Det beste fra Dubai; Verdt å oppleve

Dette er innlegg 2 av totalt 2 i føljetongen Dubai 2016

2016-12-12-14-42-10

Dubai, De forente arabiske emirater, 10-17. desember 2016

– Det er sommer, sol og varme. Og fantastisk utsikt. Nå er sannelig livet verdt å leve, utbrøt Grybetrotter mens hun speidet utover mot fontenene på restauranten hun satt på. I samme øyeblikk feide et vindkast nesten en diger parasoll over henne mens kelnerne spratt opp i panikk. Og slik opplevde hun sin beste nær døden-opplevelse i Dubai mandag 12. desember. 

2016-12-12-13-31-54

Med utsikt til de berømte fontenene med Souk Al Bahar i bakgrunnen opplevde Grybetrotter sin beste nær-døden opplevelse i Dubai.

Her er mer av det beste fra Dubai:

Beste fremkomstmiddel

Det er store avstander i Dubai og umulig å gå til alle attraksjonene vi ville se i løpet av den tiden vi var der. Det var billig å ta drosje, men Grybetrotter hadde hørt mye bra om t-banen i byen.

2016-12-12-12-12-17

Grybetrotter var veldig begeistret for å ta metroen i Dubai. Her skal hun prøve den for forste gang mandag 12. desember. Med kun en hovedlinje til alle de store attraksjonene (det var også en linje nummer to for å komme nærmere Burj al Arab), var det enkelt å orientere seg med kollektivtransport.

Alle banene hadde egne innganger til vogner med rullestolplass, og minimalt med glippe mellom t-banen og perrongen. Med andre ord en drøm i forhold til t-banen i Oslo.

Beste lunsjutsikt

Til tross for parasollens mislykkede forsøk på å blåse i hodet på Grybetrotter, var lunsjen ved verdens største dansende fonter og Souk Al Bahar den nest beste av lunsjene på ferien (hva som var den beste kan du lese om lenger ned i artikkelen). På restauranten med panoramautsikt til fontenen var vi i tillegg godt plassert mellom Souken, Dubai Mall og verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Og til alt hell kom vi akkurat i det Dubai-fontenen begynte showet sitt med musikk og dans.

2016-12-12-13-57-08

Mandag 12. desember: Både Steinartrotter og Grybetrotter var godt fornøyd med maten på den arabiske restauranten hvis navn nå er glemt.

2016-12-12-17-08-26

Vi avla senere på ettermiddagen også Souk Al Bahar et besøk. Alt var nytt og tilgjengelig med ramper der det var behov for det…

Beste panoramautsikt

2016-12-12-14-39-29

Den fra verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, mandag 12. desember. Den er svært populær blant turister. Vi hadde forhåndsbestilt billettene et par uker i forveien, etter å ha fått tips om at det kan være lurt å gjøre. Det kan også være lurt å gå inn i Dubai Mall for å finne inngangen. Det gjorde ikke vi. Vi syntes det var en god ide å gå rundt utendørs, humpe  opp noen trapper, for så å finne ut at inngangen vi trodde var til Burj Khalifa isteden var til det ultrasnobbete Armani hotell. Der var det inngang forbudt hvis du ikke var gjest, og isteden fikk vi beskjed om å gå inn fra Dubai Mall. Som selvfølgelig lå i motsatt retning av der vi kom fra. Vår idè var altså ikke så lur, og langt mer tungvint enn om vi hadde gått tilbake til Dubai Mall fra lunsjrestauranten vår. Men etter å ha møtt flere forvirrede turister på vei til samme sted, fant vi fram til slutt og fikk komme inn til tross for at vi kom et kvarter senere enn det som sto på  billetten (billettene bestilles nemlig til et valgt klokkeslett).

2016-12-12-15-28-51

Grybetrotter var særlig fornøyd med at Burj Khalifa hadde store, lange vinduer, slik at det faktisk var mulig for henne å se utsikten uten å måtte strekke seg milevis opp.

Og fra verdens høyeste bygning kunne vi speide ned på fontenene og utover hele Dubai. Vi var riktignok ikke helt på toppen. Det var mulig å kjøpe billetter så langt opp som til 148. etasje, men prisen dit var omtrent like høy som bygningen. Vi nøyde oss derfor med å se byen fra de to andre etasjene der det var mulig, nemlig 124. og 125. etasje.

På bildet til venstre stirrer vi ned på fontenene og Souk Al Bahar.

Beste innendørs skøytebane

2016-12-12-13-04-53

Den i Dubai Mall. Riktignok var både Grybetrotter og Steinartrotter enige om at den innendørs ishallen i Busan i Sør-Korea var bedre… – Du vet du har begynt å bli litt reiseblasert når du ikke blir så imponert av en diger ishall i verdens største kjøpesenter fordi du har sett en bedre i en annen del av verden, humret Grybetrotter fornøyd for seg selv.

Beste innendørs fossefall

2016-12-12-13-11-34

Ingen kjøpesentre i Dubai med respekt for seg selv lar være å dekorere veggene med digre fossefall. Her er en av dem i Dubai Mall.

Beste originale bygning

2016-12-14-14-55-09-1

Burj al Arab i Dubai. For innbyggerne i Dubai og andre turister er det mest kjent som et rikmannshotell, der du må betale minst 1500 kroner for å få lov til å komme inn og drikke en kopp te. Grybetrotter  derimot forbinder det mest som originalen til en annen bygning i hennes norske favorittby Molde.

rica-seilet-hotel

For etter at Burj al Arab ble bygget i 1999, tok det bare tre år før Molde hadde fått sitt eget ikke så beskjedne seil på havet….Riktignok ikke med like stive priser som det i Dubai. For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at bildet av Seilet i Molde er stjålet fra det store internettet, da Grybetrotter ikke gadd å lete gjennom sine egne bilder for å finne et (til tross for at hun har vært der mange ganger).

2016-12-14-17-02-27

Med de stive prisene lot vi være å stikke hodet inn i Burj al Arab, og kom derfor ikke lenger enn hit da vi gikk for å se på bygningen den 14. desember.

Beste utsiktspunkt til Burj al Arab

2016-12-14-16-37-02

14. desember: Burj al Arab kunne også skimtes fra Souk Madinat,

2016-12-14-14-58-19

Souk Madinat regnes som et moderne markedsområde, der du kan finne både tradisjonelle arabiske varer og moderne merkeklær. Grybetrotter fant ingen av delene, etter som hun som regel ikke har shoppingdilla. Likevel likte hun markedshallen godt – særlig etter at vi etter hvert fant ut at det var heis og ramper her også – de var bare godt gjemt.

14. desember: Med fantastisk utsikt i eventyraktige omgivelser, inntok vi dagens lunsj på restauranten Times of Arabia. Selv om de arabiske smårettene smakte skuffende og ikke var på billigsalg, var det verdt opplevelsen.

Beste gamleby

2016-12-15-15-22-26

Bydelen Deira i Dubai er Dubais eldste område og kalles ofte for gamlebyen. Bydelen ble avlagt et besøk 15. desember. Grybetrotter var på forhånd litt spent på å dra dit. I og med at det var gamlebyen, hadde hun hørt at det kunne være lurt å kle på seg ordentlig klær der, og hun lurte på hvor innpakket man egentlig måtte være. I tillegg var hun spent på hvor mye hun måtte humpe rundt på brostein og gamle heller. I Deira yret det imidlertid av liv, og selv om hun plutselig sto ovenfor en dame som ikke bare hadde niqab, men like gjerne fant det for godt å dekke til øynene også, var det mange turister som hadde tatt turen dit.  I tillegg kom det som en positiv overraskelse at den humpete brosteinen totalt uteble. Bakken både i og utenfor gamlebyen var dekt med moderne heller som ikke humpet i det hele tatt.

I Deira ligger det flere gamle, tradisjonelle markeder. På bildet til venstre har Grybetrotter kjøpt krydder på kryddermarkedet. På bildet til høyre har Grybetrotter studert mye stygt gull på gullmarkedet.

Etter turen på markedene, gikk vi langs idylliske Deira-elva, der flere turistbåter sto lina opp. Grybetrotter koste seg blant annet med kokosnøttdrikk på en kafe på veien. Rundt oss lastet lastet mannskapet på handelsbåtene av varer som skulle selges videre til butikkene. Gåturen vår gikk helt ned til sentrum.

Beste lunsj

Vi hadde mange bra lunsjer i Dubai, og kanskje var lunsjene enda bedre enn middagene. Den aller beste lunsjen fant vi imidlertid på et gatekjøkken utenfor det berømte Atlantis hotell på den kunstige øya Palmen. Dit tok vi oss en tur på feriens siste dag 16. desember.

Grybetrotter elsket i hvert fall bifftacoen med mangosalsa, sammen med agurk- og mintjuicen sin. Bak oss ruvet gigantiske Atlantis. Foran oss kunne vi se utover det store havet.

 

 

2016-12-16-14-30-59

Grybetrotter og Steinartrotter foran Atlantis hotell på Palmen.

Det var ikke lenge vi var på øya, etter som det ikke var så alt for mye å se. For å spare tid, tok vi denne gangen drosje ut, og hadde ikke egentlig noen annen plan enn å sette oss inn i en drosje hjem igjen også. Derfor kunne det ikke blitt mer perfekt at akkurat i det vi var lei og ville hjem, så seilte det frem en rullestoldrosje med rullestolrampe som tilfeldigvis var ledig….

Det beste å bli minnet om at man ikke savner…

Grybetrotter hater som kjent snø. I Dubai er det motsatt. Her drømmer de om snø, og kan tydeligvis ikke få nok. Kunstige snømenn, igloer og alt annet som måtte minne om hvit kulde er satt opp over alt hvor de finner det for godt.

Og hva er vel mer naturlig enn å ha en kunstig innendørs skibakke med skiheis og det hele?

2016-12-14-17-51-39

Den kunstige skibakken i Dubai ligger i Mall of the Emirates, og vi gikk selvfølgelig innom for å få et glimt av den 14. desember. Skibakken ble imidlertid kun skimtet gjennom et vindu langt unna, derav dårlig bilde. Men snøbakker og kulde har vi nok av i Norge, og Grybetrotter hadde ikke noe behov for å gå inn for å ta bakken i nærmere øyesyn.

Heldigvis for Grybetrotter har snøen latt vente på seg etter at vi kom hjem fra årets nest siste reise, og vi fikk en grønn jul helt i tråd med hennes ønsker. Og ja, du leste riktig. Dette var årets nest siste reise. Årets siste reise starter i dag, og nyttårsaften skal i år feires i Roma. Hvordan det går kan du lese om i neste blogginnlegg….

 

Series Navigation<< Det beste fra Dubai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *