Tusenogennatt

Dette er innlegg 2 av totalt 7 i føljetongen Marrakesh 2013

68. Jo og Gry i 1001 natt teltet

Marrakesh, søndag 24. mars 2013

Ute skinte sola fra skyfri himmel, og fuglene kvitret. Moskeen hadde sunget ut klokka fem om morgenen, men slikt merker ikke Grybetrotter med sin dårlige hørsel. Jobetrotter åpnet de gigantiske herskapsdørene til rommet vårt, og ut åpenbarte bakhagen seg i all sin prakt. Det var vår, og vi var på ferie.

26. Jo åpner porten

Jobetrotter åpner herskapsdørene våre, noe forvirret over dør-i-dør-systemet. Legg merke til at hele porten må åpnes for å få det trinnfritt inn.

27. Inn i vår ærverdige stue

Inn i vår ærverdige stue

Det var fortsatt litt for kaldt å sitte ut og spise, så inn på rommet vårt ble det brakt en meget herskapelig frokost. Frokosten besto av vår nye favoritt te myntete, sammen med nypresset appelsinjuice, hjemmelagde pannekaker, appelsinmarmelade, skogsbærmarmelade, yoghurt og noe butterdeig av poteter. I tillegg til et par søte rundstykkeaktige rundinger og en sjokoladekake selvfølgelig. Mer sukkersøtt kunne det ikke bli. Det var som tatt ut av 1001 natt. Og vi var strålende fornøyd.

30. Vår herskapelige frokost

Vi er klar for en herskapelig frokost

Et par timer senere kom Tottistrotterne bort for å møte oss.

35. Gry og The Totlands i hagen

Grybetrotter og Tottistrotterne i bakhagen

Etter å ha drukket litt formiddagste (mintte selvfølgelig) i bakhagen var vi klare for å utforske medinaens labyrinter og marked, også kalt «Souq«. Her sugde vi til oss stemningen og inntrykkene.

41. På tur i Medinaen

En dag i Souq

På markedet solgte de alt fra ferskpresset appelsinjuice til krydder, te, kopper, tallerkner, tepper, vesker og andre suvernirer – eller som Jobetrotter så fint oppsumerte det: «Her har de absolutt alt, unntatt noe vi trenger». Likevel endte vi opp med myntete og tekopper og to ekstremt fjollete luer, samt noen barneleker. Fascinert fikk vi også se vår egen sjefspruter Daneltrotter prute ned det både klær, krydder, lekeslange, te og tallerkner, og det tok ikke lang tid før vi bare sendte henne foran oss hver gang vi skulle kjøpe noe.

43. Atlasfjellene i bakgrunnen

Souq med snødekte Atlasfjell i bakgrunnen

Grybetrotter hadde stålsatt seg for en dag med mye mas fra selgerne på markedet. Hun husket tross alt hvordan det var i Egypt da hun var der i 2004. Men til vår store glede var det langt mindre mas enn forventet. Noe som gjorde hele opplevelsen i markedet enda bedre.

Etter å ha tilbrakt dagen i Souq avsluttet vi takterrassen på Riad Zehar (Tottistrotternes tilholdssted) i Aladdinteltet med hjemmelaget mat bestående av grønnsakssuppe, avokadosalat og en kylling sendt fra himmelen. Alt smakte helt fantastisk.

66. I 1001 natt-teltet

1001 natt…

Verdt å vite:

Dette var dagen da Grybetrotter oppdaget at hun hadde litt tungt for det.

1) Etter et døgn gikk det opp for henne at Marokko faktisk ligger en time bak Norge.

2) Etter halvannet døgn oppdaget hun at hun hadde regnet helt feil kurs, og at ting faktisk var halvparten så billig som det hun først trodde her. 100 MAD er verdt ca 68 NOK og ikke 150 som hun først trodde- altså var prisene oppgitt i blogginnlegget «Flying high med Norwegian» helt feil.

3) Jammen bra det er lenge igjen av ferien……….

Series Navigation<< Flying high med NorwegianEn nøkkel, to takterrasser og tre flasker vin…. >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *