Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 13

Dette er innlegg 11 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Vietnamesisk vanndukketeater

IMG_2498

Ho Chi Minh City, 5. desember 2014

Bussturen tilbake fra Mũi Né tok en time kortere enn da vi ankom to dager tidligere, og kl 13 var vi tilbake i storbyen. Vi hadde blitt hentet på hotellet som lovet, riktignok et kvarter etter skjema. Turen tilbake gikk nesten uten den store dramatikken. I hvert fall hvis vi ser bort fra den ene strekningen der det var veiarbeid, og bussjåføren bestemte seg for å unngå veiarbeidet ved å kjøre i grøfta. Bussen humpa, rista og vagga mer enn noen buss Grybetrotter har sittet i før. Mens hun høylydt annonserte til Jobetrotter at «det er sånn busser velter, SKJØNNER du ikke det?», hørte vi en del russere bakerst i bussen kose seg som om de var på den nyeste attraksjonen på Tusenfryd. Heldigvis holdt bussen seg i riktig vinkel, og vi kom oss trygt tilbake. Så hva skulle vi benytte resten av denne dagen til?

IMG_2470

Vi er på vei tilbake til storbyen.

Etter å ha lagt fra oss bagasjen i leiligheten, og etter at Grybetrotter hadde tatt sin daglige treningsøkt i bassenget, ytret Jobetrotter et sterkt ønske om å få se vietnamesisk dukketeater. Vi hadde tidligere gått forbi bygningen der dukketeateret holder til, og nå hadde vi tilfeldigvis også fått anbefalt dette av husverten vår Bash. Dermed falt valget på Golden Dragon Puppet Theater i sentrum.

Da vi kom ante vi ikke hva et vietnamesisk vanndukketeater var. Det viste seg å være et dukketeater der scenen besto av et stort basseng. Dukkene kom opp av vannflaten og ble styrt av noen som befant seg enten bak et forheng eller under vannflaten. Det hele var veldig imponerende.

IMG_2482

Utenfor Golden puppet water theater

Teateret hadde selvfølgelig flere trapper opp og ingen heis inn, men vietnameserne var som vanlig usedvanlig hjelpsomme. Vi fikk bra plasser helt foran, og koste oss gjennom det 45 minutter lange showet. Som selvfølgelig var på vietnamesisk. – «Det var interessant å se hvor lite vi faktisk skjønner av vietnamesisk kultur», oppsummerte Jobetrotter muntert etter showet – vi hadde ingen forutsetninger for å skjønne hva det handlet om, da de vietnamesiske sagnfigurene lignet utrolig lite på for eksempel troll, alver eller hekser. Men vi var alle enige om at det var veldig bra.

IMG_2506

Noe som ikke var like bra var den vietnamesiske restauranten som tilhørte teateret. Her ble det reklamert med lekker buffet bestående av masse vietnamesiske retter. Etter som vi hadde fått anbefalt denne også av Bash, prøvde vi den samtidig. Etter å ha lett en stund selvfølgelig. Restauranten lå ikke akkurat vegg i vegg med teateret, men tvers over veien og litt lenger enn det. Maten så god ut, og det var riktig at den besto av et rikholdig utvalg av vietnamesiske retter. Men den smakte som om den hadde stått ute en stund. Så for første gang falt ikke Bash sin anbefaling helt i smak.

Kvelden ble avsluttet på en fancy vinbar der aircondition var satt på sånn ca 15 grader – i sterk kontrast til de 29 plussgradene utenfor. Grybetrotter angret for første gang i ferien på at hun ikke hadde med seg mer klær. Men både vinen og olivenene vi bestilte var gode de….

IMG_2507

Vin gjør fin. Jobetrotter og Grybetrotter fryser og koser seg på vinbar.

Series Navigation<< Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 11 og 12Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 14 og 15 >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.