Husbåthelg i Amsterdam

Dette er innlegg 1 av totalt 3 i føljetongen Amsterdam 2013

IMG_2730

Fredag 19. juli 2013 kl 8.30

– Livet kunne ikke vært stort bedre enn det er nå, tenkte Grybetrotter der hun suste innover mot jobben i åtte-tiden fredag morgen. Det var fellesferie, noe som betød totalt fravær av trafikk. Tropevarmen hadde inntatt Oslo, og bukser og t-skjorter var byttet ut med sommerkjoler. – Dette måtte jammen feires, tenkte Grybetrotter. Hva er vel da mer naturlig enn å feire med en tur til Amsterdam…..?

Og i anledning Jobetrotters siste bursdag i 30-årene satte Grybetrotter, Jobetrotter og tante og onkel Tottistrotter seg på flyet med kurs for en helg i Amsterdam rett etter jobb den dagen.

IMG_2793

19-21. juli 2013

Hvordan få maksimalt ut av en helg i Amsterdam:

1. Bo i en kanalbåt langs kanalene i hjertet av Amsterdam

IMG_2664

Grybetrotter hadde selvfølgelig sørget for at bare det beste var godt nok, og hennes trofaste bookingverktøy booking.com hadde geleidet henne til noen husbåter i bydelen Jordaan i Amsterdam. Det tok ikke lang tid å overbevise henne om at disse husbåtene skulle vi bo i.

IMG_2736

Jobetrotter og Grybetrotter byttet ut husvognen på Norsjø med husbåt i Amsterdam for en helg

Husbåtene het kort og godt The Guest Houseboat, og hadde fått strålende omtaler på booking.com. Etter noen mailer med en av husbåteierne Patricia i forkant, fikk vi brakt på det rene at husbåten lå på ett plan, men at det kunne være et noe høyt trinn inn dit, avhengig av om det var flo eller fjære.

IMG_2786

Det noe smale inngangspartiet til husbåten

Imidlertid kunne Patricia fortelle at de hadde hatt besøk av et ektepar hvor den ene satt i rullestol ved en tidligere anledning, og de hadde klart seg fint der. Så vi var ikke engstelige. Og det viste seg at vi gjorde rett i å ikke være det. Husbåten var riktignok noe trang å komme inn i, men fungerte helt greit for Grybetrotter.

IMG_2959

Den noe smale gangen kan by på utfordringer i forhold til å trille rundt med rullestol, men med Grybetrotters nette gåstol var det  problemfritt.

Med sin lille, smale gåstol var det ikke noe problem å gå rundt i båten, og gangen ledet inn til et gedigent og fancy innredet soverom med egen kjøkkenkrok.

IMG_2722

Jobetrotter er fornøyd med rommet sitt…

Utsikten ut fra soverommet var fantastisk, og åpnet du døra, kom du rett ut på plattingen som ledet direkte ut til kanalen og livet på vannet. For å komme så nær båtlivet som muig var det visst ikke så viktig at det ikke var noen form for rekkverk eller sikring rundt plattingen.

IMG_2686

Grybetrotter har satt seg til rette ved vannkanten

Til Tottistrotterne hadde vi booket en annen husbåt som skulle være større, men noe vanskeligere å komme inn i. Også det viste seg å være riktig. Denne båten hadde noen bratte trinn ned, og ville være vanskeligere å entre med rullestol. Standarden for øvrig var akkurat den samme som i Grybetrotter og Jobetrotters husbåt.

IMG_2672

Onkel og tante Tottistrotters husbåt lå tvers over kanalen for vår

I drosjen på vei fra flyplassen ringte vi Paul, den andre huseieren, slik vi hadde fått instrukser om på e-post. Paul ville møte oss utenfor husbåten til Grybetrotter og Jobetrotter når vi kom fram. Noe han også gjorde. Han presenterte seg, og fortalte at han var Patricias eksmann og at de til tross for sin eks-status sammen eide 12 (eller var det 15?) husbåter i samme strøk. Servicen for øvrig var upåklagelig. Han viste oss rundt i den fantastiske husbåten, pekte og forklarte og ga tips både om hvor vi burde spise og hva som lå i nærheten. Til slutt hintet han om at han hadde lagt igjen en flaske vin og to øl i kjøleskapet. I tillegg til hjemmelagde vaffelkjeks på bordet. I hvert fall smakte de hjemmelagd. Just help ourselves. Dette var inkludert selvfølgelig. Vi var jo i Amsterdam.

IMG_2718

Hjemmelagde cookies er servert

Vi var fornøyd, og overrakte våre 330 Euro (for to netter) direkte til Paul. På The Guest Houseboat må man nemlig betale kontant.

Deretter gikk turen videre til Tottistrotternes husbåt hvor samme seanse utspilte seg.

IMG_2673

Vi skimter Paul og Tottistrotterne i ivrig samtale i vinduet på Tottistrotternes husbåt.

2. Sørg for at husbåten ligger fem minutter unna verdens beste restaurantgate

– nærmere bestemt i Lindengracht. En av restaurantene der er italiensk og heter Il Fiore. Il Fiore egner seg fint til å server en bedre bursdagsmiddag til bursdagJobetrotter og reisefølget hans. Med dertil god vin. Il Fiore var like hyggelig både inne og ute, og da det ble for kaldt til å sitte ute etter at mørket falt på gikk vi inn for å spise dessert.

IMG_2710

Jobetrotter gafler fornøyd i seg lammesteken til middag

IMG_2712

Like fornøyd får han servert desserten

IMG_2717

…før han til slutt bobler over av lykke da han får servert Irish Coffee som avslutning på bursdagsfeiringen..

3. Opplev kanalene og stemningen til fots på jakt etter frokost en lørdag morgen.

– Men det var først etter en god natts søvn i husbåten. Fortsettelse følger i neste blogginnlegg…

Series NavigationHusbåthelgen i Amsterdam fortsetter >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *