Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 3

Dette er innlegg 3 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Date-night i teateret

IMG_2079

Ho Chi Minh City, 25. november 2014

På reisens tredje dag forlot Astridtrotter oss midlertidig. Hun skulle tilbringe et par dager i regnskogen. En aktivitet Grybetrotter og Jobetrotter hadde avskrevet som totalt rullestoluvennlig.

Vi hadde isteden kjøpt billetter i teateret på vår vei innom der dagen før. Vi startet imidlertid dagen med et bad i bassenget.

IMG_2061

Grybetrotter rigger seg til på sofasenga under taket ved bassenget, klar for å ta i mot dagens regnbyge. Etter en halvtime i bassenget, tok det ikke lang tid før det begynte å regne. Denne gangen blåste det imidlertid opp i tillegg at det også ble vått under taket. Så etter at vi hadde badet var det bare å pakke sammen sakene og komme seg opp i leiligheten igjen. Disse sofaene er for øvrig veldig gode å ligge i også etter å ha kommet hjem fra bytur om kvelden.

Det hadde selvfølgelig for lengst sluttet å regne da vi tok drojse inn til byen utpå ettermiddagen. Det regner ca en time hver dag, til omtrent samme tid, så det er jo forholdsvis lett å planlegge.

IMG_2068

Vi ankommer teateret i skumringen.

Etter å ha ankommet teateret og humpet opp alle trappene inn dit (det var ingen rullestolinngang på siden), sto vi klare til  å motta velkomstchampagnen vi hadde blitt lovet da vi kjøpte billettene – trodde vi. Den viste seg å bestå av te.

IMG_2069

Grybetrotter og Jobetrotter i foajeen.

IMG_2071

Grybetrotter tok med velkomstteen sin ut teaterets veranda.

Teateroppsetningen vi så het «The A O show«, og var selvfølgelig myntet på turister. Det skulle gi oss en reise i Vietnams historie, og besto av mye dans og akrobatikk med bambuspinner og kurver laget av bambus. Showet varte i en time, og var bra det. Kanskje ikke det beste vi har sett, men det var heller ikke forventet. Det vi ville var å være i teateret.

IMG_2076

Grybetrotter har rigget seg til på første rad.

Inkludert i teaterbilletten på 300 NOK var også det som kan kalles en bedre middag på en av restaurantene i nærheten av teateret.

IMG_2082

Inne i dette smuget skjulte det seg masse koselige restauranter.

 

Restauranten het Hoa Tùc, og lå gjemt inne i en bakgård sammen med flere andre restauranter. Vi hadde fått booka bord etter forestillingen, og ble geleidet dit av en veldig hyggelig ansatt på teateret. Og det var absolutt verdt hele kvelden. Her fikk vi servert tre retters middag, bestående av diverse småretter fra Vietnam. Alt smakte kjempegodt.  Atmosfæren var upåklagelig.

IMG_2078

Jobetrotter og Grybetrotter har fått servert forretten, bestående av masse småretter fra Vietnam.

Etter middag, vandret vi rundt i byen og kom blant annet over dette:

IMG_2088

Det tidligere rådhuset- i sterk kontrast til de nye skyskraperkjøpesentrene i byen.

IMG_2090

En ny kafe, Cosmo cafe, der vi konsumerte kveldens drink. Jobetrotter holdt seg i likhet med kvelden før til Long Island Ice Tea, mens Grybetrotter prøvde en drink bestående av hvitvin, blå curaceo og appelsinjuice.

IMG_2092

Grybetrotter elsker å være i et land der man istedenfor varmelamper på restauranten om kvelden har vifter ute for å kjøle ned gjestene.

IMG_2094

Et eksempel på hvor mye bagasje man kan laste opp på sykkelen sin.

 

IMG_2096

Vi endte byturen på nattmarkedet. Nattmarkedet besto blant annet av masse små lokale kafeer, men var i ferd med å stenge da vi ankom. Med det konstaterte vi at hit må vi dra tilbake igjen en annen kveld.

 

 

 

 

 

Series Navigation<< Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 2Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 4 >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *