Adios, Cuba

Dette er innlegg 13 av totalt 13 i føljetongen Cuba 2013

67. Gry bader enda lenger unna

Varadero og Oslo, 15. og 16. februar 2012

Fra vi var i Australia i 2010 og på omtrent alle våre ferier etterpå (og det er faktisk mange), har vi vært forfulgt av regn og flom. Og frasen: «Det regner vanligvis ikke her, men i år har det regnet masse…». Men ikke på denne ferien. Denne gangen så det ut som om forbannelsen var brutt.

I det vi hadde tatt våre siste svømmetak i bassenget begynte det å dryppe fra himmelen. Vi hadde ikke hatt en dråpe regn på hele ferien, og at det begynte å bøtte ned akkurat i det vi skulle pakke sekken for å reise var egentlig helt greit. I hvert fall hvis vi ser bort fra at alle klærne vi hadde hengt til tørk på verandaen ble kliss våte igjen…

Flyet vårt gikk ikke før på kvelden, så vi hadde betalt 95 CUC (i underkant av 500 kr) for å få beholde rommet til vi skulle reise. Til alt hell sto det en Cadillac taxi klar da vi gikk ut av hotellet for å praie en. Og for siste gang fikk vi seile av gårde i en av disse 50-tallsbilene.

20130215_161301

Vår siste Cadillactur – til flyplassen

Vi var tidlig ute på flyplassen. Faktisk hele 5 timer før flyet skulle gå, fant vi ut. Misfornøyd så vi at Finnair, som eneste avgang hadde bestemt seg for å utsette hjemreisen vår med tre timer. Alle andre fly (de fleste til Canada) var i rute. Finnair annonserte at de på grunn av forsinkelsen ville dele ut matkuponger til alle i kafeen om en times tid, og vi fant en plass med stikkontakt til PC-en og satte oss ned for å se på film. Da Jobetrotter skulle gå for å samle opp våre dyrebare matkuponger til en verdi av ca ti kroner, hadde visst Finnair ombestemt seg, og funnet ut at vi kunne dra et par timer tidligere likevel.

– Merkelig planlegging, tenkte vi, og stilte oss i kø for boarding da vi ble bedt om det. Noe som selvfølgelig var helt unødvendig. Flyet gikk selvfølgelig ikke på den andre oppsatte tiden heller, men etter ca en og en halv times forsinkelse var vi i lufta.

Turen hjem gikk ellers finfint, og til slutt var vi vel hjemme med både influensa, lungebetennelse og en kakerlakk i bagasjen………

Fun facts om Varadero:

* Dersom du ønsker en chartertur med mer stabile temperaturer enn på Gran Canaria, rullestoltilgjengelig hotell og kule drinker, anbefales Barcelo Solymar Arenas Blancas hotel & resort i Varadero.

* Det går direktefly til Cuba med Apollo og Ving to ganger i februar hver vinter (muligens også mars, det har jeg ikke sjekka).

*Du må imidlertid ikke bry deg om hvor du er. Du er nemlig ikke på Cuba. Du er i ingenmannsland. Det er ikke noe som helst rundt hotellet, ingen beach, ingen strandpromenade, bare andre gedigne hotellområder.

22. Kul gammel borg med restaurant og avbildling på cadillacen

Et bittelite stykke idyll utenfor hotellområdet – også den eneste andre restauranten og borgen vi fant som ikke tilhørte noen av de store resortene rundt.

* Akkurat som på cruise i Karibien i fjor, lagde vaskehjelpen på hotellet i Varadero ulike dyreformasjoner av håndklærne våre hver dag. Her er noen av dem:

27. 11.02.13 - Dagens figur - strutsen

Strutsen

41. Dagens figur - vi tror det er en snegle

Sneglen (tror vi)

73. Dagens figur - Valentineshjerte

Happy Valentine

74. Vaskehjelpens bønn om driks

Og så en liten bønn om tips….(jada, hun fikk……)

Series Navigation<< Sydenliv i karibien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *