Husbåthelgen i Amsterdam avsluttes

Dette er innlegg 3 av totalt 3 i føljetongen Amsterdam 2013

IMG_2832

Amsterdan, søndag 21. juli 2013

Søndag morgen i Amsterdam begynte på samme måte som vi avsluttet kvelden før – på terassen (aquassen) på husbåten til tante og onkel Tottistrotter. Forskjellen var at denne søndagen hadde tropevarmen også nådd Amsterdam, og temperaturen tippet over på 30-tallet. Det skulle bli den varmeste dagen i juli måned.

IMG_2667

            Hvordan få maksimalt ut av Amsterdam på en helg:

For punkt 1 til 9 – Se Husbåthelg i Amsterdam og Husbåthelgen i Amsterdam fortsetter

10. Avslutt helgen med spisegilde på «Sea Palace».

Denne morgenen var det Grybetrotter og Jobetrotter som troppet opp hos tante og onkel Tottistrotter. Vi hadde lagt igjen nøkkelen til vår egen husbåt i postkassa, slik Paul hadde gitt instruksjoner om på fredag. Med oss hadde vi bagasjen som vi kunne oppbevare hos Tottistrotterne før avreise. De skulle nemlig bli en dag lenger, og behøvde derfor ikke å sjekke ut av sin husbåt med det første.

Planen for søndag formiddag var å gå til den kjente kinesiske restauranten Sea Palace. Sea Palace er en kjempestor flytende restaurant bygget på en flåte, og en tro kopi av den gamle restauranten med samme navn i Hong Kong (som visstnok nå er tauet til et sted i Australia, uten at vi har klart å finne ut av hvor. Kineserne har selvsagt bygd ikke bare en, men flere nye og større, inkludert fornøyelsespark, osv…).

Da vi seilte forbi restauranten på båtsightseeingen vår dagen før, var vi blitt fortalt at den hadde vært i ferd med å synke på innvielsen da den var ny. Og at det var to mulige forklaringer: bedre oppdrift i Hong Kongs saltvann enn Amsterdams brakkvann, eller at kineserne veide mindre. Om det var sant eller ikke vites ikke. Nå så den uansett ut til å stå stødig med god klaring over vannet.

Restauranten ligger rett ved sentralstasjonen, og det var ca 30 minutter å gå fra husbåten vår  i Jordaan. På slaget åpningstid kl 12 sto vi utenfor og trippet. Vi var både sultne og ikke minst tørste etter gåturen i varmen.  Grybetrotter ble først litt skuffa over at det ikke var noen uteservering der, men vi konkluderte vel etter hvert med at det faktisk var ganske deilig å komme inn i aircondition akkurat den dagen.

IMG_2990

Grybetrotter og Jobetrotter tripper rundt mens vi venter på at Sea Palace (bak oss) skal åpne.

Restauranten består av tre etasjer, men første etasje var stengt for matservering da vi kom. Den hadde heller ingen heis, så Jobetrotter bar Grybetrotter opp trinnene til andre etasje. Der kom vi til en diger, stilig innredet sal med store bord og et par enda større vinduer. De store vinduene hadde en upåklagelig utsikt. Grybetrotter ble plassert på en stol med et par røde puter oppå, som matchet den røde kjolen hennes. Slik fikk hun nesa over bordkanten.

Vi bestilte ca 6 forskjellige dim sum-retter og et par hovedretter, og kastet oss alle glade og fornøyd over hverandres bestillinger i et herlig lite spiseraid. Maten var, som alle måltidene vi hadde hatt i Amsterdam; kjempegod, og vi ble alle så stappmett at vi egentlig ikke trengte flere måltider den dagen. Dette måltidet ble så visst heller ingen dårlig avslutning på helgeoppholdet i Amsterdam.

IMG_2998

Vi har spiseraid på Sea Palace

Etter maten rakk vi likevel å nyte nok en halvtime på terassen/aquassen til tante og onkel Tottistrotter. Både den og vi kokte nå bokstavelig talt i det sola strålte rett på oss. Så varmt ble det at Grybetrotter og Jobetrotter dristet seg til å stikke føttene ned i det iskalde, brune og forurensede vannet i kanalen. Det føltes likevel herlig avkjølende mot føttene våre i sommervarmen.

Og med det var vår fantastiske helg i Amsterdam over. Selv om det bare hadde vært en helgetur på under 48 timer, føltes det mye lenger. Vi følte vi hadde fått utnyttet tiden maksimalt…….

IMG_2683

Series Navigation<< Husbåthelgen i Amsterdam fortsetter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *