Singapore River Cruise

Dette er innlegg 2 av totalt 8 i føljetongen Singapore 2016

IMG_5025

Singapore, søndag 10. januar 2016

– I Singapore er det ingen tomme kalorier, bare sånne du legger på deg ordentlig av, konstaterte Jobetrotter mens han stappet i seg den søte sjokoladeisdrømmen med varm sjokoladesaus og sjokoladekuler, før han skylte herligheten ned med en kopp varm marsmallows latte.

IMG_5019

På vår lille rusletur rundt i Singapore søndag kveld tok vi en tur innom Swensen’s cafe. Isen som var avbildet i vinduet lyste mot Jobetrotter, og han måtte bare ha. Og vi hadde jo egentlig ikke hatt noen dessert etter dumplingmåltidet tidligere på dagen. Du vet du ikke er i Norge når du får servert varm marshmallows latte. Marshmallowsen lå som en tykk grøt nederst i glasset…

Elvelangs Singapore

IMG_5034

For å få et best mulig overblikk over marina-området som strekker seg rundt bydelene The Quays og the Business District, kan det være lurt å begynne med et elvecruise. Det tenkte i hvert fall Grybetrotter da vi så båten gli elegant forbi oss ved Marina Bay Sands. – Veldig bra at vi tilfeldigvis gikk forbi Singapore River Cruise nå, tenkte hun.

IMG_5020

Før vi oppdaget elvecruiset gikk vi mot Marina Bay Sands, som ligger 1,3 km unna hotellet vårt. Og for å komme bort dit, må vi gå over The Helix Bridge. Både Marina Bay Sands og The Helix Bridge åpnet i 2010, og er så nye at Grybetrotters  reiseguide «Gatelangs Singapore» som var trykket i 2009 er for gammel til at de er omtalt der.

IMG_5024

The Helix Bridge er formet som en DNA-molekyl

IMG_5026

…med bokstavene a, t, g og c som parvis lyste opp bakken…

Hvor tilfeldig det var at vi kom over elvecruiset akkurat da kan vel kanskje diskuteres, for vi oppdaget fort at båten stopper over alt rundt i Marina Bay-området. De går hvert kvarter frem til kl 22.30. Men selv syntes vi det var et lykketreff da vi så båten første gang.

IMG_5035

Jobetrotter tar seg en øl på kaia mens vi venter på å komme ombord i båten.

Riktignok var det ikke båten så rullestoltilgjengelig som vi kunne ønsket. Det var ikke noen rampe for å komme ombord, og en ganske stor glippe mellom båten og fastlandet, men med hjelp fra Jobetrotter, fikk også Grybetrotter satt seg til rette.

IMG_5037

Grybetrotter er klar for elvecruise.

Båtturen var direkte behagelig. For å se hvor behagelig det hele var, anbefaler vi denne lille videosnutten som illustrasjon for herligheten:

Til rolig, avslappende musikk i søndagstempo fikk vi en god oversikt over de viktigste delene av Marina Bay-området hvor vi holder til:

IMG_5045

Chinatown med alle sine uterestauranter.

IMG_5047

Riverside point med flere uterestauranter..

IMG_5046

Clarke Quay Central

IMG_5032

Teateret Esplanade

IMG_5074

Singapore høyesterett – bygningen som ser ut som en ufo i bakgrunnen. Her har vi juksa litt, og viser bildet fra dagen etter. Det er fordi Grybetrotter ikke fikk med seg ufoen, og tok bilde av feil bygning da vi cruiset forbi i båten.

Hele marinaen går i runde rundt vannet, og da vi gikk av båten fortsatte vi runden vi hadde begynt på ved The Helix Bridge. Hele ruta var rullestolvennlig, med minimalt med bakker, ingen brostein og få kanter.

IMG_5063

På vår rundtur kom vi blant annet innom Merlion Park, der den digre Merlion-fontene ruver i landskapet. Den er i følge Wikipedia 8,6 meter høy. Singapores Merlion er en krysning av fisk og løve (akkurat som mermaid/havfrue er en krysning av fisk og maid/frue/frøken/hushjelp…ja ja vi henger oss ikke opp i detaljer).

IMG_5068

Bak den største fontenen finnes det også en mindre som bare er to meter høy.

– Det er fantastisk å ha reist så mye og fortsatt klare å bli imponert når vi kommer til et nytt land. Her er det helt gjennomført fantastisk fint, erklærte Jobetrotter. Spesielt billig var det imidlertid ikke. Men hva er bedre enn å avslutte kvelden med to glass vin, litt dim sum og noen små vårruller til den nette sum av 600 kroner? Egentlig ikke så mye når det er til denne utsikten:

2016-01-10 22.42.13

Selv om prisen var høy, var det verdt det når man kan avslutte kvelden med denne utsikten.

 

Series Navigation<< Ankomst SingaporeSentosa Island >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *