Da regn ble til sol igjen – fra Knysna til Cape Town

Dette er innlegg 16 av totalt 19 i føljetongen Sør-Afrika 2013/2014

P1030560

Fra Knysna til Cape Town, 9 januar 2014

Torsdag 9. januar høljet regnet fortsatt ned utenfor hotellvinduet vårt i Knysna. Akkurat den dagen var det imidlertid ikke like irriterende. Vi skulle uansett tilbringe hele dagen i bilen, på vei tilbake til vårt tredje og siste opphold i Cape Town. Foran oss ventet en seks timer lang biltur.

Beste bok lest på bilturen: «Sins of the father» av Kitty O’Neal i e-bokformat.

Mens resten av reisefølget løste verdensproblemer, så på utsikten og sov en skvett satt Grybetrotter med nesa nedi Kindle. Omtrent hele veien. Det hendte hun så opp i noen sekunder for å få med seg litt utsikt når Ingunntrotter infomerte om at nå var det høyst nødvendig, men nesa ble fort dratt tilbake ned i e-boka igjen. For Grybetrotter var den mer spennende enn veien akkurat da.

2014-01-09 11.22.33

Et av de mange festlige skiltene vi så på vår vei – salg forbudt langs veikanten.

Dagens lunsj ble tilbrakt på restauranten Drostdy i den lille byen Swellenberg. Sånn cirka midtveis mellom Knysna og Cape Town, dog litt nærmere Cape Town enn Knysna egentlig. Og i det vi ankom Drostdy tittet sola fram igjen – for første gang på tre dager.

P1030547

Vi er klar for lunsj på Drostdy i Swellenberg

P1030553

Restaurant Drostdy var plassert i disse fantastiske omgivelsene.

P1030548

Jobetrotter og Ingunntrotter studerer lunsjmenyen på Restaurant Drostdy

P1030558

Jobetrotter fikk servert denne «lille» lunsj snacks tallerkenen…

2014-01-09 15.19.45

For første gang på tre dager så vi sola. Og fikk igjen håp om at de siste dagene av ferien ville bli tilbrakt i sommervær.Det blåste imidlertid litt akkurat da. Dette medførte at Warrenguide måtte holde fast parasollen på restauranten som fant det for godt å blåse overende innimellom.

På vårt siste opphold i Cape Town hadde Ingunntrotter booket Vinyard Hotel & Spa i Winelands, som ligger litt utenfor selve byen. Hotellet så ut som en herskapsgård og hadde det meste man kunne ønske seg av komfort. Det hotellet dessverre også hadde var tunge teppegulv i eviglange korridorer…

2014-01-09 19.22.39

Ingunntrotters gigajuniorsuite med utsikt til en liten elv rett under oss lå vegg i vegg med Grybetrotter og Jobetrotters identiske juniorsuite

P1030573

Hotellrommet hadde også utsikt opp til noen av Cape Towns mange fine fjellandskap

P1030567

Vineyard hotel & spa hadde sin egen restaurant hvor det blant annet ble servert sushi. Da vi kom dukket den ene servitøren etter den andre opp og presenterte seg som kelneren vår. Vi ble forvirra, men håpet det var et tegn på at servicen måtte være glimrende. Det var den ikke. Vi kom i skade for å bestille sushi rett etter et annet selskap som hadde bestilt mengder av det. Med kun en sushikokk tok det over en time fra vi la inn bestillingen til maten kom. I mellomtiden fikk vi en dessert (fruktsorbet) som plaster på såret mens vi ventet…

P1030571

Og vi hadde i hvert fall levende harpemusikk mens vi ventet på maten.

P1030772

Vi er på vei ut i vår herskapelige hage på Vineyard hotel & Spa utenfor Cape Town.

P1030773

Og slik åpenbarte landskapet seg da vi kom ut i vår hage…

P1030775

Hotellet hadde også både et innendørs og et utendørs basseng. Dette bildet er tatt etter at Grybetrotter tok sitt siste bassengbad på denne ferien kl 18 lørdag 11. januar 2014.  Før turen gikk tilbake til Norge..

Series Navigation<< En annerledes padleturDa Grybetrotter møtte pingvinene… >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *