Den pinlige legetimen

Oslo, 27. februar 2014

Torsdag 27. februar hadde Grybetrotter time hos fastlegen. En helt udramatisk time for så vidt, men de som kjenner Grybetrotter vet at hun hater å prate om alle stedene hun måtte ha vondt til en hver tid. Heller ikke hos fastlegen er dette noe unntak. Så på sin sedvanlige, litt småfjollete måte la hun ut om at hun hadde vondt hist og her og at hun ikke kunne skjønne hva dette kom av. Da legetimen gikk mot slutten, tilbød legen å legge ned papirene han hadde skrevet ut bak i sekken på hennes elektriske rullestol. I det han åpner opp lokket, får han et litt rart uttrykk i ansiktet, og spør: «Har du kontroll, Grybetrotter?». Grybetrotter bare: «Jada, tror da det. Bare legg det i det store rommet du. For det er vel plass der….eller?» Joda, plass var det, og legen utførte lydig ordren. Etter dette fnisa Grybetrotter seg ut av døra, og kløna litt høylydt med betalingsautomaten på venterommet.

Etter å ha vært i butikken og handla, skulle Jobetrotter legge varene oppi sekken på rullestolen. I det han åpnet lokket, utbrøt han: «Oj, her ligger det jo en diger spritflaske!».  Spritflaska var halvfull og stammet fra en fest helga før. En fest som Grybetrotter for øvrig var helt edru på. Flaska var Jobetrotter sin, og Grybetrotter ante ikke at den var der. Derfor hadde hun heller ingen mistanke om at den lå der da legen hadde åpnet opp lokket noen minutter tidligere. Likevel døde hun nesten av skam da Jobetrotter oppdaget den, og det gikk med ett opp for henne hvorfor legen hadde stilt spørsmålet: «Har du kontroll?». Så med en pinlig, levende overbevisning om at det nå står «Plager på grunn av alkoholmisbruk? Pasient hadde med diger spritflaske….» i journalen hennes, følte Grybetrotter at det var riktig å rømme landet. Nærmere bestemt til Malaga. Både spritflaska og Jobetrotter ble lagt igjen hjemme…..

Fra Rygge til Malaga, 1. mars 2014

Etter halvannen måned i Norge hadde abstinensene meldt seg (reiseabstinensene altså), og det var på tide med en ny tur. Etter som Jobetrotter var alene hjemme, hadde Grybetrotter for anledningen fått med Steinartrotter og mammatrotter. Før vi endelig kunne sjekke inn i leligheten midt i gamlebyen i Malaga, måtte vi imidlertid takle en del utfordringer på veien. Hvilke utfordringer dette var kan du lese mer om i neste blogginnlegg….

IMG_0007

Grybetrotter og mammatrotter er klare for nye eventyr.  Selv om Malaga er så langt sør Grybetrotter gidder å reise på en langhelg, er det ikke akkurat tropevarme der nå, og dermed hadde også Marius (genseren altså) gjort comeback på turen.

2 thoughts on “Den pinlige legetimen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *