Site icon Grybetrotter på tur

Om et kongelig palass, elvevandring og flytende øyer

Dette er innlegg 4 av totalt 9 i føljetongen Sør-Korea 2015

Høydepunkter fra Seoul

Seoul, Sør-Korea 8. juni 2015

– Steinartrotter, vis vei! Grybetrotter la som vanlig all sin tiltro til Steinartrotter når det gjaldt å finne fram i en ny by. Steinartrotter har enda bedre stedsans enn Grybetrotter har dårlig, og etter å ha memorert bykartet kan han fint benyttes som GPS på ferier i ukjente byer. Heller ikke denne gang sviktet GPS-en, og Grybetrotter og Jobetrotter strenet etter Steinartrotter på vår vei gjennom Seoul.

Steinartrotter studerer kartet før byvandring i Seoul.

Grybetrotter har startet byvandringen i Seoul. Her ved noen dekorative vannelementer midt i byen.

Skyskraperne var høye også i Seoul – noen av de var til og med delt.

Foruten å registrere at mye rundt oss var veldig forskjellig fra det vi er vant til, kom vi også over en del severdigheter på veien.

Gyeongbokgung

Grybetrotter og Jobetrotter har ankommet det som i følge guideboka Topp 10 Seoul er den viktigste attraksjonen i byen – nemlig Gyeongbokgung.

Gyeongbokgung er et kongelig palass , og kan i følge Wikipedia og guideboka vår oversettes som «palasset som er velsignet fra himmelen».  Gyeongbokgung var det største av fem palasser som ble eid av Joseondynastiet i den perioden Sør-Korea hadde kongedømme. Gyeongbokgung var hjemmet til kongen og hans tjenere, samt regjeringen.

Grybetrotter har kommet seg inn inngangsportene, og inn på en åpen plass mellom flere palasser.

Her lå også Gwanghwamun, som regnes som et av Seouls viktigste landemerker. Bygningen har vært ødelagt og gjenoppbygd mange ganger. Og heldigvis med rampe opp, så det var mulig å komme seg videre innover.

Steinartrotter er på vei bort til Geunjeongjeon-bygningen, det tidligere tronerommet i palasset.

Grybetrotter derimot, holdt seg på behørig avstand og fokuserte på å ta mobilbilder og selfie, etter som det ikke var ramper inn i Geunjeongjeon.

Jadda, blir så fin med selfien sin så…

Sånn så det ut inni Geunjeoungjeoun.

Tronen var på plass. Jobetrotter fikk assosiasjoner til filmen «Den siste keiser» da han så rommet.

Palassområdet hadde som palasser selvfølgelig bør ha, rikelig med hager og små smug mellom bygningene. Det var ramper til de stedene der turistløypa gikk.

Det var mange rom i palasset, og noen var innredet. Her er terommet.

Grybetrotter i en av de mange hagene.

Fra deler av hagen var det utsikt til dagens moderne Seoul.

I palasset holdt også koreansk folkemuseum til. Her kunne vi få et innblikk i Koreas historie og kultur.

Stengte dører ved Changgyeonggung-palasset

Etter å ha besøkt Gyeongbokgung vandret vi videre til vi etter hvert kom  forbi det andre av Seouls fem palasser, nemlig Changgyeonggung.

Men det var mandag… Noe som for så vidt var helt greit egentlig. Vi hadde brukt ganske lang tid i Gyeoungbokgung, og hadde egentlig fått palasskvota vår for denne gang.

Flytende øyer på gåtur langs Hangangelva

Grybetrotter går elvelangs. I bakgrunnen skimtes Seoul tårn.

Og sånn gjør Jobetrotter det når han spaserer langs Hangangelva.

Den første hele dagen i Seoul ble utnyttet til det fulle, og utpå ettermiddagen avsluttet vi byvandringen ved Hangangelva. Elva strakte seg langt og lenger enn langt, og vi gikk i flere kilometer…

Jobetrotter og Grybetrotter promenerer på godt trilleunderlag….

På veien langs elva passerte vi også de flytende øyer, som var omtalt i Seoul Topp 10-boka vår. De flytende øyene ble åpnet i 2011, og består hovedsakelig av forretningsbygg, konferansesaler og noen kafeer. Egentlig ikke så spennende som Grybetrotter trodde på forhånd, men det var nå greit å ha gått forbi…

Guideboka lokket også med at de flytende øyene var tilknyttet flytende parker som var fine å gå i. Men det var da den lille gutten på bildet sa nei. Der var det stengt gitt…

Gåturen endte på en t-bane med retning leiligheten vår, der vi på en restaurant i nærheten avsluttet dagen med et bedre måltid koreansk grill selvfølgelig.

Flere høydeunkter fra severdigheter i Seoul kan du lese om i neste blogginnlegg.

Series Navigation<< Du vet du er i Sør-Korea når (fortsettelse)…Om et koreansk gruppebilde og en (over)dose kjærlighetserklæringer >>
Exit mobile version