Tirsdag i Tokyo – Odaiba Island

Dette er innlegg 3 av totalt 7 i føljetongen Japan 2016

IMG_6844

Tokyo, tirsdag 7. juni 2016

På slutten av 1980-tallet fikk Grybetrotter sin første Nintendo. Hun var ikke lite stolt da, etter som hun var den første av alle barna i gata som fikk det. Og hun ble dermed mektig populær blant de andre nabobarna i noen måneder, før Nintendoen ble innført i alle husholdninger. Etter som Nintendo kommer fra Japan, ville Grybetrotter mimre litt og googlet mulighetene for å finne et Nintendo-museum. Det eneste som kom opp under googlingen av Nintendo i Tokyo var Panasonic Center. Dermed styrte Grybetrotter reisefølget sitt ditover, i håp om å finne «Nintendo-land».

Etter gårsdagens ekstremt mange timer med søvn, hadde vi denne morgenen klart å omstille døgnrytmen vår til japansk. Det vil si at vi var ute av hotellet i god tid før rengjøringspersonalet var ferdig på jobb.

Mee’s Pancakes

Det sies at dagens viktigste måltid er frokost. Dette tok vi på alvor denne dagen, og la derfor vårt første stopp til Mee’s Pancakes rett ved hotellet vårt.

IMG_6811

Jobetrotter ønsket seg pannekaker til frokost, og fikk ønsket sitt oppfylt – med en aldri så liten marshmallowsdrøm ved siden av.

IMG_6813

Grybetrotter var heller ikke direkte misfornøyd med pannekakene til Mee. De kom i flere varianter. Her var det en med både mangosalat og marsmallows grillet oppå smeltet sjokolade, og en annen med sjokoladesaus og jordbær.

Dagens t-banehøydepunkt

2016-06-07 14.01.11

Jepp, japanske forretningsmenn sover på t-banen. Grybetrotter hadde nemlig hørt mye om sovende japanere på t-banen i Tokyo før hun kom dit. Grunnet ekstremt lange arbeidsdager og lang vei å pendle til og fra jobb for mange, benytter de tiden på t-banen ofte til å sove. Likevel tok det et par dager før vi faktisk så det selv. Til gjengjeld var de ikke vanskelig å få øye på under resten av ferien.

Panasonic Center

IMG_6819

Panasonic center ligger på den kunstige øya Odaiba, utenfor selve bykjernen. For å komme dit tok vi først t-banen til Shin-Kiba stasjon, og deretter tog med Rinkai Line videre til øya.

IMG_6817

Toget på Rinkai Line var ikke direkte fullt denne tirsdags formiddagen i begynnelsen av juni.

For å komme enklest mulig til Panasonic Center, fikk vi anbefalt av det store internettet å gå av på Kokusai-Tenjijo stasjon. Og det gjorde vi. Hele seansen tok ca halvannen time, så det var en lang dags ferd mot Nintendo-land. Likevel var senteret enkelt å finne, og det hele kunne vært direkte festlig hvis senteret hadde levd opp til forventningene. For Grybetrotter gjorde det ikke det.

IMG_6833

Det nærmeste Grybetrotter kom Nintendo-mimring denne dagen, var å se på noen ungdommer spille Wii på en skjerm. Etter som alt sto på japansk tok det cirka to sekunder før hun var lei av det…

Steinartrotter og Jobetrotter var imidlertid mer fornøyd. Panasonic center var et teknisk museum og paradis for de som har peiling på fysikk og matte. Det har de to trotterne. Dermed fikk i hvert fall de muligheten til å leke litt:

IMG_6836

Steinartrotter og Jobetrotter måler lys eller energi eller hva det nå var igjen. I hvert fall noe Grybetrotter verken forstår eller interesserer seg for.

2016-06-07 15.44.31

Grybetrotter syntes høydepunktet i Panasonic Center var å se på Steinartrotter og Jobetrotter hver sin gang sette sammen putebrikkene til figurer i det japanske puslespillet tangram.

Veien til Pariserhjulet

Bomturen til det som viste seg å ikke være Nintendoland til tross – turen til Odaiba var overhodet ikke mislykket.

– Jøss, denne kunstige øya er jo severdighet nummer ni av ti i topp ti-boka vår, utbrøt Steinartrotter i det vi gikk bortover på vei mot et digert pariserhjul i det fjerne. Og så var alle glade igjen. Selv om vi hadde bestemt oss for å gå litt bort fra guideboka, er det jo alltid stas å ha fått med oss de stedene som er anbefalt å se.

IMG_6840

På Odaiba finner du blant annet konferansesenteret Tokyo Big Sight, som har bar med panoramautsikt i åttende etasje. Vi gikk elegant forbi mens vi knipset våre bilder.

IMG_6843

Hovedgata på Odaiba-øya heter Central Promenade og var bygd for de store anledninger så det ut som. Den var i hvert fall en diger, lett trillbar avenue med moderne bygninger klæsja opp her og der. Bak Steinartrotter skimter vi et pariserhjul vi var veldig villig til å prøve ut.

IMG_6845

Det var langt å gå på den gedigne, folketomme promenaden. Under mørke skyer som truet med å gjøre spaserturen ubehagelig. Men det ble med truslene, og vi kom tørre og varme frem til pariserhjulet.

IMG_6848

Og selvfølelig sto det opptil flere japanere klare med en perfekt tilpasset rampe slik at det ikke var noe problem å komme inn i vogna med rullestol.

IMG_6857

Grybetrotter og Jobetrotter kunne sette seg godt til rette for en 16 minutters tur med pariserhjulet.

IMG_6859

Der vi kunne nyte utsikten ned mot hovedpromenaden som vi nettopp hadde spasert på, og se på motorveien som forbinder øya med fastlandet.

IMG_6849

Vi ble også fascinert av å se ned på «nøkkelostbygningen» (til venstre) som Jobetrotter kalte den. Bygningen er designet av den japanske designeren Kenzö Tange, og er hovedkvarteret til TV-produsentet Fuji.  Bygningen sto ferdig i 1997, og åpnet i 2012 dørene for publikum. Dessverre rakk vi ikke å avlegge Fuji TV et besøk denne gangen. Bak alt dette (dog ser det ikke ut som vi har fått det med på bildet) kunne vi også skimte den kjente regnbue-broa som er forbindelsen fra øya til fastlandet. Broa lyser visst spektakulært opp i mørket.

Palette Town

IMG_6847

Pariserhjulet vi nettopp hadde kjørt ligger inne i Palette Town. Palette Town består blant annet av diverse kjøpesentre, pariserhjulet, lekebilpark og spillehall. Etter at vi var ferdige med å kjøre tur i Pariserhjulet var vi ikke ferdige i Palette Town. Det var mye igjen å leke med.

IMG_6872

Det japanerne elsker mest i verden bortsett fra å jobbe, er å leke i spillehaller. Det ville vi også, og her er vi inne i en av de digre i Palette Town. Steinartrotter er her på vei inn i spilleboksen til Luigi, hvor han og Jobetrotter lekte i noen minutter.

IMG_6887

Før de løp hekkeløp i sommer-OL med Super Mario.

IMG_6897

Ingen av de andre trotterne klarte helt å forstå hvorfor, men Steinartrotter ønsket seg tydeligvis en Super-Mario-bamse. Etter x antall forsøk kunne han sikkert kjøpt 3, men vant ingen. Ordentlig lureri!

IMG_6911

Grybetrotter på sin side fikk hilse på roboten Pepper. Ved å trykke på ipaden på magen dens kunne du stille inn flere forskjellige funksjoner som roboten sikkert kunne foreta seg. Etter som alt sto på japansk trykket Grybetrotter vilt rundt seg, og roboten satte i gang og både hilse og bukke og nikke. Alt mens skravla gikk på japansk. Det var like før den ble med oss hjem, for når vi først hadde fått den i gang, fulgte den like gjerne etter oss når vi snudde oss bort fra den, og den holdt alltid øyekontakt.

IMG_6860

Mega Web var Toyotas store stolthet. Her stilte Toyota fram de nyeste bilmodellene sine, og ikke minst de aller mest fremtidsrettede.

IMG_6868

Jobetrotter falt særlig for denne lille enseter el-bilen som var så liten at han kunne stikke begge hender ut gjennom hver sin dør.

IMG_6870

I Mega Web kunne vi også prøvekjøre noen små el-biler. Og synes det var kjempestas der vi sneglet oss avgårde på en liten innendørsbane med trafikklys og det hele. Som «belønning» ble Jobetrotter etter kjøreturen den stolte eier av et japansk «førerkort». Førerkortet rakk vi dessverre aldri å ta bilde av før Grybetrotters mammatrotter helga etter vi kom hjem mistet det mellom sprekkene i plattingen på sommerresidensen vår i Norsjø.

Dagens sushitog

Etter å ha lekt fra oss i Palette Town, var vi sultne. Og ville ha sushi. Inne i et kjøpesenter fant vi det, og satte oss på dagens sushitogrestaurant.

IMG_6919

På denne sushirestauranten, som vi dessverre ikke husker navnet på, kunne vi bestille alt vi ville av både sushi og andre retter rett fra ipaden som var satt ved hvert bord. Ikke lenge etter at vi hadde foretatt bestillingen kom et tog kjørende på bardisken over oss, tutet, og stanset på «vår stasjon» (dvs bordet vårt). Selv om det kanskje ikke var det beste måltidet vi fikk på ferien, var det definitivt blant de festligste. Vi bestilte mange ganger, bare for å se toget igjen.

Dagens mest absurde shoppingmulighet:

IMG_6922

Du vet du er i Japan når du kan shoppe vogner til hunden din….

Series Navigation<< Mandag i TokyoOnsdag i Hakone; Lake Ashi, en høyst våken vulkan og Mount Fuji >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *