt rart tre midt i gamlebyen

Series NavigationFeriesus og sommerdus på Mallorca >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *