Grybetrotter har vært på tur i 1 år!

Oslo, Norge, 8. oktober 2013

280.

Kafelivet langs La Rambla, nyttårsraketter på Copacabana, bølgeskvulp fra Karibien og ettermiddagstur i Eiffeltårnet. Høydepunktene har stått i kø for Grybetrotter på tur i hennes første bloggår. 8. oktober 2012 så Grybetrotter på tur dagens lys for første gang, i form av blogginnlegget Verden rundt…. Etter et år fylt med så mange opplevelser, er det nå på sin plass med et lite tilbakeblikk: 

Tell med tall – Oppsummering fra Grybetrotter (og Jobetrotters) reiseopplevelser det siste året:

Antall reisedøgn Grybetrotter og Jobetrotter har hatt utenfor Norge det siste året: 50 (inkluderer også to døgn på et ikke-blogget om, men meget hyggelig kusinebesøk i Sverige).

IMG_3306

Grybetrotter på tur inn i flytoget fra Katrup til Lund en augustdag 2013. Reisen er ikke tidligere omtalt i Grybetrotter på tur…

Antall nye land Grybetrotter har besøkt: 3 (Brasil, Cuba og Marokko)

Antall land Grybetrotter har besøkt på nytt: 4 (Spania, Frankrike, Polen og Nederland)

Barcelona 6

Selv om både Grybetrotter og Jobetrotter hadde vært i Barcelona tidligere, hadde vi aldri vært på Dali-museet. Museet fikk vi oppleve på vår dagstur til Figueres den 14. oktober 2012

22. Utsikt opp til slottet fra Grand Canal

Selv om Grybetrotter og Jobetrotter begge hadde vært i Frankrike før, hadde vi aldri vært i Versailles. 11. mai 2013 lot vi oss imponere av det overdådige slottet med tilhørende slottshage

CIMG0471

I mai 2012 reiste Grybetrotter og Jobetrotter på helgetur til Krakow. Den gangen havnet vi på vinmarked, som passende nok lå 300 meter fra hotellet vårt. Dette bildet er fra vinmarkedet (som også solgte tresleiver). I mai 2013 fikk vi et gjensyn med Polen, og denne gangen besøkte vi Gdansk.

IMG_2793

Til tross for at både Grybetrotter og Jobetrotter begge hadde vært i Amsterdam tidligere, hadde vi aldri bodd i husbåt langs kanalene før. Husbåthelg i Amsterdam anbefales på det sterkeste.

Topp 3 høydepunkter fra 8. oktober 2012 til 8. oktober 2013:

Tredjeplass: Tuseenogeenatt i Marrakesh med myntete og hjemmelagde herremåltider i Rihaden

195. Te

Andreplass: Nyttårsraketter på Copacabana

263.

Førsteplass: Gjensyn med 50-tallet i Havanna

59. Flere cadillacer

Fremtidens reiseplaner….

Grybetrotter på turs andre reiseår står foran oss, og årets høydepunkt blir nok mest sannsynlig Sør-Afrika i jula. Jobetrotter gleder seg til å se på dyrene i Afrika, og Grybetrotter gleder seg til å fraktes rundt fra vingård til vingård.

Men før det går turen til Palma de Mallorca om bare ni dager. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.