Wine and dine – og andre høydepunkter fra Tenerife del 2

Dette er innlegg 3 av totalt 3 i føljetongen Tenerife 2013

Da Grybetrotter var på tur uten Jobetrotter…

For del 1, se Wine and dine – og andre høydepunkter fra Tenerife

Tenerife, november 2013

87. 27.11.13 - Svart Paella til lunsj

Fra 23-30. november var Grybetrotter, mammatrotter og Steinartrotter på tur til Tenerife. Nærmere bestemt feriestedet Playa de las Amèricas. Eller var det Los Christianos? I følge Star Tour lå hotellet vårt i Playa de las Americas, men i virkeligheten var det nærmere Los Christianos. Det som var sikkert var at vårt tilholdssted på ferien Hotel Marylanza, ikke lå så veldig sentralt plassert i forhold til strandpromenaden. Likevel, etter 25 minutters gåtur var du der. Og da var det bare å fortsette å gå. På glatte, tilrettelagte strandpromenadeheller, gjennom palmehavene, forbi alle strendene og restaurantene kan du etter noen timers gåtur ende opp i den mer nyanlagte feriebyen Costa Adeje. Noe vi også gjorde. Dog oppdelt i to omganger.

27. Vi nærmer oss strandpromenaden

Grybetrotter og Steinartrotter første dagen av ferien – vi har gått og gått, og endelig ser vi strandpromenaden i sikte…

Høydepunkter langs strandpromenaden

29. Strandpromenaden begynner - Los Christianos

Få ting er mer avslappende enn å høre bølgene fra havet skvulpe mot land og palmene suse i en svale bris rundt deg mens du triller avgårde langs de godt tilgjengelige hellene på en strandpromenade. Vi fikk til en tur langs strandpromenaden de fleste av dagene i ferien.  To av dagene gikk vi direkte målrettet. Det var da vi skulle gå hele promenaden fra Los Christianos, via Playa de las Amèricas til Costa Adeje. Vi er usikre på hvor langt det faktisk er, men anslo det vel til å være ca en mil. Gåturen ble delt opp i to etapper, da vi etter hvert oppdaget at det ble litt for langt å gå hele veien på en ettermiddag. Mye av årsaken til det var også alle strandbarene og kafeene som lå langs promenaden og som det ofte ble fristende å ta en kaffepause på.

30. Gry og Steinar på strandpromenaden

Grybetrotter og Steinartrotter der strandpromenaden begynte – i Los Christianos

Grybetrotter likte spesielt:

– At det var skiltet til tilrettelagte strender over alt

54. Playa accessible-skilt

– At strendene faktisk var tilrettelagt de fleste steder, med rampe ned til stranda.

37. Handicapvennlig ned til Playa de Los Christianos

Grybetrotter på den handicapvennlige nedgagnen til Playa de Los Christianos – en av mange rullestoltilgjengelige strender langs strandpromenaden

– Å spise menu del dia (dagens tre-retters) til lunsj langs strandpromenaden

32. Det skåles i øl

Menu del dia langs strandpromenaden – med noe godt i glasset til selvfølgelig….

– At vi spiste verdens beste reker i hvitløk med hvitløksbrød på første og beste restaurant langs strandpromenaden første dagen.

31. Steinar klar for lunsj

Steinartrotter er klar for lunsj langs strandpromenaden

– At det var mange stilige strandbarer å sette seg ned å hvile på underveis..

48. Steinar ved en beachbar på Playa Caltillas

Steinartrotter på beachbar på Playa Caltillas

– At det var tilrettelagte heller og nedsenkede fortsauskanter stort sett over alt

70. Playa la Pinta

Vi passerer Playa la Pinta på vår vei langs promenaden

– Å få et gjensyn med Playa Fanabè og hotellet vi hadde familieferie på i 2004

73. Sunwing resort - hotellet vi bodde på i 2004

Grybetrotter og Steinartrotter utenfor Sunwing resort – hotellet ved Playa Fanabè som vi bodde på i 2004.

– De digre hotellpalassene langs Costa Adeje

78. Gry og Steinar - Costa Adeje

Grybetrotter og Steinartrotter på Costa Adeje

– Utsikten over Tenerife fra Costa Adeje

75. Utsiktsbilde Tenerife

Utsiktsbilde over Tenerife fra Costa Adeje

– Å avslutte gåturen til Costa Adeje med middag på en fancy gourmetrestaurant hvis navn er glemt. Navnet er heller ikke så viktig, da maten smakte dårligere enn den så ut. Det var mer konseptet Grybetrotter likte.

83. Vin på gourmetrestaurant

Vinen på gourmetrestauranten ble behørig skjenket over i karaffel. Vinen var for øvirg veldig god og var i motsetning til maten verdt prisen.

84. Kalvestek med grønnssaksspaghetti og kakaosaus

Denne kalvesteken med kakaosaus og «grønnssakspaghetti» er et eksempel på at utseendet ikke er det viktigste her i verden. Veldig stilig dandert, og helt smakløs.

86. Gourmetdessert

Gourmetdesserten smakte imidlertid mer som den skulle – altså godt..

Grybetrotter likte ikke: 

– Vinen Robinson på restauranten med samme navn.

56. Husets vin på Robinson

Styr unna husets vin på Restaurant Robinson – vinen du ikke ville drukket selv om du var strandet på en øde øy og ikke hadde andre alternativer.

– At hellene langs den nybygde delen fra Playa Fanabè mot Costa Adeje var mer humpete og mindre tilgjengelig enn strandpromenaden på den gamle delen.

74. Videre mot Costa Adeje

Vi er på vei mot Costa Adeje

– At vi ble avbrutt av trapper og måtte ta en heis ned til resten av strandpromenaden da vi gikk litt feil mellom Playa de las Amèricas og Playa Fanabè. Det tok ca et kvarter og flere bomturer fra vi trykket på heisknappen første gang til vi kunne gå videre. Årsaken til det var en bitteliten heis stappfull av late, gående turister i badehåndklær som bare nektet å gjøre antydning til at de kunne overlate heisen til Grybetrotter og gå de tre trappene det var ned på sine egne ben. Det kan også tilføyes at heisen av grunner vi ikke forsto kun stoppet på vei nedover og ikke oppover.

70. Utsikt fra heis vi måtte ta ned på promenaden igjen

Utsikten fra heisen ned til strandpromenaden, der alle de gående bare elsket å ta heisen

– Innkasterdama i leopardbukse som satte seg på en benk og glodde på oss da vi satt på en strandbar på en av gåpausene våre. Grybetrotter liker generelt ikke innkastere, og unngår selvfølgelig restauranter som opererer med slikt (dog er dette vanskelig i Syden). Dessverre oppdaget vi ikke leoparddama før vi hadde satt oss.

71. Innkasterdama på beachbaren

Når man glor må man regne med å bli avbildet……..

– At lysene på de offentlige doene alltid skrudde seg av automatisk etter 15 sekunder. Noe som gjorde at Grybetrotter ble god til å gå på do i blinde…

Maten og vinen

Til en forandring fra tidligere sydenferier, fikk vi denne gangen stort sett god mat. Imidlertid selvfølgelig med noen unntak. Vi lærte oss etter vinfiaskoen Robinson å ikke be om husets vin, noe som resulterte i stort sett god vin resten av ferien.

Topp 3 restauranter på Tenerife:

1. Plass: Restaurant Habibi

Restauranten var libanesisk, og lå ca 10 minutters gange fra hotellet vårt.

Årsak til 1. plass: Fantatisk god mat og matchende vin, veldig fin takterrasse med god stemning og god service.

IMG_4516

Den libanesiske restauranten Habibi var en klar vinner blant restaurantene på Tenerife denne gangen

2. plass: Restaurant Paurus Argentinian Steakhouse – ligger langs strandpromenaden på Los Christianos

92. Baren i Paurus

Årsak: Her spiste vi to måltider – både middag en dag og lunsj en annen dag. Og både kjøttet vi spiste til middag og tapasen vi fikk til lunsj var knallgodt. Også her var servicen god. Dessuten var det stilig lokaler inne.

89. Middag på Paurus argentinsk steak house

Middag på Paurus argentiske biffhus

Grybetrotter ble gjenkjent av servitøren, som spurte om hun hadde vært på ferie her tidligere. Noe som jo for så vidt er riktig, men Grybetrotter var skeptisk. Hun forklarte servitøren at hun aldri hadde vært på denne restauranten før. Servitøren fortalte da at hun hadde jobbet på en annen restaurant hvor hun kjente igjen Grybetrotter fra, og at det var noen år siden. Joda, Grybetrotter nikket og sa at det kunne stemme, hun var på  Tenerife sist for fire år siden. Og de ble begge enige om at servitøren hadde sett Grybetrotter før.

I sitt stille sinn er Grybetrotter imidlertid fortsatt tvilende. Som rullestolbruker blir hun ofte tatt for å være en annen rullestolbruker. Alle rullestolbrukere er jo sååååååå like………..

93. Klarer de å knekke koden på Paurus

På den argentiske restauranten hadde de i hvert fall knekt vinkoden

3. plass: Piazza del Lago Pizzeria, Santa Cruz 

28. Piazza del Lago Pizzeria

30. Lunsj på Plaza de la Candelaria

Utsikt fra Piazza del Lago, Pizzeria i Santa Cruz

Årsak: God Menu del Dia og fantastisk utsikt mot Plaza la Candelaria. Flere bilder fra Santa Cruz kan du lese i blogginnlegget «en dag i Santa Cruz.»

Styr unna denne restauranten:

IMG_4535

Der serverer de sånn mat:

IMG_4532

Spaghettien som ble servert på restauranten siste kvelden så ut som om den var tatt rett ut av en boks, og smakte deretter. Anbefales derfor ikke.

Til tross for at Grybetrotter fikk halv posjon, var det bare et par biter som gikk ned. Maten var så dårlig at den ikke var verdt å stappe i seg.

Feriens bok: «The Thread» av Victoria Hislop

IMG_4521

Feriens bok var «The Thread» (Tråden) av Victoria Hislop. Lest med kindles e-bok selvfølgelig. Praktisk og enkelt å ha med seg.

Feriens selfie

IMG_4520

Selfie av en som aldri har føda barn tatt i en lite øyeblikks irritasjon over den fjollete «Fotballfrue»-debatten som pågikk i Norge på den tiden…

Series Navigation<< Wine and dine – og andre høydepunkter fra Tenerife

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *