Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 13

Dette er innlegg 11 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Vietnamesisk vanndukketeater

IMG_2498

Ho Chi Minh City, 5. desember 2014

Bussturen tilbake fra Mũi Né tok en time kortere enn da vi ankom to dager tidligere, og kl 13 var vi tilbake i storbyen. Vi hadde blitt hentet på hotellet som lovet, riktignok et kvarter etter skjema. Turen tilbake gikk nesten uten den store dramatikken. I hvert fall hvis vi ser bort fra den ene strekningen der det var veiarbeid, og bussjåføren bestemte seg for å unngå veiarbeidet ved å kjøre i grøfta. Bussen humpa, rista og vagga mer enn noen buss Grybetrotter har sittet i før. Mens hun høylydt annonserte til Jobetrotter at «det er sånn busser velter, SKJØNNER du ikke det?», hørte vi en del russere bakerst i bussen kose seg som om de var på den nyeste attraksjonen på Tusenfryd. Heldigvis holdt bussen seg i riktig vinkel, og vi kom oss trygt tilbake. Så hva skulle vi benytte resten av denne dagen til?

Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 11 og 12

Dette er innlegg 10 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Mũi Né – et lite stykke Russland i et lite stykke syden i Vietnam

IMG_2426

Mũi Né, 3. og 4. desember 2014

– Skal vi gå av her? Astridtrotter spurte bussjåføren i det vi stoppet foran en bambusbygning som kunne likne på hotellet vi hadde bestilt. Riktignok med et annet navn. – Ja, svarte bussjåføren da han fikk høre hva hotellet vårt het, og pekte mot retningen vi kom fra. Hotellet vårt lå en kilometer i den retningen. Etter som vi hadde kjørt forbi måtte vi gå av her og gå tilbake. En kilometer var jo ikke langt tenkte vi, og begynte å gå. Hotellet vårt lå imidlertid en kilometer i motsatt retning….

Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 10

Dette er innlegg 9 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Koreanske spesialiteter

IMG_2395

Ho Chi Minh City, 2. desember 2014

Vår halve dag ved bassenget ble utvidet til nesten en hel dag, og klokka var blitt 17 før vi orket å dra våre lekre kropper opp fra bassengområdet denne dagen.

Først etter å ha trent i bassenget i to halvtimer, sovet i to timer og nesten lest ut Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant, fant vi det for godt å gå opp i leiigheten igjen. Alt dette bare avbrutt av en bedre lunsj på restauranten tre meter unna.

Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 8 og 9

Dette er innlegg 8 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Good morning, Vietnam! – Om krig og kontraster

IMG_2369

Ho Chi Minh City, 30. november og 1. desember 2014

– Dette var jammen en sterk kontrast til i går kveld, tenkte Grybetrotter, mens hun gikk rundt og så på bilder av brente barn og bombefly. Livet er fullt av kontraster. Kvelden før hadde vi seilet fredelig rundt på Saigonelva, nå var vi inne på krigsmuseet.

Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 6

Dette er innlegg 6 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Maskingevær, tunneler, vietnamesiske pannekaker og geocache

20141128_115411

Jobetrotter klatrer på nedkjempet amerikansk tanks

Cù Chi og Ho Chi Minh City, 28. november 2014

På reisebyrået i Ho Chi Minh som verten vår Bash anbefalte, hadde vi blitt fortalt at turen i Củ Chi ikke var spesielt egnet for rullestolbrukere. Jobetrotter og Astridtrotter reiste derfor på dagstur til Củ Chi alene. Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 5

Dette er innlegg 5 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Byen i byen og gjensyn med Astridtrotter

IMG_2197

Ho Chi Minh City, 27. november 2014

Drosjesjåføren som hadde kjørt oss hjem dagen før hadde valgt en annen vei enn den vi var vant til. Han kjørte noen småveier istedenfor motorveien, og da vi nærmet oss leiligheten åpenbarte det seg en lang gate med masse butikker og små restauranter. Etter å ha sjekket GPS-en oppdaget vi at gata kun ligger 2 kilometer fra leiligheten vår. Gleden var stor, og dette skulle vi utforske umiddelbart.  Continue reading

Grybetrotter og Jobetrotter i Vietnam – dag 4

Dette er innlegg 4 av totalt 12 i føljetongen Vietnam 2014

Ett buddhisttempel, to museer og en drosjesjåfør som oppdaget gleden ved GPS for første gang

IMG_2098

Ho Chi Minh City, 26. november 2014

Da Grybetrotter hadde spurt husverten vår Bash om det finnes noen bra restauranter rett ved leiligheten vår, hadde han blant annet anbefalt en vegetarrestaurant som ligger i et buddhisttempel ved siden av leiligheten. Denne dagen ville vi besøke templet. For første gang denne ferien klarte vi å komme oss ut før lunsjtider (det vil si før kl 12). Det tok ca ti minutter å gå bort til templet.  Continue reading