Kongen av Mallorca

Dette er innlegg 3 av totalt 3 i føljetongen Mallorca 2013

IMG_4087

Palma de Mallorca, 19. og 20. oktober 2013

Selv om fredagskvelden varte lenge, sto vi tidligere opp på lørdag. Første post på programmet denne dagen var 

Kulturelle innslag

 La Seu-katedralen og Palau de l’Almudaina

Disse to severdighetene er listet opp som topp 1 og 2 i Grys topp 10-bok over Mallorca (og da i Palma). Severdighetene ligger praktisk nok rett ved siden av hverandre.

IMG_4022

Pappatrotter, Grybetrotter og Jobetrotter står midt mellom La Seu og Palau de l’Almudaina

Katedral La Seu

IMG_3930

Denne katedralen er et landemerke i Palma, og er også byens største turistattraksjonen. Katedralen var derfor verdt å avlegge ett besøk.

IMG_4025

Tavle med oversikt over alle helgener – også med plass til fremtidige helgener.

Bortsett fra et digert trinn inn, var resten av katedralen veldig rullestolvennlig, med heiser og ramper både her og der. Lite skjønte vi da hvorfor de ikke hadde fjernet den store kanten inn til billettkontoret. Kanskje går det an å be om å få gå inn fra utgangen, for trinnet ved utgangen var mye mindre og langt mer overkommelig.

IMG_4032

Jobetrotter i La Seu

IMG_4031

Grybetrotter i La Seu

Palau de l’Almudaina

IMG_4057

Grybetrotter på gårdsplassen i Palau de l’Amudaina – med La Seu ragende i bakgrunnen

Dette slottet var tidligere en islamsk festning. På 1300-tallet ble det omgjort til et kongelig palass for monarkene på Mallorca, og i dag brukes bygningen som hovedkvarter for militære og rådgivende myndigheter, samt som kongebolig og museum. Museumsdelen var over to etasjer, og vi gikk gjennom utallige rom, både møblerte og umøblerte.

IMG_4051

Rom på rom…

Grybetrotter syntes det minnet veldig om bygningene vi var inne i da vi besøkte Marrakesh. Jobetrotter på sin side koste seg stort over å ha sett kontoret til Kongen av Mallorca. Han mente at uttrykket Kongen av Mallorca passet særdeles godt på sydentur, og han var raus med bruken av uttrykket gjennom resten av dagen…

IMG_4055

Vi er på terrassen til palasset

IMG_4054

Her kan Kongen av Mallorca se ned på folket

Gjensyn med Plaza Mayor og La Ramblas

IMG_4059

Vi er på vei inn i Palmas Plaza Mayor

IMG_4060

Både Grybetrotter og Jobetrotter har vært i Madrid før, og da selvsagt også på Plaza Mayor. Palmas versjon av Plaza Mayor var ikke like imponerende. Tvert i mot var den såpass skuffende at vi ikke ble lenger enn til at vi fikk knipset dette bildet.

IMG_4068

Heller ikke Palmas Las Rambla kunne måle seg med Barcelona sin. Men det var absolutt nødvendig å ha vært der…

Tapaslunsj og sjampanjesus

Etter våre kulturelle innslag med påfølgende byvandring var det tid for lørdagens lunsj. Vi valgte oss en sjarmerende restaurant midt i gamlebyens trange gater. Restauranten het Mai-Lin og reklamerte med to glass vin og vårrull med and for 10 Euro. Jobetrotter og Grybetrotter lot seg friste av reklamen. I tillegg bestilte vi innbakt camembert med bringebærsyltetøy. Alt smakte fantastisk.

IMG_4065

Jobetrotter koser seg hos Mai-Lin

Våre kafebesøk var imidlertid ikke over med dette. Steinartrotter var fortsatt sulten, og Jobetrotter bestemte at vi nå skulle gå for sjampanje resten av dagen. Og slik ble det. I hvert fall ble det nok cava. På neste kafe – også det en av de veldig sjarmerende restaurantene bare et steinkast fra hotellet, bestilte Steinartrotter en tørr innbakt kylling uten et spor av saus, mens Jobetrotter fikk brakt inn en bøtte med cava. Det er nok ikke vanskelig å gjette hva som smakte best..

IMG_4073

Grybetrotter og Jobetrotter skåler i Cava

Vi fortsatte cavaeventyret vårt ved bassengkanten på hotellet senere på ettermiddagen.

Avslutningsmiddag på Restaurant Gaudeix

Skal du ha en knall avslutningsmiddag på en veldig fin langhelg  anbefales det å ta turen til restauranten Gaudeix. Restauranten ligger i gamlebyen, bare noen hundre meter nedi veien fra Hotel Saratoga. Om du ikke ser restauranten med en gang, kan du ikke unngå å se det lite diskret skiltet med bokstavene «SILENCI!!!» til nærmeste nabo over.

Bordet var forhåndsbestilt. Vi hadde som nevnt i forrige blogginnlegg forsøkt å få plass der kvelden før, men skjønte da at man faktisk må forhåndsbestille for å ha håp om å få noe bord. Og vi skjønner hvorfor.

Restaurantens meny var håndskrevet på menyskiltet utenfor, og til og med vinmenyen var håndskrevet på en diger flaske vin.

IMG_4110

Vinmenyen var håndskrevet…

Restauranten hadde ingen menyer i papirform tilgjengelig.

IMG_4114

Jobetrotter studerer menyen

Det var flere originale tapasretter å velge i, alt hjemmelaget og alt smakte fortreffelig.

IMG_4118

Middag på Gaudeix var et bra valg for et restauranbesøk på en helt vanlig lørdag

Starstruck – or not…?

Søndag morgen var det klart for maratonløp i Palma. Flere nordmenn var også klare for start, deriblant en vi trodde var Tshawe i Madcon. Med seg hadde han et lite harem av kvinnelige, blonde personlige trenere. De hadde forberedt seg stort på samme hotell som oss i helga. Vi har ved å se på resultatlista fra løpet imidlertid ikke helt klart å få bekreftet at det faktisk var han, så enten var det noen andre som hadde kjendislooken, eller så var Tshawe og haremet der som underholdning.

Selv var vi klare for hjemreise. Til tross for stengte veier på grunn av løpet, klarte drosjene å snirkle seg rundt og kjøre noen omveier, og vi rakk flyet til Norwegian bedre enn Norwegian selv gjorde. Etter en halvtimes forsinkelse lettet flyet, vi tok farvel med syden og møtte iskalde Norge igjen. Og fra 30 grader i syden var det rett hjem for å skifte til vinterdekk på bilen..

Mallorca var en super storby å tilbringe en langhelg i, og Jobetrotter hadde bare en klage etter ferien: Hvor var egentlig dette chartersydenlivet?

Series Navigation<< Feriesus og sommerdus på Mallorca

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.