Grybetrotter på bytur – del 2

Dette er innlegg 13 av totalt 14 i føljetongen Brasil 2012/2013

Onsdag 8. januar fortsatte med ny tur til sentrum. Været var blitt litt gråere, og nærmere 20 grader enn 30, derfor ble det ikke noe morgenbad i bassenget den dagen (ei heller resten av ferien dessverre). Vi var heller ikke like heldige med timingen på bussen til byen den dagen, og måtte vente i hele 10 minutter istedenfor 2.

Continue reading

Parque Ibarapuera og Bourbon Street Music Club

Dette er innlegg 9 av totalt 14 i føljetongen Brasil 2012/2013

6. 06.01.13 - Parque Ibirapuera (2)

Søndag 6. januar var de fleste butikkene i sentrum stengt. Vi bestemte oss for å sjekke ut nærområdet vårt i South Central District isteden, og til vår store glede regna det faktisk ikke den dagen. Hva var vel da mer naturlig enn en tur i Parque Ibirapuera? Parque Ibirapuera er São Paulos nest største park, og ligger ca 2 km fra hotellet. Gangavstanden var dermed absolutt overkommelig, spesielt siden planen var å gå i parken uansett.

Continue reading

Downtown Rio de Janeiro

Dette er innlegg 6 av totalt 14 i føljetongen Brasil 2012/2013

317. Downtown Rio

2. januar var årets første arbeidsdag for de som ikke har ferie. For oss var det tid for bytur. Bykjernen i Rio ligger nord for alle strendene, mellom favelaene. Så en gåtur til sentrum fra Copacabana var uansett ikke aktuelt. Men det var aktuelt å prøve ut t-banen på nytt. Denne gangen var Ingunn med, så det var spennende å se om t-banesystemet fungerte like godt som det gjorde første gang vi prøvde.

Continue reading

Da Grybetrotter besteg Sukkertoppen

Dette er innlegg 5 av totalt 14 i føljetongen Brasil 2012/2013
149. Kabelbanen opp til Sukkertoppen

Sukkertoppen

Sukkertoppen (The Sugar Loaf Mountain) er i følge 10 på topp i Rio-boka vår den tredje viktigste turistattraksjonen i Rio de Janeiro (etter Jesus og Parque Nacional da Tijuca). I følge oss er det den nest viktigste, da det tross alt var Jesus-statuen og Sukkertoppen vi hadde hørt om før vi kom til Rio. For resten av reisefølget vårt var det så viktig at de hadde sett den allerede før vi kom. Derfor var det bare Jobetrotter, Steinar og Grybetrotter som satte nesa dit dagen før nyttårsaften, det vil si søndag 30. desember.

Continue reading