Hvordan slå i hjel en helg i Budapest – det store spisegildet

Dette er innlegg 1 av totalt 3 i føljetongen Budapest 2015

IMG_4788

Budapest, Ungarn, 20-22. november 2015

I serien «Hvordan slå i hjel en helg i….» har vi nå kommet til Budapest. Etter den vellykkede helgen vi tilbrakte i Praha fire uker tidligere, hadde Grybetrotter fått smaken på helgeturer til europeiske storbyer. Reisen til Budapest ble bestilt bare en uke i forveien.

Sent på kvelden fredag 20. november var vi igjen innsjekket på et hotell i en storby, denne gangen Eurostars Budapest Centre, og var klar for sen middag. Grybetrotter hadde som vanlig valgt et hotell med supersentral beliggenhet, og det var restauranter på hvert gatehjørne.

Slik kan du tilbringe en helg i Budapest:

  • Drikk godt og spis deg fet
IMG_4725

Grybetrotter og Jobetrotter spiser sen middag fredag kveld i Budapest. I likhet med i Praha var det heldigvis ikke vanskelig å få middag etter kl 22 på kvelden.

Maten i Budapest var faktisk enda bedre enn i Praha, og alt vi smakte på likte vi alt for godt. Ungarsk mat er ikke akkurat slankekost, men jo fetere jo bedre, og det var egentlig ikke mulig å gi seg når man først hadde begynt. Noe som resulterte i at vi mellom hvert måltid gikk rundt med oppblåste mager mens vi okka og oia oss. Samtidig gikk det ikke lang tid før magen rumlet etter mer. Når man først får smaken på det gode liv, er det lett å bli avhengig.

Her er Grybetrotters topp 3 restauranter i Budapest:

  1. Lørdagsmiddag på Restaurant Fatál
IMG_4818

Det var ingenting å si på glassmaleriene på Restaurant Fatál i Budapest.

 

Restaurant Fatál lå midt i en av Budapest bilfrie og rullestoltrillevennlige handlegater, mellom en haug med andre restauranter. Restauranten ble ikke valgt for sitt oppløftende navn, men valget var heller tilfeldig fordi det satt mange gjester der da vi kom. I det vi hadde satt oss og bestilt maten gikk imidlertid alle gjestene kollektivt, og det samme gjorde varmen. Grybetrotter ble plutselig klar over hvor kaldt det faktisk var i lokalet. Med døra på vidt gap, fire grader ute og mellom fire vegger som ikke var spesielt godt isolert, sivet det inn kald luft. Og borte var som sagt alle de andre gjestene som hadde hjulpet til med å varme opp lokalet. I noen minutter begynte Grybetrotter å angre på valget. Men vi ga oss ikke, flyttet oss til bordet under varmelampa, tullet oss inn i noen pledd, og så ble det varmt igjen.

Servicen var det ingenting å si på hos Fatál, og vi ble anbefalt opptil flere retter med kylling, supper og diverse. Vi valgte noe helt annet. Og følte at vi hadde gjort det beste valget i løpet av hele helga. Leverknødelsuppa vi delte til forrett smakte fantastisk. Jobetrotter hadde bestilt sprøstekt andelår med kålpasta til hovedrett, og den ble hovedsakelig fortært av Grybetrotter. Det var noe av det beste hun hadde smakt noen gang, og sprøere and som samtidig smelter i munnen går det egentlig ikke an å få. Hennes egen hovedrett besto av foie gras med stekte epler, og hun fikk selvfølgelig i seg en del av den også. Da all maten var fortært var det rett og slett ikke plass til dessert.

IMG_4819

Grybetrotter og Jobetrotter nyter lørdagsmiddagen i et lite, kaldt lokale. Men da vi endelig hadde fått i oss varmen, var det absolutt verdt det. Her er Grybetrotter med sin hovedrett foie gras. Av den mindre beskjedne typen. Anda til Jobetrotter kan så vidt skimtes bak glassene.

IMG_4820

Det fløt over av øl også i Budapest. Jobetrotters favorittøl denne helga var av merket Dreher. Her drikker han imidlertid en annen øl på en annen pub vi gikk til etter middag lørdag kveld.

Restaurant Fatál med det litt halvshabby lokalet ble vår desiderte favoritt i Budapest.

2. Restaurant Nika

2015-11-21 11.56.55

På Restaurant Nika serverte de blant annet diverse fruktlemonader. Grybetrotters favoritt ble hjemmelaget ananaslemonade, mens Jobetrotter foretrakk den rosa versjonen med solbær.

På en god andreplass kom Nika Restaurant. I motsetning til Fatal var Nika fancy innredet, og lå helt ved siden av hotellet vi bodde på. Grybetrotter falt straks for alle ledlysene i forskjellige farger som restauranten pyntet opp med.

Men det var ikke bare ledlysene som gjorde restauranten fancy. Også menyen besto av masse morsomme retter, med alt fra fiskeretter til andebryst og biff stroganoff på ungarsk vis. Vi smakte på fire forskjellige retter, både til brunsj på lørdag og søndagsmiddag før hjemreise på søndag, og alt smakte fortreffelig.

IMG_4727

3. Bonnie’s restaurant

IMG_4726

Fredagsmiddagen ble tilbrakt på Bonnie’s restaurant og bar, som lå kun tre minutters avstand fra hotellet vårt. Bonnie’s hadde tapetsert alle veggene sine med tegneserier og så ut til å være stolt av det. Det yret av liv denne fredagskvelden, og det var tydeligvis et populært sted. Selv om matserveringen etter hvert stengte utpå kvelden, var pubserveringen åpen til kl 3. Så lenge ble ikke vi. Både Grybetrotters hvitløksfriterte kylling med brokkolirisotto og Jobetrotters Clyde hamburger smakte fortreffelig, og etter å ha fortært måltidet sammen med et par drinker gikk vi og la oss i ett-tida. Vi hadde nemlig en avtale på formiddagen dagen etter…..

 

Series NavigationHvordan slå i hjel en helg i Budapest – gjensyn med Grybetrotters første internettkompis og spatid på Gellért >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *