Hvordan slå i hjel en helg i Budapest – en regntung søndag

Dette er innlegg 3 av totalt 3 i føljetongen Budapest 2015

IMG_4856

Budapest, Ungarn, søndag 22. november 2015

Etter lørdagens vellykkede tur rundt i Budapest var vi ikke like heldig med søndagen. I hvert fall ikke værmessig. Mens det på lørdag var oppholdsvær og temperaturer rundt 7 grader, hadde temperaturen sunket betraktelig dagen etter. Og med regnet rennende ned fra himmelen, ble det fort kaldt og fuktig. Da var det jo fryktelig passende at flyet vårt ikke gikk hjem før på kvelden. 

Slik tilbrakte vi en grå og våt søndag i Budapest:

IMG_4822

Det var en regntung søndag i Budapest. Her er vi kommet til en åpen plass i gamlebyen med Elisabethbroen i bakgrunnen.

  • Varm sjokolade i ly for regnet på Monk’s Bistrot
IMG_4826

Med det våte og fuktige været utenfor tok det ikke lang tid før vi søkte tilflukt på Monk’s Bistrot. Og hva var vel bedre enn en kopp varm, tjukk sjokolade til brunsj?

Vi var fortsatt temmelig mette etter helgens digre måltider, og den varme, fete, nydelige sjokoladen hjalp ikke akkurat på magevolumet. Derfor «nøyde» vi oss med oksehalesuppe og kremet kaninsuppe til brunsj hos Monk’s.

  • Julemarked i Budapest

Målet vårt for dagen var å gå til den kjente Hengebroen og over til Buda slott. Og på vår vei gjennom byen kom vi også over julemarkedet.

IMG_4828

Grybetrotter har ankommet årets julemarked i Budapest.

 

IMG_4829

I tillegg til å få kjøpt masse nips man ikke trenger, var det også mange koselige kafeer og matboder på julemarkedet. Ved første øyekast så det ikke ut til å være særlig rullestolvennlig, da vi kun så trapper opp til hovedkafeen. – Jaja, det er kanskje like greit, etter som vi er stappmette likevel, tenkte Grybetrotter.

IMG_4832

Men heldigvis – det var en rampe opp til kafeene også på julemarkedet i Budapest. Vi satte oss imidlertid ikke ned på benkene. Vi hadde jo ikke behov for mat akkurat…

IMG_4834

Det regnet og regnet denne søndagen, og godt å ha en paraply å gjemme seg under. Her nærmer vi oss Hengebroen og Buda slott.

IMG_4840

Utsikt til Buda slott

  • Hengebroen

IMG_4855

Hengebroen i Budapest er mest kjent for å være den første broa som bandt Buda og Pest sammen. Kjært barn har mange navn, og i følge internett går den også under navnet Kjedebroen.

IMG_4842

Endelig kom Grybetrotter til Hengebroen. Hun er som kjent ikke så godt oppdatert på geografi, og trodde egentlig hun gikk over Hengebroen da hun var på Frihetsbroen dagen før..

  • Taubanen opp til Buda Slott

Denne søndagen fikk Grybetrotter oppleve hvor våt det egentlig går an å bli av å sitte med paraply i manuell rullestol mens det er søkkvått på bakken. Med andre ord er ikke regn og manuell rullestol noen god kombinasjon, etter som alt vannet bare sirklet seg opp i hjulene og gjorde både lårene og jakka hennes temmelig klissvått. Og da vi gikk over Hengebroen, begynte både rullestolen og det berømte begeret å bli fullt. Grybetrotter frøs seg over broen, mens hun mentalt kjempet en potensiell forkjølelse unna (og vant, for hun ble heldigvis ikke forkjøla i ettertid). Fristelsen til  å snu var stor. Men så fikk vi øye på taubanen opp til Buda slott. Der var det i hvert fall tørt, tenkte Grybetrotter tørt. Og dermed ville vi prøve den.

IMG_4848

Det var ingen kø foran taubanen denne søndagen, og vips så var vi inni den klare for avgang.Grybetrotter hadde riktignok ikke mye utsikt utover da, etter som vinduene var satt plassert høyt oppe i vogna.

IMG_4850

Men det var egentlig ikke superbra utsikt heller. Med regnet trommende på vinduet, var dette det beste Jobetrotter klarte å knipse av utsikten mens taubanen steg oppover.

 

IMG_4860

Og så langt kom vi. Cirka 50 meter etter utgangen fra taubanen sa det stopp. Her var både brosteinen og trappene mange. Og Grybetrotters rullestol var for alvor så søkk våt at vi ikke orket å gå rundt for å finne veien utenom trappene.

Så etter å ha sett utsikten, tok vi taubanen ned igjen, og gikk tilbake til hotellet der vi varmet oss i lobbyen før middag og avreise tilbake til enda kaldere Norge. Men konklusjonen er at til tross for en noe kald og fuktig søndag, var det nok en gang en god ide å tilbringe helga i utlandet. Og både Grybetrotter og Jobetrotter var enige om at det var adskillig enklere å trille rullestol i de litt mer moderne gatene i Budapest enn det hadde vært i Prahas brosteinsbelagte gater.

 

Series Navigation<< Hvordan slå i hjel en helg i Budapest – gjensyn med Grybetrotters første internettkompis og spatid på Gellért

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *