Condado – San Juans Miami Beach

Dette er innlegg 4 av totalt 9 i føljetongen Puerto Rico 2016

IMG_5807Puerto Rico, søndag 7. februar 2016

2016-02-06 11.01.05

Grybetrotter tilbringer nok en dag ved bassengkanten søndag 7. februar. Her tar hun en velfortjent drikkepause fra bloggingen i sola.

Klokka 16.15 hver søndag i vintersesongen 2016 lander Norwegians dreamliner på Luis Muñoz Marín internasjonale flyplass i San Juans hovedstad Puerto Rico. Kl 18.15 samme dag returnerer flyet tilbake til Oslo. Vi skulle heldigvis ikke med returflyet denne søndagen. Likevel var vi på vei til flyplassen. Der skulle vi nemlig plukke opp en passasjer fra Norge. På flyet satt Grybetrotters bror Steinartrotter, klar for en ukes ferie med oss.

IMG_5771

Direkte fra Oslo: Steinartrotter ankommer San Juan, Puerto Rico. Legg også merke til fotografen i sidespeilet på bilen. Sånn ser hun tydeligvis ut når hun avfotograferer broren sin på flyplassen…

Condado, San Juan

– Da reiser vi videre til Cortado, erklært Grybetrotter da Steinartrotter hadde satt seg inn i bilen og fått velkomstølen sin hånda. Det hun egentlig mente var Condado. Hun hadde imidlertid lagt seg til en (u)vane med å feilaktig omtale Condado som den spanske kaffen cortado.

IMG_5773

På denne parkeringsplassen i Condado var det trangt om plassen. Jobetrotter fikk imidlertid lirket droget av en bil vi har inn på en av de trange plassene.

Condado er en bydel i San Juan, som omtales som den mest pulserende og moderne bydelen i byen, med en strandlinje full av lukshushoteller og bra restauranter. Jobetrotter omtalte den tidligere som San Juans Aker Brygge. Vi syntes det passet bra å ta med Steinartrotter på middag på Aker Brygge på hans første kveld i karibia.

IMG_5774

I Condado var det helt USA-tilgjengelig med rette, marmorhellete fortau som var en drøm å trille på, og med fine nedsenkede fortauskanter.

IMG_5777

I Condado florerer det også av digre luksushotell. Her er vi innom ett av dem. Også det supertilgjengelig og med kule ledlys i taket. Hva det het fikk vi imidlertid egentlig aldri tak på, annet enn at det også tilhørte et like digert casino ved siden av.

Grybetrotter syntes Condado minnet mer om Miami Beach enn Aker Brygge egentlig. En litt roligere versjon av Miami Beach faktisk.

Med andre ord – dersom du vil ha det helt USA-tilgjengelig i Puerto Rico med enkle trilleforhold for rullestoler, er Condado stedet å reise til.

IMG_5780

Også strandpromenaden var supertilgjengelig, og de glatte marmorflisene fortsatte bortover.

IMG_5779

Bak oss ruver det store lukshushotellet vi tidligere var inne i.

IMG_5782

Ved strandpromenaden møtte vi også igjen Marentrotter og Fredriktrotter, som hadde tatt drosje inn til Condado tidligere på dagen.

IMG_5786

Jobetrotter og Grybetrotter koser seg langs strandpromenaden i solnedgangen.

IMG_5790

I Condado var det også en del kule Art Deco-bygninger som minner om nettopp den byen som står listet opp på denne bygningen, nemlig Miami.

IMG_5791

Condado ender ved denne broa, ved Hilton hotel. Det går for øvrig fint an å gå over broa og utforske mer av byen på den andre siden. Noe vi ikke gjorde nå som mørket senket seg.

IMG_5793

Ved broa var det også en lekeplass for voksne, et såkalt utendørs treningsstudio. Jobetrotter syns det var gøy å svinge på det veldig lette rattet.

IMG_5809

Vi avsluttet kvelden med god middag på en av uterestaurantene med det karibiskklingende navnet Waikiki, som lå langs stranda. Litt dumt var det riktignok at det på akkurat denne restauranten var høye hvite murer som sperret utsikten for Grybetrotter mot havet. Men vi hadde det fint likevel, og Grybetrotter hadde bra utsikt mot resten av reisefølget.

Series Navigation<< Roadtrip i Puerto RicoBacardi til frokost, gamlebyen til lunsj >>

One thought on “Condado – San Juans Miami Beach

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *