Da Jobetrotter ble kidnappet til Island

Dette er innlegg 1 av totalt 7 i føljetongen Island 2014

2014-07-17 22.29.08

Reykjavik, lørdag 19. juli 2014

I dag fyller Jobetrotter 40 år. Dagen feires på Island. Detaljene er nøye planlagt. Men ikke av Jobetrotter selv. Uten at han har hatt noen mistanke har Grybetrotter i flere måneder planlagt overraskelsestur til han til landet som absolutt lever opp til navnet sitt. Det vil si, det er kaldt her. Med seg på turen har hun fått hele Jobetrotters nærmeste familie og svigerfamilie. Men for å forklare hvordan vi har kommet oss hit, må vi gå noen dager tilbake i tid:

Oslo, onsdag 16. juli kl 21

2014-07-16 17.48.13

Nøklevann onsdag 16. juli; Jobetrotter tar seg et ettermiddagsbad, og aner ingenting om hva som senere venter han.

Det hadde vært en varm kveld i Oslo, og Jobetrotter hadde nettopp kommet hjem fra et bad i Nøklevann. Nå ønsket han litt kvalitetstid foran TV før han skulle legge seg.

– Vent litt, sa Grybetrotter, spratt opp og løp ut i gangen.

Etter noen minutter kom hun tilbake.

– Jeg tror det er kommet et brev til deg, fortsatte hun, og viste Jobetrotter en hvit konvolutt med navnet og adressen hans på. Det var til og med tegnet og skrevet «frimerke» på øverst til høyre.  Jobetrotter tok i mot konvolutten og åpnet nølende. Inni lå det et kort, og i kortet sto det følgende:

«Overraskelse til min kjære Jobetrotter. Dette er min måte å «kidnappe» deg på. Du er herved kidnappet og må gjøre som jeg sier. Det første du må gjøre er å ikke stille vekkeklokka i morgen. Du har FERIE, se vedlagt dokumentasjon! Flere detaljer følger i morgen. Sov godt».

Det må for øvrig nevnes at Jobetrotter har en arbeidstid som gjør at han må stå opp kl 5 hver dag. Dette var årsaken til at Grybetrotter følte for å la han sove LITT lenger dagen etter.

IMG_1107

Jobetrotter leser kort som var adressert til han…

Forvirret åpnet Jobetrotter «dokumentasjonen». Den besto av mailkorrespondanse mellom Grybetrotter og Jobetrotters sjef der det gikk frem at Jobetrotter ganske riktig haddde ferie. Selvfølgelig i sensurert versjon, etter som Jobetrotter ikke skulle vite hvor han skulle eller hvor lang ferie han har.

Etter å ha summet seg litt, ble Jobetrotter glad. Han syns det var ganske så kult at Grybetrotter hadde fikset ferie for han på den måten. Og ville veldig gjerne ha flere detaljer med det samme.

IMG_1109

Omtrent sånn så Jobetrotter ut da han hadde lest kortet

Men Grybetrotter holdt maska. Han ble pent bedt om å vente til i morgen. Jobetrotter googlet på telefonen sin, og viste logoen for jazzfestivalen i Molde, som foregår på dette tidspunktet- Var det dit vi skulle, kanskje? Grybetrotter så tomt på han, og sa at det kunne hun ikke si noe om. Jobetrotter konkluderte med at Gryberotter var veldig flink til å ha pokerfjes. Generelt var hun visst «flink» til å lure, og hun ble med det kjærlig nok døpt «lille faen».

Torsdag 17. juli 2014

Jobetrotter ble vekket kl 7.30, og fortalt at han hadde en halvtime å dusje på. Deretter måtte han pakke og samtidig gjette på hvor han skulle og hvor lenge han skulle være borte. Han fikk ingen hint, og så en periode veldig forvirra ut og lurte på hva i all verden han skulle ha med seg. Grybetrotter hadde ingen medlidenhet, og gikk ut i bilen for å hente noe. I mellomtiden jukset Jobetrotter. Han gikk gjennom bagasjen og sjekket hva Grybetrotter hadde pakket. Slik klarte han å finne ut hvor lenge han skulle være borte. Han stilte imidlertid spørsmålstegn ved hvorfor hun hadde pakket så mye varme klær nå som det var tropevarme. Var det bare for å forvirre han? Grybetrotter tenkte det var på tide å gi han flere hint, og forklarte at det dessverre var meldt 12 grader og regn det meste av tiden de skulle være på ferie.

Kl. 8.30 ringte det på døra. Utenfor sto Tante og Onkel Tottistrotter. De hadde bestemt seg for å komme på besøk. Jobetrotter forklarte at han skulle på ferie, så det passet dårlig. De fikk likevel komme inn. Med seg hadde de med frokost, og etter at Jobetrotter hadde fått godkjent pakkingen, satt vi alle fire ved frokostbordet og spiste oss mette. Samtidig fikk Jobetrotter sin første bursdagsgave. Gaven besto av en bok om Island, og på kortet sto det «Du skal til Island». Og med det visste Jobetrotter også hvor han skulle reise.

IMG_1111

Frokost før avreise med en brøkdel av reisefølget.

Kl. 9.30 var det klart for avreise til Gardermoen. Og med i bilen fulgte Tante og Onkel Tottistrotter gitt. Flyet gikk ikke før kl 13, men Grybetrotter hadde beregnet uvanlig god tid. Både fordi hun ikke ville stresse, og fordi det skulle komme flere overraskelser underveise. Nå viste det seg at det skulle bli i overkant god tid. Norwegian sliter visst med tekniske problemer på flyene sine for tiden, og vi ble berørt av ett av problemene på torsdag. Flyet var forsinket med 1 time og 55 minutter. Det ble lang tid å sitte på O’Learys på Gardermoen. Heldigvis serverte de øl og vin der, og det konsumerte vi. Samtidig dukket den ene etter den andre av Jobetrotters familie «overraskende» opp.

Med på turen i tillegg til Tante og Onkel Tottistrotter er følgende:

* Oletrotter (Jos fetter) og Daneltrotter, samt Juniortrotter som nå er blitt tre år. Sist vi reiste på ferie med dem var da vi var på  ferie i Marrakesh påsken 2013. 

* Meinarkentrotter (Grybetrotter og Jobetrotters samlebetegnelse for Einartrotter – Jobetrotters andre fetter – og Maikentrotter), samt deres to barn Tiriltrotter (5 år) og Johantrotter (2 år).

2014-07-17 12.48.08

Jobetrotter ble overrasket av småfetterne sine Oletrotter og Einartrotter på vei til Island.

* Grybetrotters Mammatrotter og Pappatrotter, og som vanlig Steinartrotter (Grybetrotters bror). De var vi som kjent sist gang på reise med bare fem uker tidligere, nemlig da mammatrotter fylte 60 år i New York.

Og da Jobetrotteres svigerfamilie dukket opp, var reisefølget på 11 voksne og tre barn komplett. Jobetrotter var oppriktig happy, og turen kunne starte.

Turen til Reykjavik gikk imidlertid ikke helt knirkefritt for seg. I tillegg til Norwegians forsinkelse møtte vi nemlig på en annen hindring på vår reise. Hva dette var, kan du lese i neste blogginnlegg.

Nå er det imidlertid på tide å feire Jobetrotter med fest i leiligheten vi har leid. Hipp hurra!

Series NavigationDa Jobetrotter ble kidnappet til Island – del 2 >>

2 thoughts on “Da Jobetrotter ble kidnappet til Island

  1. Helt fantastisk morsom blogg du har Gry 🙂 så artig 😀 ble oppriktig så glad og sitter og ler for meg selv når jeg leser……… Utrolig festlig skrevet,og så mange spennende reisemål…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *