What to do en helt ualminnelig regnværsdag i Rio

Dette er innlegg 7 av totalt 14 i føljetongen Brasil 2012/2013

Fredag 4. januar. Det høljregnet for andre dag på rad. Vi så oss derfor nødt til å legge opp følgende program for dagen:

* Frokost: Champagne og espresso

Sted: Rom 204, Royal Rio Palace hotel

362. Champagnefrokost på rom 204

* Lunsj: Moderne kunst

Sted: Museu de Arte Moderna (MAM)

366. Håndkunst

Grybetrotter på museum for moderne kunst

* Middag:

Forrett: Sushi

378. Jo har sushi til forrett

Hovedrett: Kyllinghjerte

381. Kyllinghjerte

Jobetrotter forsyner seg med kyllinghjerte

Sted: Restaurant Pocâo

Dessert: Caprinha

Sted: Copacabana beach

Om restaurant Pocâo:

Restuarant Pocâo er et brasiliansk steakhouse, med utsikt til Sukkertoppen. Det lå ca 3 km fra det moderne kunstmuseet, og var en fin og våt gåtur under paraplyene våre. På restauranten betalte du en fast pris (ca 105 brasilianske real, eller ca 270 NOK),  og da kom det kelnere med ulike kjøttyper de serverte ved bordene. Dette gjorde de helt til du hadde forspist deg og måtte bråstoppe. På bordet kom det også ris, pommes frites, løkringer og stekt banan. Annet tilbehør som salat og sushi kunne du ta fra buffeen ved siden av. Kjøttet smakte himmelsk, og blant kjøttypene fikk vi altså også smake på kyllinghjerte. For øvrig ble Ingunn og Grybetrotter regnet som halve personer, fordi «vi spiste så lite», og dermed fikk fire personer spise til prisen av tre.

383. På forsiden av restauranten

Utenfor restaurant Pocao

Andre brasilianske steakhouse vi har besøkt i løpet av oppholdet i Rio de Janeiro: Restaurant Marius

Restaurant Marius ligger på Leme, i enden av Coapcabana. Det er samme konsept som Restaurant Pocâo, dog hakket mer turistifisert og med mye mer dilldallpynt. Prisen var dyrere (ca 125 brasilianske real, eller 375 NOK) , men kjøttet var omtrent like godt.

Restaurant Pocâo vinner imidlertid både på pris, stil og det faktum at de hadde flere kjøttyper å velge blant. I tillegg hadde de sånne festlige brikker hvor det på den ene siden sto «ja takk» og på den andre siden sto «nei takk». Brikkene kunne du snu alt etter som du ville ha mer kjøtt eller ha en pause i spisingen.

376. Porcâo - sim375. Porcâo - nao

Konklusjon for dagen: Til tross for regnet (noe Grybetrotter og Jobetrotter for øvrig er vant til på ferie) ble det en veldig bra siste dag med Ingunn og Steinar, og avslutning på Rio-oppholdet vårt. Steinar og Ingunn satte kursen tilbake til Norge dagen etter, mens Grybetrotter og Jobetrotter tok fatt på det andre kapittelet i Brasil-ferien- nemlig reisen til Saô Paulo.

Series Navigation<< Downtown Rio de JaneiroFra beachen til storbyen >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.