Du grønne glitrende jul, goddag!

Dette er innlegg 2 av totalt 19 i føljetongen Sør-Afrika 2013/2014

19. Ingunn i vannet

Cape Town, lille julaften 2013

Under vårt første opphold i Cape Town (for det kommer flere) bodde vi på Protea Hotel President. Hotellet ligger i Sea Point.

205. Mandela har åpnet The President i 1998 (2)

Fra Sea Point går det også en strandpromenade ca 6 km frem til The Waterfront. Den var i følge Warrenguide bra å gå på. Jobetrotter, som forstuet foten sin etter en tur i skogen to uker før avreise, var fortsatt ikke helt bra. Vi droppet derfor gåturen langs strandpromenaden denne gangen.

For øvrig var Protea Hotel President veldig godt tilrettelagt for rullestoler, og Grybetrotter var veldig fornøyd med å kunne gå med gåstol både til frokost, bassenget og baren (som for øvrig alle lå rett ved hverandre i samme etasje).

Etter som vi kom i seng veldig sent natten før, hadde Ingunntrotter lagt inn en hviledag allerede første dag av ferien. Vi ble på planleggingsmøte natta i forveien kjapt enige om at vi ikke trengte Warrenguide før utpå ettermiddagen dagen etter, og avlyste hans forslag om informasjonsmøte kl 11. Det ble flyttet til kl 16.

Dermed ble hele første formiddag brukt både ved og oppi dette bassenget:

14. Jo og Gry laxer i vannet

Grybetrotter og Jobetrotter syntes ikke det var veldig feil å tilbringe første dag av ferien i dette evighetsbassenget .

Bassenget var et såkalt evighetsbasseng, der det ser ut som om vannet ikke stopper på kanten. Fra evighetsbassenget har du utsikt over en grønn oase, og kan så vidt skimte sjøen i det fjerne.

18. Fontena i bassenget

Fontena i bassenget

Fra de myke og gode solsengene ved bassengkanten kunne man også be om servering fra de mobile kelnerne som gikk rundt. Vi funderte imidlertid over om de brygget ølet eller produserte papiret de skrev regningen på selv, etter som det alltid tok ekstremt lang tid fra bestillingen ble foretatt til resultatet ble servert. Med andre ord – ting går litt på «African time» her. Noe som for øvrig ikke er noen krise – vi er jo i Afrika.

12. Jo og Ingunn

Jobetrotter og Ingunntrotter venter (lenge) på å få servering. Grybetrotter likte særlig Ingunntrotters regnbuemønstrete bikini.

Første møte med Waterfront

28. Ingunn på vei til Waterfront

Ingunntrotter på vei til Waterfront

Grybetrotter hadde i alt kredittkortrotet glemt å ta med følgende viktige gjenstander:

–          Solkrem

–          Solbriller

–          Julegavene til resten av reisefølget

Hun hadde derfor et unormalt ønske om å shoppe litt denne første ettermiddagen, og ønsket ble etterkommet av de andre. Vi bestemte oss derfor for å legge vår første ettermiddagsaktivitet til V & A Waterfront. V & A står for Victoria & Alfred, og The Waterfront er et populært sted som av mange sammenliknes med Aker Brygge i Oslo. Selvfølgelig hakket stiligere. Fra Sea Point tar det ca 10 minutter å kjøre til Waterfront.

Det tok ikke lang tid før Grybetrotter fant solbriller som bokstavelig talt ropte på henne….

29. Solbrillene som ropte på Gry - redigert

Disse Rayban-brillene var et selvfølgelig valg for Grybetrotter

Andre høydepunkter du kan oppleve på The Waterfront:

30. Jo møter Jo Malone

Også Jobetrotter fant en butikk med deler av navnet sitt på

34. Kult sykkelstativ

Interessant sykkelstativ

36. Jo i bilderamma

Jobetrotter i bilderamma med The Table Mountain i bakgrunnen. Dette bildet er imidlertid stjålet av Ingunntrotter, da Jobetrotter ikke var fornøyd med at Grybetrotter bommet totalt på ramma da hun tok bildet…

Da mørket senket seg over byen, satt vi godt plassert på Harbour House Restaurant og stappet i oss sjømat. Porsjonene var generøse, og maten var god, men det Grybetrotter og Ingridtrotter nok vil huske aller best var den fantastiske sjokoladedesserten (dessverre ikke avbildet) som Grybetrotter klarte å stappe i seg (nesten) helt alene etter først å ha spist en diger kjempereketallerken….

45. Gruppebilde middag

De fleste av oss var happy med sjømaten vår

Series Navigation<< Da Grybetrotter reiste på juleferie til Sør-AfrikaDa Jobetrotter klappet gepard på julaften >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *