Apartamentos Unisierra og Puerto de Malaga

Dette er innlegg 2 av totalt 3 i føljetongen Malaga 2014

IMG_0102

Malaga, 2. mars 2014

Da Grybetrotter skulle booke hotell i Malaga, oppdaget hun at det tydeligvis er leiligheter som er greia her. De første treffene som kom opp på booking.com var leiligheter i gamlebyen. Hun bestemte seg derfor for å prøve det, og valget falt på Apartamentos Unisierra, som oppga å være handicapvennlig og hadde heis. Hotellet hadde dessuten fått super kritikk, både i forhold til standard og beliggenhet. Valget var ikke feil, i hvert fall ikke når det gjaldt plassering. 

Apartamentos Unisierra

IMG_0132

Inngangen i Apartamentos Unisierra.

Etter å ha oppgitt at vi ville ankomme leiligheten etter midtnatt og at Grybetrotter har rullestol, fikk vi umiddelbart e-post fra hotellet om at sen ankomsttid ikke var noe problem. De bekreftet også at leiligheten var rullestolvennlig og at de blant annet har håndtak i dusjen. De ville imidlertid advare om at heisen var veldig liten, og at det ville være en fordel om rullestolen kunne klappes sammen i heisen. Det ville ikke være aktuelt for Grybetrotter å gå ut av rullestolen for å klappe den sammen, så hun spurte isteden om at de kunne ta mål av heisen. Det kunne de, og Grybetrotter fikk til svar at heisen var 90 x 73 cm. Hun konkluderte med at dette var stort (eller lite) nok til at hun ville få plass, og vi tok sjansen på at heisen passet til rullestolen. Det gikk akkurat, men heller ikke mer enn det..

IMG_0165

Heisen i Apartamentos Unisierra var ikke direkte stor. Den kunne ikke vært stort mindre før den heller ikke hadde fått plass til Grybetrotters lille rullestol. Med litt lirking både inn og ut av heisen, gikk det imidlertid akkurat på millimeteren.

Leiligheten ligger for øvrig i liten gate, helt fri for biler. Det er kun hundre meter å gå til nærmeste plass der man igjen kan få tak i taxi.

Leilighetskomplekset leide ut fire leiligheter, og hadde ingen resepsjon. Grybetrotter fikk derfor også oppgitt flere telefonnummer hun kunne sende melding til dersom flyet var forsinket. Det var det jo som kjent, og Grybetrotter hadde løpende kontakt med hun som hadde vakt den kvelden. Det var heldigvis ikke noe problem, og hun dukket opp blid og glad i to-tiden hun, og forklarte at hun bare hadde vært ute med venner mens hun ventet på oss.

Til alt hell hadde som nevnt heisen stoppet da vi endelig kom frem natt til 2. mars. Leiligheten vi hadde var heldigvis bare en etasje opp, så Grybetrotter ble båret opp denne første natta. Heldigvis ble heisen fikset veldig kjapt, og var i orden før vi skulle ut igjen dagen etter. Likevel – det første som møtte oss da vi åpnet heisdøra ut i første etasje var en kjempediger scooter som noen hadde plassert på den bittelille plassen foran heisen. Grybetrotter kom selvfølgelig ikke ut foran den, og mammatrotter måtte dra scooteren bort fra hjørnet og lenger ut i gangen. Etter dette så vi ikke mer til den scooteren….

IMG_0153

Det var ikke akkurat megastor plass for å komme seg inn i heisen heller. Grybetrotter ble derfor veldig forundret over at noen kunne finne på å plassere en kjempestor scooter i hjørnet rett foran heisdøra, slik at den sperra ekstra godt når noen skulle inn eller ut av heisen…. Noe som for øvrig bare føyde seg inn i rekken av komiske utfordringer vi møtte på vår vei til Malaga…

Leiligheten vi hadde leid, var for øvrig den største Grybetrotter hadde funnet. Med sine 90 kvadratmeter hadde den to soverom og to bad, samt stue og kjøkken. Den fungerte flott for Grybetrotters behov, og var helt trinnfri.

IMG_0127

Leiligheten hadde totalt fravær av dørterskler. Her et eksempel fra gangen inn til kjøkkenet.

Men dersom man har en litt større rullestol eller litt mer problemer med å gå rundt inne, så kan det nok være lurere å velge hotell. Badene var i minste laget til å snu rundt med rullestol.

IMG_0129

I mangel av bilde fra badet, er det her isteden et bilde fra et av soverommene.

Andre ting Grybetrotter likte ved leiligheten:

IMG_0126

Mange av vinduene kunne åpnes helt, og da åpenbarte det seg en liten miniveranda utenfor.

IMG_0166

Det var hyggelig å kunne lade opp med litt tapas i stua innimellom slagene. Legg spesielt merke til den nydelige kunsten på veggen i stua. Her den eksklusive bilderamma Ribba fra Ikea….For anledningen uten bilde i.

Andre høydepunkter fra Malaga

Vandring langs Puerto de Malaga på deilig glatte heller uten en eneste hump…

Kun noen få kvartaler unna leiligheten lå nyanlagte Puerto de Malaga. Dette var første stedet vi vandret til på vår første dag i Malaga.

IMG_0021

Her er Grybetrotter, Steinartrotter og Christian Radich (båten i bakgrunnen) på Puerto de Malaga. Promenaden strakte seg langs båthavna til stranda. Grybetrotter var strålende fornøyd med de nyanlagte marmorhellene som holdt seg like behagelige hele veien.

IMG_0038

Grybetrotter og Steinartrotten på promenaden

IMG_0028

Lunsj på Restaurant Kaleido langs Malaga Port. En restaurant med kjempegod feit varm sjokolade og bra utsikt.

IMG_0027

Og innimellom de fancy restaurantene på promenaden var det plutselig en og annen park…

IMG_0045

Malaga Port strekker seg helt til stranda. Her på vei mellom båthavna og stranda. Fortsatt godt kjøreforhold.

IMG_0051

Turen endte opp på stranda i Malaga. Også den anlagt med heller så langt ned som mulig. Dessverre var det ikke akkurat strandvær den dagen…

IMG_0116

Også middagen denne dagen ble tilbrakt på Puerto de Malaga – nærmere bestemt på Restaurant La Palmera. En gourmetrestaurant med veldig god mat til spanske priser 🙂

IMG_0174

Slik så Puerto de Malaga ut da det var sol. Vi gikk tilbake til havna et par dager etterpå da sola var kommet (og Christian Radich hadde forlatt havna). Men til tross for sola var det så mye vind at vi ikke orket å gå der stort lenge. Det var faktisk mer behagelig å gå i overskya, men vindstille vær.

Series Navigation<< Da Grybetrotter forsinket flyet til MalagaTre museer, en katedral og andre høydepunkter fra Malaga >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *