Salighet, sol og sinne på Sicilia

Dette er innlegg 5 av totalt 5 i føljetongen Sicilia 2023

Mascali, Sicilia, Italia, torsdag 8. og fredag 9. juni 2023

– Det går virkelig ikke an! Grybetrotter freste høyt, og sinnet raste vilt i henne der hun lå ved bassengkanten fredag 9. juni. Mens hun svidde av den ene sinte meldingen etter den andre til utvalgte venner hjemme i Norge. Med en ordlyd som ikke akkurat egner seg for offentligheten. Endelig hadde hun fått sydendagene hun hadde lengtet etter. Og så ble denne formiddagen spolert der hun satt og var så sint at hun nesten sprakk.

Det hun var sint for var denne nyhetssaken, og raseriet hennes ledet til en kronikk som ble trykket i Dagsavisen 10 dager senere.  Selv om kronikken ikke akkurat har endret verden etterpå, er det en fin terapi for Grybetrotter å bearbeide raseriet over den diskrimeringen hun ofte opplever ved å skrive.

Bassengkos

Bortsett fra dette var de to siste hele dagene på Sicilia fylt med minimalt med drama. Syden var kommet til Sicilia også, og dagene tilbrakte vi her:

Her byttet vi på å holde på e-bøkene og drinkene i hendene våre mens vi lå og daffet i og oppi bassenget det meste av dagen.

Aldri lei italiensk is

En halvtimes gåtur sørover fra hotellet lå Pasticceria Chantilly di Antonino Tarda. Dette ble raskt den lokale is- og kakefavoritten. Ikke bare solgte de italiensk is av ypperste kvalitet der enkelte av smakene varierte fra dag til dag. De solgte også kaker av alle slag, som i motsetning til de tørre kakene hotellet serverte til frokost, var ferske og hjemmelagde. Her er Jobetrotter og Grybetrotter på isekspedisjon fredag 9. juni.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Sprudler på stranda

Kveldene brukte vi til middag på stranda, og torsdag 8. juni fant vi det Grybetrotter synes var den koseligste restauranten i nærheten av hotellet.

En halvtimes gåtur på helt nydelig asfalt, uten en eneste brostein langs stranda (i motsatt retning av iskafeen), fant vi en av de få strandrestaurantene som var åpen. Det vil si, restauranten huset egentlig et lukket selskap som tydeligvis feiret en internasjonal bursdag, der de sang bursdagssangen på flere språk. Men til tross for at selskap altså var privat, fikk vi lov å komme inn i restauranten. Der ble vi henvist til den  den beste plassen, helt ytterst ut mot stranda. Ikke rart vi måtte feire det med å dele en hel karaffel med sprudlevin (som senere ble til to).

Pastaretten var som alltid ellers i Italia også her helt utsøkt.

Ting å stusse over i hotellresepsjonen

Hvorfor i all verden sto det stilt opp et par små russiske flagg oppå et skap med olivenolje og balsamicoedikk som var til salgs i resepsjonen? Vi håpet de egentlig var på vei inn i et bøttekott, men var blitt glemt i påvente av andre gjøremål.

Og hvordan gikk det med vannlekkasjen på Fawlty Towers?

Jo, den ble forsøkt rettet opp i den siste kvelden vi var der. Om det var vellykket får vi nok aldri vite.

I gangen på hotellet vårt hadde håndtverkere endelig tettet igjen taket i det vi skulle reise, nesten en uke etter at vi oppdaget lekkasjen første gang.

Et kort møte med Catania

Lørdag 10. juni sto hjemreisen for tur. Flyet hjem var verken askefast, hetebølgefast eller flyplassbrannfast, og Norwegian fløy oss alle hjem på akkurat den tiden det skulle.

Som ikke var før på kvelden. Dette betød at vi hadde noen timer å slå i hjel fra vi sjekket ut av hotellet til vi leverte leiebilen og sjekket inn på flyplassen. Den tiden benyttet vi til å se oss om i Sicilias nest største by Catania.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Skjønt, i og med at Catania er stort og vi hadde begrenset med tid, var det også bare en bitteliten del av byen vi fikk sett. Og det var nesten tilfeldig hvor vi havnet. Vi ba GPS-en føre oss til et sentralt sted av byen, og fant tilfeldigvis en ledig parkeringsplass i en av sidegatene der.

Og vi var godt fornøyd med Piazza del Duomo, som var omkranset av flere kjente katedraler, og med en stor og visstnok kjent elefantsatue i midten. Utrolig nok klarte ikke Grybetrotter å ta bilde av elefanten. Men hun fikk da bilder av to såkalt kjente katedraler:

Jobetrotter foran Collegiata di Santa Maria dell’Elemosina i Catania lørdag 10. juni.

Grybetrotter foran Basilica Cattedrale di Sant’Agata i Catania.

Vi fikk spist vår siste lunsj i Italia på en stund:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Perfekt i parken

Jobetrotter tar en velfortjent pust i bakken – eller rettere sagt på benken i Paciniparken – mellom tante- og onkel Tottistrotter før han kjørte oss alle tilbake til flyplassen for retur til Oslo.

Igjen kan vi konkludere med å ha gjennomført nok en vellykket ferie. Til tross for at Grybetrotter midtveis i ferien hadde antydning til værsyke grunnet manglende sydenvarme, ble det jo faktisk tre hele dager med basseng og avslapning og tre hele dager med utflukter. Rett og slett en perfekt kombinasjon.

 

Series Navigation<< Tipp topp i Taormina – igjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *