På toppen av Singapore i et nøtteskall

Dette er innlegg 7 av totalt 8 i føljetongen Singapore 2016

IMG_5399

Singapore, fredag 15. januar 2016

Det er en ting jeg har lært av deg Grybetrotter, som jeg nok ikke ville lært uten å ha møtt deg. Det er at det går an å betale mye ekstra og få vanvittig luksus, og at mye dyrere innimellom kan være verdt prisen.

Sitat Jobetrotter på Raffles hotel, etter det som kan kalles en luksuriøs kveld på byen.

Continue reading

Fra regnskyll til hageidyll

Dette er innlegg 6 av totalt 8 i føljetongen Singapore 2016

IMG_5443

Singapore, fredag 15. januar og lørdag 16. januar 2016

– Hm, Jobetrotter, er du sikker på at dette var lurt, undret Grybetrotter mens vannet trengte gjennom hjulene hennes og blåste innunder paraplyen. Egentlig hadde det ikke bekymret oss nevneverdig at det begynte å regne. Det var jo tross alt fortsatt 30 grader og supervarmt, og litt regn ville bare virke avkjølende. Men på de 500 metrene vi hadde gått i regnet, hadde himmelen åpnet seg mer og mer. Vannstanden på bakken steg mistenkelig fort. Og det var fortsatt 500 meter igjen til målet….

Continue reading

En dag i Malaysia

Dette er innlegg 4 av totalt 8 i føljetongen Singapore 2016

IMG_5234

Singapore og Johor Bahru, Malaysia, torsdag 14. januar 2016

– Men altså, hvor ER alle menneskene? Dette minner meg jo mest om de gigantiske, øde plassene i Romania på 80-tallet. Som ingen var i fordi ingen hadde råd til å bo i byen, erklærte Jobetrotter mens karusellen ble startet opp ved siden av oss. Det var i det minste to mennesker på den. Det var mer enn nok for å starte opp moroa. Grybetrotter følte at vi hadde forvillet oss inn i en gudsforlatt fornøyelsespark i en skrekkfilm, og ventet egentlig på at det skulle hoppe frem noen klovner som ville gå amok. Men egentlig var vi i det nybygde Danga Bay. Havna som ble sammenliknet med Darling Harbour i Sydney. Så hvor var alle menneskene?

Continue reading